Scabies olabilir. Uyuzun kaşıntısı özellikle geceleri olur. Etkeni sarcoptes scabiei. Etkenin kendisi değil de dışkısı kaşıntı yapar. Dişileri epidermis içinde kanalcıklsr açar ve bu kanalcığın dibine yumurtalalarını bırakır. Dışarıdan bu kanalcıklar görülür. Buna vezikül perle denilir. Fotoda bu vezikül perleler gözükmüyor. Sadece gece kaşıntınız olduğu için aklıma hemen uyuz geldi. Geçmiş olsun
Aile hekiminiz uyuz tanısını atlayabilir. Şikayetlerinizi aile de de olduğunu mutlaka üstüne basarak söyleyin. Geceleri kaşındığınızı da. Uyuzsa (ben öyle düşünüyorum) yanlışlıkla egzema olarak değerlendirilip topikal steroid tedavisi başlanırsa daha çok yayılabilir.
Teşekkür ama ıyuz olabilme ihtimaline karşı o losyonu 1 kere kullandım ve ayrıca 2-3 gündür vücuduma elma sirkesi yapıp üstümü değiştiriyorum sirke ediyorum her yere steril jel ediyorum vücuduma
Tüm aile üyeleri kullanmalı. Gece sürüp sabah yıkanmalısınız. O kadar hızlı bulaşır ki uyuz. Tabi dediğim şekilde kullanmanıza rağmen geçmemişse dermatolojiye başvurun
En İyi Cevaplar