Sıkıntılar, dertler, üzüntüler, düşünceler yaptıkça maalesef ki ortaya çıkan sonuç, depresyon! Peki en önemli şey ise birinin depresyonda olup olmadığını anlamak. Kimisi belli eder kimisi etmez. depresyon
Birinin depresyonda olup olmadığını nasıl anlarız?
Birinin depresyonda olduğunu tahmin edebilirsin çünkü onu dışarıda göremezsin. Depresyonda olan kişiler evden dışarı çıkmaz bırakın evi yataktan dışarı çıkmaz. Onlar için zaman yavaş akar. Yürüyüşünden tutun, hareketlerine, konuşmalarına hatta düşünmelerine kadar her şeyleri yavaşlar. Karşınızdaki kişinin yavaş çekimde olmasını hayal edin. Aynı o şekildedirler. Yani kısaca halk arasında depresyon denilen şeyle hiç alakası yoktur depresyonun
Aynen öyle bende tam bunu yazicaktim depresyon öyle saka manasina ya da ben depredyondayim Ölüyorum denilen bisey degildir onlae depresyonda degildir ben 4 senedir yasiyorum birak yataktan cikmayi wc ye gitmeye üseniyordum okadar kötü birseyki ölümünp bekliyorsun ac kaliyorsun daha dogrudu aclik hissetmiyorusum ben 8-9 ay evden cikmadim ve 4 senedir böyle her senenin 6 ayi evde 6 ayi toparlanmayla geciyor
Simdi siz yazinca yasadiklarim aklima geldi ya baya kötü birsey intihar girisimlerim de oldu ama olmadi
Cok zor Allah yardim etsin ben zaten birdha girersem cikamam
Aylardir yikanmiyordum konusma yetenegimi ksyp ettim hatta konsantren sifir sana nasilsin diyorlar di bana iste ben 5 saniye bekleyip algilamaya calisiordum ne dedigini titriyorsun günesi göremk istemiyprsun sabah olmasin hep karanlik olsun insanlar beni görmedin nekadar tipsizlestim diyorsun hastaneye götürdüler dahada kötü olmustum gittigim hastane piskolojik hastalarin yeriydi ve ayna yoktu wc lerde sonra böyle kafayi yemis isnanlar korudorlarda dolaniyordu ben buraya nasil düstüm diye bide bunun icin üzülüyorsun offf ne günlerdi o günler
@Esusu çok geçmiş olsun. Çok zor bir hastalık ve en çok öldüren hastalık bu. Umarım bir daha yaşamazsınız. Kurtulmayı başarmanız ne kadar güçlü olduğunuzu da gösterir. 😊 bu gücü yaşamınız boyunca devam ettirin iyi günler 🤗
Bir doktor olarak yanıt vereyim; iştahsız, sürekli ağlamaklı hal, sürekli isyan hali, alinganlik gibi belirtileri olur. Depresyon-bunalım içinde olan herkes bu durumu belli eder. Emin olmak için psikiyatrist hekimlere danışın ve ilaç kullanın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
anlasılmıyo bızım buse var ısyerınde gunde belkı 5 defa gırıp cıkıyo depresyona bazen acık verıyo ama kendı kendıne gulup konusuyo sorunu ne dersen sevgılısının ıhanetıne ugraqqmıs zavallı kız
En İyi Cevaplar