+1 yılBoy uzatma.
Nişasta özellikle ergenlikte çok faydalı
Nişasta bilinmese de vücudun temel enerji kaynağından birisidir. Bunun yanında B vitamini, lif, demir,
magnezyum ve selenyum da sağlar. Ayrıca çok önemli kalori kaynakları oldukları için özellikle çocukların
hızlı gelişim sürecine girdikleri ergenlik çağında tüketimleri artırılmalıdır.
Yumurtanın beyazı hücre çoğalmasında etkili
Yumurtanın özellikle beyaz kısmı yüzde 100 oranında protein ve riboflavin olarak da bilinen B2 vitamini içerir.
Riboflavin hücre çoğalmasında görevli vitaminlerden biridir.
Boyun uzamasını sağlamak için bu vitamine ihtiyacımız var.
Günde bir avuç soya doku kütlesini artırır
Soya yüksek oranda protein içeren sebzeler arasındadır. Soyadaki saf protein kemiklerin
gelişiminde ve doku kütlesinin artmasında önemli katkı sağlar. Boyunuzun uzamasını sağlamak
için günlük 50 gramlık soya tüketimi yeterlidir.
Yulaf kahvaltı için iyi bir seçenek
Yulaf da yüksek miktarda protein içerir. Yulafın bildiğiniz üzere kas kütlesini artırıcı ve
yağ miktarını azaltıcı etkisi vardır. Kahvaltıda yulaf ezmesi ya da yulaflı ürünlerin
tüketilmesi bu konuda çok önemlidir.
Palamut da kemik gelişimini destekliyor
Palamutun haricinde; kefal, torik ve uskumru da içerdiği zengin yağ ve vitaminler sayesinde kemik
gelişimini destekler ve kemik uçlarının uzamasını sağlar. Uzmanlar bu balıklardan herhangi birinin
her hafta düzenli olarak yenmesini öneriyor.
16 – 17 yaş arası gençler : Ortalama 6 – 5 cm uzayabilmekte,
18 – 19 yaş arası gençler : Ortalama 5 – 4 cm uzayabilmekte,
20 – 21 yaş arası gençler : Ortalama 4 – 3 cm uzayabilmekte,
21 – 22 yaş arası gençler : Ortalama 2 – 1 cm uzayabilmektedir.
Boy uzatma kürünün uygulanabilir olduğu ve verim alınabilir olduğu üst yaş sınırı, 22 yaştır. Balık ve bitki çaylarından oluşan kürü, 6 ay – 2 yıl arasında değişen süreçte uygulayabilirsiniz.02 Yorumla- +1 yıl
Nişastayı nasıl uygulayacağız ve ne kadar sürede ne kadar uzatır acill?
En İyi Cevaplar
+1 yılSüt ve süt ürünleri içerisinde bulunan kalsiyum kemıklerı guclendırır ve uzamalarına etkılı olur. ama en cok kalsiyum pekmezde olur. boyu süt uzatmaz. genler uzatır. genınde kısalık varsa mandıradada yasasan uzamazsın. ama zıplamaya yonelık haraketler ve acma germe gibi esnemenı saglayan seyler kasların arasını acıp uzamanı bıraz saglayabılır.
00 Yorumla
Süt boy uzatmaz. Et ve hayvansal kaynaklı doğal şeylerle besleneceksin. Et , yoğurt , yumurta olmazsa olmaz. İçinde D vitamini olan seyleri arastır onlardan tüket. Sana bir tavsiye voleybol oynayabilirsin. Bir dansa yazılabilirsin.
01 Yorumla
+1 yılPotansiyeliniz varsa olabilir belki. Genetik önemli. Çok küçük yaslarimdan beri boy için sağlıklı olan yiyecekleri tüketmiş de olsam 158 den fazla uzamadim, ailemde yok çünkü:)
011 YorumlaGenetiginiz tolere ediyorsa neden olmasin
İnanın hicbir fikrim yok...
Şakacıktan diyosunuz... : )
Erkekler 22 kere kadar uzuyor diye biliyorum...- +1 yıl
Şimdi ben size mantıklı yoldan anlatayım.
Genetik boyu 170 Cm erkek düşün. 18 yaşın altındaysa 1 yıl boyunca süt ve süt ürünleri tüketirse genetik boyunun en az 3-4 cm üstünde olur en fazla da 5-6 cm uzar. Genetik genetik. Genetik menetik hikaye. Bu işin sırrı doğru beslenmek genetik %70 belirler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
+1 yılDostum beslenme ve genetik üzerine tecrübeli bir insanım yani bu adama inansanmmı inanmasammı diye pek düşünme. Tabiki genetik çok önemli ama genetiğin bile etkin olmadığı noktalar vardır. Yaşını 17 filan tahmin ediyorum büyüme dönemindeyim dediğine göre. Bol bol d vitamini ve omega 3 vitamini içeren besinler kullan. Örneğin Süt ve süt ürünleri (Süt, peynir, yoğurt) Her türlü balık çeşidi tavuk özellikle protein açısından değerli besinler ile boy uzamasına yardımcı olan egzersizler ve gerdirme hareketleri boyunu 1 senede en kötü 2-3 cm uzatırsın en kötü bak :)
05 YorumlaKapanmaz dostum kapanmaz yaşında daha 14 en az 7-8 sene daha uzar çok takma kafana boyu :)
Abi manita olaylarında çok sıkıntı oluyo
Kızlar boyunumu kısa buluyor? Daha 14 yaşındasın kardeşim 176 anormal bile 14 için senede en az 1 cm uzarsın 7-8 senede zaten 185 i bulur acele etme sabırlı ol boy öyle hemen uzamaz 1-2 ayda.
- +1 yıl
@matkap1905 ınanmiyorum ya siz o boya kısamı diyosunuz 157 cm boyum öleyim mi yani :/
- 1 yıl
Boy 170 yaş 14 kilo 85 babamın boyu 165 annemin boyu 168 süt tavuk göğsü yumurta yoğurt olarak beslenirsem zayıflayıp birde masai jump yaparak 18 kadar boyum kaç olur?
+1 yılbir örnekle açıklayayim. abilerim gayet uzunlardi. ben onlardanda uzun olmak istedim, çok hevesliydim. basketbol oynadım, yüzdum, ve süte çok düşkünumdur.. akıl almaz derecede süt tuketirim bu yaşımda bile.
ama sonuç; abilerimle aynı boydayim :)
insan ne yaparsa yapsın, genetiginde olan boydan en fazla 5 cm üzerine çıkabilirmiş.
sözün özü; süt sagliktir fakat boyuna yapacak birşeyi yok.00 Yorumla
+1 yılBence süt boy uzatı. ama diger ilaçlar gibi degil. Dahs doğru desek boy uzamasına yardımcı olur. yani onu destekler. mesela benim jüçük ablam var 14 yaşında boyu 1,52 boyundan rahatsız. süt içiyor bakalım uzayacmı? sizce uzarmı?
02 Yorumla- +1 yıl
Kardeşiniz şu an kaç yaşında
- +1 yıl
Boyu kaç yani
ben şu an 16 yaşımdayım 3 yaşndan itibaren günde 1 lt süt içmişim 14 yaşında boyum 178 cm di. ama 16 yaşında gelinceye kadar anca 2 cm uzadı :) 180 oldu yani 16 yaşında 180 cm yim. bide aksine kızım tabi belli bir süreden sonra DURUYO
00 Yorumla
+1 yılO soruyuı bir de buna sor bakalım ne diyecek sana;
20 Yorumla
+1 yılHergün süt içme
Kemiklerini güçlendirir, süte bal dökerek tatlandırabilirsin şeker yerine bal yani hem güzel oluyor fitness boy uzatmaz aksine buddy ağırlıklı yaparsan çok fazla uzamazsın10 YorumlaYaa kardeşim sağdan soldan gelen şeylere inanma. Onlar insanın modunu düşürüyor her şey senin azmine bağlı, düzgün bir çalışmayla, sağlıklı bir beslenmeyle, 1 yıl'a kadar 3-5 cm bir şeyler atarsın. Bunlar kendilerini kısa görüyorlar sizinde kısa kalmanızı istiyorlar. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ BOY UZATIRRR
30 YorumlaVoleybol veya basketle boy uzatamassin. Ben voleybolcuyum senelerdir alt yapida oynuyorum boyum 1.55 arkadaslarim cok dalga gecerdi bu boyla nasil voleybol oynuyosun diye onlar dalga gecince baskete basladim hicbir ise yaramadi 😄 Sonra doktora gittik genetik dedi. Seninde genetik olabilir.
00 Yorumlabenim şu an 2.50 falan olmam gerekti herhalde o zaman. Sadece destekler uzatması etkisi fazla yoktur. Sütten daha fazla kalsiyum kaynağı harnupta vardır.
00 Yorumlazannetmiyorum ilkokuldan beri bardak bardak süt içerim ama boyum 1.77 normal yani kardeşim falan içmediği halde 1.80 civarı
04 Yorumla
+1 yılsüt uzatur tabiki kalsiyumu bol oldugu için kalsium kemık gelişimini sağlar araştır kalsiyumu bol olan gıdaları tüket asılma egzersizinedide araştır yinede
00 Yorumla
+1 yılSüt kemik gelişimine katkıda bulunur. Tabi ama kalıtsal yapınızda tıfıl kromozomu varsa yapabileceği etki sınırlı olur.
00 Yorumlayok ya uzayacagi varsa süt içmesen de uzar ben sütü çok severim hep de içerim ama boyum kısa ikizim hiç sevmez içmez de ama o benden uzun
00 Yorumla30 küsür yaşına kadar kemikler gelişim gösterebiliyor. süt tabiki işe yarıyor. spor da yapabilirsin ayrıca
02 YorumlaNe gibi spor
+1 yılBen 18 yaşındayım. Annem 1.65 babam 1.85 ben de çok süt severim. Hala da içerim 1.81 boyundayım ama bu yaştan sonra uzamam zaten
00 Yorumla
+1 yılHiç birşey...
Boy Takdiri ilahinin verdiği bir güzellik herkes uzun boylu olacak diye birşey yok Senin boyun da güzel be kardeşim ya kasma bu kadar kendini00 YorumlaSağlık konusunda 811 cevap paylaştı. Ziplamali sporlar cok iyi geliyor boy gelisimine, voleybol, basketbol yuzme de iyi
00 Yorumla
+1 yılGravity boots ile boy uzuyor yapan tanıdıklarım var boyun uzamaz diyenlere aldırma
00 Yorumla
+1 yılBelli bir yaşa kadar ondan sora zaten istesende uzamaz :D
00 Yorumlabir tek sütle olmaz o iş.. yumurta et süt ürünleri vsvs (ortaokul fen kitabı gibi yazdım dsmgskgmks)
01 YorumlaUlan sen varya ufjrurj 😁😁
+1 yılBasketbol boy uzatmaz. Cahil cühelalar dışarı lütfen.
00 Yorumla
+1 yılSen Biraz geç kalmışsın sanki. Süt kemiği güçlendirir ama basketbol daha faydalı
00 Yorumla
+1 yıl20 yaşına kadar sütle basketbola yüklen :) Sonuç kesin
00 Yorumla
+1 yılsütle olmayacak bu iş :D
basketbola gidebilirsin :)00 YorumlaBelli bir yaşa kadar sağlayabilir. Ama biraz da genetik diye düşünüyorum. 16 yıldır süt içmiyorum, tek bir damla bile. 1.75 boyundayım.
00 Yorumla
+1 yılKemikleri güçlendirir protein boy uzatır yumurta ye basket oyna
012 Yorumla
Gizli SoranSüttede protein var yalnız
Sende gerizekalısın yanlız bilmiyom demi sütte protein oldugunu allahalla
Gizli SoranEe o zaman daha ne niye yumurta diyosun yumurtada yerim her sabah zaten ben spor yapiyorum vücut geliştirme sporu yapıyorum
Bende 2 yıldır yapıyorum 3 aylıkta boxerim
Gizli SoranBende kick bokscuyum 2 senelik
O dedigini başta yaz o zaman
Gizli SoranOglum hayirdir sana ya ne bu atar gider
Armut niye soru soruyon o zaman yalanı atarken anlamlı atta inanalım
Gizli SoranKlavye delikanliligi yaoma bana burda
Gizli SoranNe yalanimi gördün lan
Lan git aksam aksam
Gizli SoranYerini söyle lan bana yerini
Bol bol zıpla günde sabah aksam 50 ile başla yastiksiz uyu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoyun kac ki? Ben hic sevmem sütü bu yasima kadar dogru duzgunde icmedim ama bir ara yazin yuruyus yapardim onun cok faydasi oldu boyum oyle uzadi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsana tarif vereyim bu tarifle 20cm uzadım ben. öncelikle geçen sene boyum 1.60 dı şimdi boy 1.80. gelelim süte.
her akşam yatmadan önce sütün içine bal at 1 çorba kaşıgı felan onu iyice karıştır ve iç çok faydası olr.00 YorumlaYaşın kaç? Bildigim kadariyla boy uzamasi belirli bir yasa kadar
01 Yorumla- +1 yıl
14 hesap kapancak 😊😊
Gelişme çağında içersen boy uzamasına yardımcı olur.
00 Yorumla
+1 yılDoktora görünüp boyunun uzayıp uzamayacağını öğren. Burada sana kimse kesin bir bilgi veremez. Mesela ablamın boyu 15 yaşından sonra hiç uzamamıştı.
00 Yorumla
+1 yılBoyun ve yasin kac? Erkekler genellikle kisa boylu minyon kizlardan hoslaniyor
00 YorumlaSelam arkadaslar 2002 yilim erkek boyum 1.70 fitnes yapiyorum sut pwynir yumurta yogun tuketiyorum cok istiyorum boyum 1.75 olsun sizce olurmu?
01 Yorumla
+1 yılBoyunu uzatmaz yoğunlaştırır sağlamlaştırır sadece. Kalsiyumu sudan da alıyorsun zaten normal bir insanın kemikleri yoğun olur zaten
00 Yorumla
+1 yılsüt belli bir yaşa kadar lazım sonrası zarar git mahalledeki saglık ocagına aynen bunları söyle onlar sana yardımcı olurlar...
00 YorumlaMutlaka faydası vardır. Et suyu olan yemekler ye.
10 YorumlaKemiklere faydası olur uzatır az da olsa
00 Yorumla
+1 yılBasketbol oynamayı düşündün mü hiç?
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılRitim bozukluğu var spor yapamyorum
Yuh 37 kilo ne neyse uzatır
00 Yorumla
+1 yılspor yapmassan boş... milimetreler oynar belki
07 Yorumla
Gizli SoranSpor yapiyorum vücut geliştirme sporu yapiyorum
Ağırlık boy kısaltır benden söylemesi.
Kas yapcağınıza basketbol oyna. Uzamak istiyorsan
Gizli SoranZaten ağırlıksiz spor yapiyorum ben kendi vücut agirligimla şınav mekik felan çekiyorum
Anladım. Yoğurt da iyi. Umarım amacına ulaşırsın
Gizli Soranİnşallah bakalım hayırlısı
Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı. Süt tek başına uzatmaz.
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSpor yapıyorum vücut geliştirme sporu yapiyorum
Gizli Soran+1 yılTamamdır
+1 yılBoy değil de kemiklerin güçlenir
00 Yorumla
+1 yılkemik gelişimin durduysa işe yaramaz
00 Yorumla
+1 yılUzatır. Ben 1.58 kardeşim 1.86/87
010 Yorumla- +1 yıl
Estağfrullah üzülme öyle. Kısalar daha hızlı ve seridir bence.
- +1 yıl
İsmail yk? 😕
- +1 yıl
Ne bileyim 1.75 olan başka biri yok mu 😄😂 neyse umarım istediğin boya ulaşırsın.
- +1 yıl
Hahah teşekkürler. kavuştuk tamamına ersin inşallah
- +1 yıl
Olur olur ☺️☺️
10 yaşında değilsen uzatmaz.
00 YorumlaUzatır yaşın kaç ama ?
02 Yorumla
Soran+1 yıl18
+1 yılSutu seven kamyoncu teme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 yıldır her sabah içiyorum 2 cm uzamışım :)
02 Yorumla
Soran+1 yılyas kac
Cevap sahibi+1 yıl18
+1 yıl20 yaşında ve uzamayı düşünüyorsan unut
00 Yorumla
+1 yılSanmıyorum genetiğe bağlı
00 Yorumla
+1 yılUzatır ama genetik çoğu zaman bu olay :==
00 Yorumladoktora git hemde acil bir uzmanla görüş
00 Yorumlaspor yap ve saglıklı beslen sadece sut yetmez
00 YorumlaBen o kadar içtim bir boka yaramadı
00 YorumlaBu yaştan sonra uzamazsin