Lenf bezlerim şişiyor geçmiyor 5 gundur antibiyotik kullanmama rağmen 2 hafta önce hematolojide tam kan tahlili yapıldı bunun için sadece sedim 60dk yüksek çıktı ama vücudumda bir şey yok yani ne yara ne uçuk ne aft grip değilim nezle değilim boğazım agrimiyor neden antibiyotik kullanmama ragmen geçmiyor onu anlamıyorum 5 gündür kullanıyorum ilacı tık yok bu şişlikler 1 buçuk aydır var 😞😞😞😞😞
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hangi bölgedeki lenf nodların şişiyor?
Boynumda daha çok koltukaltindada var ama ultrasonda gözüktü o normalde elleyince falan şişlik yok ama boynumdakiler elleyince elime geliyor ve ağrısız
Öncelikle sen onlarla uğraştıkça küçülmez aksine daha çok büyür:) farkında olmadan enfeksiyon geçiriyorsun belki de, ayrıca koltukaltında da varsa eğer mutlaka meme kontrolü yaptır ve sadece doktorun verdiği antibiyotikleri zamanında ve doğru miktarda kullan
Dikkatli bir şekilde kullanıyorum zamanında ama bu şişlikler bir buçuk aydır varlar gecmiyorlar ilaçla bile normalde reaktif şişlikler 2 3 haftada geçermiş mesela ateşim var dün biraz halsizlestim ve ateşim çıktı şu an bile var ama çok değil kemiklerim hassas zonkluyor antibiyotik kullanmama rağmen böyle olması korkuttu kötü bir şeyin başlangıcı olabilir mi?
Kötü düşünme hemen. Antibiyotik bittikten sonra tekrar kontrole git tabi. Bu arada şişlikler her zaman geçecek diye bir şey ömrünün sonuna kadar şiş de kalabilir. O boyutta kalmaya devam ederse sorun olmayabilir büyürse ileri tetkik gerekir
Bende hasimato tiroidi var acaba ondan olabilir mi? Birde sabah tiroit hapı içiyorum ondan 2 saat sonra antibiyotik içip hemen yemek yiyorum bu yüzden etkisi gecikmiş olabilir mi?
İnşallah büyümez hep elliyorum şişlik var mı diye yeni bir şişlik oluşmuş boğazımda çenemin altında korktum kulağımın arkasindada yeni oluştu
Tiroit ilacının alımı antibiyotik i etkilemez öyle bil sen. Hep elleme işte serbest bırak biraz sen elledikçe daha çok büyüyebilir bile. Hashimoto dan ziyade şu an geçirdiğin enfeksiyona bağlıyorum ben lenf şişmesini
Peki son bir sorum olacak teşekkür ederim bu arada ☺ benim çenemin köşesi sag taraf kulağımın on tarafı tükürük bezi herhalde o bölgede ağırlık hissediyorum ve sürekli elleme bastırma ihtiyacı duyuyorum o köşeyi dişlerimi falan sıkıyorum sanki sisecek gibi bir his var orada ağrı falanda yok acaba lenflerden kaynaklı olabilir mi?
Oradaki lenflerden kaynaklı olabilir, tükürük bezi kanallarınız tıkanmış olabilir veya bir enfeksiyon geçiriyor olabilirsiniz. En kısa zamanda iyileşmeye bakın geçmiş olsun 😊
İnşallah teşekkürler
sigara kullanıyor musun
Nadiren
onun etkisi vardır. Bende bir ara kullandım bıraktıktan bir süre sonra şişti uzman kbb a görün
4 doktora gittim en son gittiğim hematolojiydi 2 ultrason 2 kan tahlili yaptırdım aynı hafta içerisinde birşey çıkmadı sonuçlar iyiydi doktor enfeksiyona bağlı şişiyor dedi ilaç falan yazmadı bir ay sonra tekrar ultrason çekil dedi eve yolladı benim içim yine rahat etmedi KBB ye gittim 5 gün önce o da sadece elle muayene etti kulağıma boğazıma baktı antibiyotik yazdı yolladı 5 gündür ilacı kullanıyorum ama hala aynı geçmiyor şişlikler
diş ağrın ya da lenflerinin şişmesinden önce boğaz enfeksiyonu falan gecirdin mi bademcik ve kulaklarına da baktır sigara da kullanma
Dış ağrım yok ama arka dişim arada sızlıyor mesela dış etlerim kanıyor bazen fırçalayınca boğaz ağrım yok ama genzimi çekiyorum blgam var gibi mesela dün yutkunurken 2 saat gibi hafif çok hafif boğaz ağrısı gibi bir şey vardı yutkunurken kulağım aciyordu ama kısa sürdü şu an ateşim var biraz halsizim kemiklerim hassas zonkluyor ne oluyor bilmiyorum birde antibiyotik kullanmama rağmen böyle olması korkutuyor