Yara bandı ile bantlar mısınız, yoksa açık mı bırakırsınız?
nasıl daha çabuk iyileşir?
nasıl daha çabuk iyileşir?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kesik oluştuktan sonra hemen 1-2 sn için soğuk suya tutarım kanın temizlenmesi için sonra hemen yara dudaklarını iki parmağımla bir araya getiririm..Yara tazeyse hücreler ölmeden kaynama ihtimali vardır..
Birkaç dakika bu şekilde tuttuktan sonra yara bandı üzerine antibiyotikli bir merhem ve doku onarıcı bir kremi karıştırarak sürüp yarayı sararım..Yaklaşık 24-36 saat bantlı tuttuktan sonra açıp hava almasını sağlarım ki yara açık havada daha hızlı iyileşebilsin..Bu arada günde 2 sefer doku onarıcı krem sürmeye de devam ederim..
Bicagin temizliligine guvenmiyorsaniz yaranin uzerine alkol varsa alkol veya kolonya dokun sonra yarabandi aarin. Yara derinse hastaneye gidip dikis attirin aksi takdirde iltihap olur gec kabuk baglar. Gecmis olsun.
teşekkür ederm:)
Icinde alkol var ve mikrobu kirar. Bunu ben degil bir tek taa ebem karilar bile bilir.
İlk gün yara dudakları kapanana kadar enfeksiyon kapmasın diye bantlar sonra açarım. Hava almazsa iyileşmez. Yaranın iyileşebilmesi için oksijene ihtiyacı vardır.
Küçük bir bilgi eczaneden çinko oksit pomat alır ve bunu yaraya surerseniz yara daha cabuk iyileşir.
teşekkür edrm
Ricaa ederim geçmis olsun.
herhangi bir sekilde kesik oluştuğunda kesilen yerin enfeksiyon kapmaması için temizlenir. batikon veya benzeri birsey ile yara bantı ile kaatırsın. sonraki gun yara kurumussa bantı cıkarıp iyileşmesini beklersin.
benmki 3 gün oluoyr.kurumamış.sulu bşy var.biraz kapanmş ama sulu.enfeksiyon mu kaptı acaba?
küçücük bşy ama yaa
neyse bandı çıkarp öyle takip edeym.o nemlendrmştr belki de.teşekkür ederm
Cevap
7Cevap
Yara bandı yaranın hava almasını önler.Şu ince sadece birleştirmeye yarayan yara bantları kullanmak daha iyi.
yara bandı iyileşmeyi yavaşlatıyo diye duymuştum.ben genelde açık bırakıyorum ama kesik derinse kullanırm.farketmez her türlü kapanır yara :)
ben hayatımda yara bandı kullanmadım hep açık kaldı açıkken mikrop kapabilirmiş yarabandı kullancaksan sürekli durursa mikrop kapabilirmiş bilmiorum doğrusunu
sana yorum yapmadım sen niye atlıosun
ustune basır kanı dursun sonra yara bndı.
hiç yara bandı kullanmadım =)
yara bandı kullanırım
ben işerim yaralı parmağa:)
ilginç bir tedavi yöntemi arkadaş:)))
bende bunu gerçek sanan inanan mal doktorlara acıyorum.. espiri kapasitene sokayım:)
hahaahahahahahahah:)
açık bırakırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar