Bunu buldum ama demirin fazlası zararlı olmaz mi
Ham dökme demir tavalarin zararı var mi?
Bunu buldum ama demirin fazlası zararlı olmaz mi

Ben dökme demir, yontma taş, cam veya toprak pişirme gereçleri kullanıyorum çoğu zaman ve bir zararını görmedim. Sadece dökme demir saklama hususunda biraz sorun çıkarabilecek türden bir şey. Ağır ve temizledikten sonra üzerinde nem kalırsa bazen paslanabiliyor. Şahsen üretiminde oldukça zahirli kimyasalların kullanıldığı gereçlere yemeğimi emanet etmek istemem kullandığım ürünlere güveniyorum.
Yontma taş tencere mi var
Tencere yok fırın tepsisi var.
Valla bu bilgiyi ilk defa şimdi senin soruyla okuyorum. Sasirmadik desem yalan...
Bu durumda celik ve teflon tencere ve tavalara, "Elveda" mı diyoruz? Ben bu isin icinden cikip hangisi faydali hangisi değil ogrenene kadar, is isten geçmez umarim ://
Çeliğin zararlarını bilmiyorum ama teflon çok zararlı 😕
😃😃hanfendi doğal olan şeyler son zamanlarda %100 azaldı
Yediğimiz içtiğimiz yemekler meyveler GDO lu ve zehirli tavaya mı takıldınız
İlaç alıyorsun kimyasal zehir içiyoruz yanı ansiklopedi yazılır bu konu hakkında
Evet tavaya takıldım
Tava zararlıdır faydalı diyenin aklından şüphe ederim
Ne onerirsiniz beyfendi
Güveçte pişirin 😂😂😂
Bilakis faydası var.
www.google.com/.../1012662-dokme-demir-tencere-ve-tava-kullanmanin-3-saglik-avantaji
Evet okudum az önce ama fazlası zararlı olmaz mi sürekli bu tavalar kullanılsa zararı olmaz mi
Hm ne bilim fazla bilgim yok😕
Yakmış miydin 😀
Annen neyi kullanıyor demir mi
Her zaman herşeyi karıştırmamak gerek😂😂
Cevap
7Cevap
Kimyasal maddelerden dolayı sağlığımıza yararı var ve daha az yağla yemeğimizi pişire biliriz ve yapışmıyor yemekler
Zararı yok mu
Demir karşımı oluyor sadece belli bir miktar demir alıyoruz
Yapışmayan tava ve tencerelerin kaplandığı PFC maddesinin, pişirme esnasında buharlaşarak yemeğe karıştığı ve karaciğere zarar vererek, kansere ve gelişim problemlerine yol açabileceği kanıtlanmış durumda. Bu nedenle, dökme demirden yapılmış kapları kullanmanız sağlığınız açısından çok önemli.
Evet okudum az önce
Demirin fazlası tabiki zararlı öyle bildiğin çok demir almıyoruz Bazen yediğimiz bazı yemekler ona göre de demir götürür
Belkide
Kanda demir fazlalığı 3 şekilde oluşuyor:
1. Genetik olarak hemokromatoz hastası iseniz.
2. Düzenli alınan kan transfüzyonu, Akdeniz anemisi (Talasemi), ya da aşırı alkol tüketimi
3. Demir zengini yiyecekleri tüketirken extra alınan demir hapları
Normal koşullarda insan bedenin günlük demir ihtiyacı:
• Erkekler için 10 mg
• Kadınlar için 20 mg
• Çocuklarda 2mg’dir.
Yani oluşmaz herhalde
Demir kaplarla
Bir şey olmaz olursa. O demiri döverim ben
Ya ahahahaha alemsin😃😃
😊😊😊🤣🤣
😄😄
Çelik ideal çelik de bir sorun olmaz erime sıcaklığı yüksek olduğu için yemekler sorunsuz pişer ama zaman benim için önemli dersen düdüklü tencere kullan yemeğin tadı daha da güzel oluyor.
Asıl düduklude çok güzel olmaz yemek
Sanmıyorum biz pişiriyoruz gayet de güzel oluyor kendi buharıyla harika oluyor.
Ben sağlıklı diye biliyorum yahu :) hatta almayı düşünüyorum bunlardan hem estetik hem sağlıklılar..
Evet bende begendim 😊
demir geçiyor yemeklere bu yüzden her insana önerilmez
Haklısınız
zaraı olmaz bence zaten eskıden bunlarmı vardı evde cook eskılerden kalan artık süs olan bakır kaplarla yemek yapılıyomus
Bilmiyorum ki of herşeyde şüpheye düşüyoruz nasıl bir dünya yav zor dünya işte
Maalesef ama şüphe etmekte de haklıyız değil mi😕
Evet
yok ya. yıllardır kullanıyoruz biz. Sovyetin zamanında teflon mu vardı
Ne kullanıyorsunuz
Fotodaki tavalardan
Peki yıllar geçtikçe çöp oluyor mu yoksa dayanıklı mi önerir misin😀
Biraz yağdan kararıyor ama zaman zaman çözüyoruz yağı. Yoksa yapışsa bile rahat rahat kazıyoruz dibini
Teflon gibi sokulup cizilmiyor değil mi
Soyulup
Soyulan yapışan yemek oluyor :D
Deme öyle 😕ne kullanıcaz biz😕😀
Saf tava. Kimyasal birleşim olmadan
sana bisey olmaz 😂😂😂
Olursa🤔😀
Hiç mi tanıyamadın beni😭😭
Bilmem yoktur herhalde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar