Arkadaşlar 20'lik dişlerimi çektirmem gerekiyor çünkü diş eti altında kaldılar, aynı zamanda da çürümeye başladılar. İleride daha büyük sorunlar yaşamamak için çektirmeyi planlıyorum ancak, sinir liflerine bağlı dişler oldukları için çekildikten sonra hissizlik olabiliyormuş. İyileşmesi 18 ayı bulabiliyormuş ve bazı durumlarda iyileşmiyormuş. 20'lik dişini çektirip de böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Cevabın nedir?
ben çektirdim öyle bir şey yaşamadım. burada önemli olan iyi bir diş hekimine bu çekimi yaptırmak. çene cerrahı olması lazım.
111 Yorumla- +1 yıl
Hangi çene cerrahı çekti seninkini? Benim gittiğim çene cerrahı var ama çalışanlar çok ilgisiz. Bugun bir randevu ayarlayamadilar, en son da kliniğimiz kapalı diye mesaj attılar. Ben öğlen mesaj atmıştım sonuçta, doğru düzgün cevap verip ayarlasana randevuyu, değil mi yani? O yüzden belki başka yere gidebilirim..
- +1 yıl
Çekimden sonra ön dişlerinin araları açılmaya başladı mı?
- +1 yıl
Tamam adı ne? Hangi klinik?
- +1 yıl
Direkt çene cerrahından randevu alınamıyor. Dis hekimi çene cerrahisine yonlendirdiginde özellikle Aslıhan Toker'den randevu alacağım. Onerin için teşekkürler..
- +1 yıl
Ozellerde de öyle ya, tek farkı etinden sütünden faydalanmalari 😂 Eğer 20'lik diş çekeriz derlerse devlette yaptırırım o zaman ya. Hic para bayilmaya gerek yok..
- +1 yıl
Bilmiyorum, bakacağız.. Ben uzun süre bekleyebilirim, sonuçta apse falan yapmadı şu an..
En İyi Cevaplar
+1 yılyok hayır ama benimki gömülü değildi kolay çıkmıştı. uyuşturucu etkisi geçmeden ağrı kesici almıştım ama
017 Yorumla- +1 yıl
Benimki de çok derinde değil ama diş eti kaplı üzeri. Dis curudu zaten, şimdilik ağrı yok ama ileride apse olabilir diş eti açılmadığı için. Benim sorduğum o değil yalnız, lokal anestezi az gelirse vb. doktor biraz daha anestezi yapabiliyor zaten.. Benim sorduğum, diş çekilirken sinirlerden kopuyor ya hani, bazı insanlar hissislesebiliyormus yanak boyun bölgesinde.18 aya kadar bu etki gecmeyebiliyormus, bazı insanlarda hiç gecmiyornus, sinir hasar görüyor çünkü. Boyle bir durum başınıza geldi mi diye merak etmiştim...
- +1 yıl
yok gelmedi şükür, bence böyle olumsuz şeyleri düşünmeyin çok iyi bir yere kendinizi güvende hissedeceğiniz bir yer olsun. özellere güvenemedim ben üniversite hastanesi olabilir. hangi şehirdesiniz? hocalar var ücretli randevu alınabiliyor. üniversite en iyisi diye düşünüyorum. bana güven veriyor en azından. babam doktor ve devlet hastanesi önerir her konuda.
- +1 yıl
20'lik diş çekimi yapılıyor mu devlet hastanelerinde?
- +1 yıl
İstanbul da mı yaşıyorsunuz?
- +1 yıl
üniversite hastaneleri, diş hekimliği fakülteleri vs
- +1 yıl
İstanbul'dayim. Devlet üniversitesi hastanelerinde öğrenciler baktığı için gitmeyi düşünmüyorum açıkçası... Devlet hastanesine randevu aldım bakalım 5 Aralık'ta gideceğim. Devlet hastanesinde 20'lik diş çekimi yapılıyorsa özel hastanede 1000-2000 TL para vermenin anlamı yok gercekten... Bir kere devlet hastanesine gitmiştim, çürük dişlerim olmasına rağmen ağız sağlığınız iyi diyerek bir şey yapmadan geri göndermişti doktor musveddesi. Umarim yine öyle kendini doktor sanan ama pabucumun doktoru olan biri denk gelmez. Devlet hastanelerinde hep bir sorun hep bir problem yaşadığım için bir ön yargı oluştu açıkçası..
- +1 yıl
Aslında Okmeydanı diş hastanesi iyi diyorlar da çene cerrahisi için randevu almak baya zor sanırım. konuşursanız belki hocadan randevu alabilirsiniz. ama zaten böyle hassas işleri öğrenci yapmıyor. Öğrenci uyuşturuyor falan dişi hoca çekiyor. Yani olay şu özelde olsa tecrübe önemli özel iyi diye bir şey yok Diş hastanesi daha donanımlıdır diye düşünüyorum bu konu baya hassas ben başka bir yerde çektirdim ama randevu bulabilsem okmeydanı diş hastanesine gitmek isterdim. Aciline gitmiştim , sonra internetten ya da telefonla randevu alıyorlar ama anında doluyormuş. Bilemiyorum güvenmek çok zor ama bana hep üniversite hastaneleri devlet daha iyi geliyor. Çünkü özel tamamen ticarethaneye dönmüş durumda
- +1 yıl
Haklısın, maalesef öyle ama orada da hayvan gibi davranıyorlar insanlara. Çalışan memurlar olsun, bazı doktorlar olsun.. Bir de ihtiyacın olan doktordan randevu alamıyorsun, boşa zaman kaybı gibi. Ben mesela 5 Aralık'a randevu aldım diş hekiminden, bakalım yönlendirecek mi çene cerrahına. Ben bir kere devlette dolgu yaptırmaya gittim, bir de çalışıyordum, işten izin alıp gelmişim, doktor diyor ki 2 ay sonra gel yapalım dolgunu. Diş de baya çürük. Dedim doktor hanım bu diş o zamana böyle kalır mı? Hem de izin alıp gelemeyebilirim vb. dedim. Doktor da peki bekle biraz dedi, yarım saat sonra aldı, dolguyu yaptı. Ama pişman oldum, malzeme kalitesizdi. Sarı sarı gördükçe sinirim bozuluyor :D Belki devlette de şöyle olabilir, sadece malzeme ücretinin belirli bir yüzdesi alınsa, ör %80 SGK ödesin malzemeyi, %20 ben ödeyeyim. En azından doğru dürüst bir ürün olsun. Hem randevu kalabalığı da olmaz bu kadar..
- +1 yıl
Evet ya, diş çok pahalı ve sıkıntılı bir alan. Ama ülkemizde yine baya baya ucuz. Rusyadan insanlar diş tedavisi olmaya gelip antalyaya , tatil yapıp gidiyormuş daha ucuz oluyormuş. Baya garip gelmişti. Neden anlattıysam bunu :D Neyse. Çok çok geçmiş olsun. Daha başka nasıl yardımcı olabilirim gerçekten bilmiyorum.
- +1 yıl
Teşekkürler :) Ruslara bak ya, bizim ülkemiz onlara ucuz geliyor, paramız o kadar değersiz ki :D Estetik olmaya vb. yurtdışından gelen çok. Ucuz, doktorlar da kalifiye.. Niye gelmesinler ki? Ben de olsam gelirim yani D:
- +1 yıl
Aynen öyle, neyse döviz getirsinler de. Doktorlar da zengin oluyor herkes karlı :)
- +1 yıl
Ben bir kere VM Medical Park ile ilgili şikayet okudum. Estetik yaptırmış ama sonuç hüsran. Yabancı hastalarda öyle bir durum olursa hemen revize ediyorlarmış, yeni ameliyat planlanıyormuş. Türk hastalardan hem aldıkları parayı geri vermiyorlarmış hem de yeniden ameliyat etmek için para istiyorlarmış. Paramız değersiz olduğu için bunlar oluyor. Halbuki bu insan kendi ülkesinde ameliyat oluyor değil mi? Yabancı hastadan biraz daha yüksek ücret al, kendi insanına yeni bir ücretsiz ameliyat planla. Zaten yüzünü mahvetmişsin yani..
- +1 yıl
Ayyyyy çok üzülüyorum böyle şeylere ya :( Hak hukuk yok ki ülkede gelen s*ksin giden s*ksin bu insanı kimsenin umurunda değil muz cumhuriyeti çok sinirlendim
- +1 yıl
Ben de okuduğumda baya sinirlerim bozuldu..
- +1 yıl
:((((( Diş den nerelere geldik. Umarım iyi bir yer bulursunuz sıkıntı olmaz. Diş cektirince buraya yazabilirsiniz sonucu :)
- +1 yıl
Olabilir, teşekkürler iyi dileklerin için 😂
- +1 yıl
Ne demek
+1 yılBenim de gömülü Hayır ama benim enfeksiyon oldu apse yani
141 Yorumla- +1 yıl
Benim de o duruma gelmeden çekilmesi lazım. Sen gittin mi apse için? Nasıl bir tedavi uygulandı? Biraz bilgi verir misin?
- +1 yıl
Hayır çekildikten sonra böyle oldu benim zatrn
- +1 yıl
Sorma sonra kastan deriye geçti yüzüme dikiş atildi felan boşver yaa
- +1 yıl
Korkulacak bişey yok ama
- +1 yıl
Hadi ya, hijyen çok önemli gercekten. Belki senin fark etmediğin bir enfeksiyon gelişti, sinirler hirpalandigi için (işlemin doğası gereği) ağrıyı çok geç hissettin, aynada da peknm bakmadın. Ondan oldu. Ya da çekimi yapan doktorun hijyen eksikliği bu duruma yol açtı. Ya da antibiyotik direnci geliştiği için vücutta antibiyotikler işe yaramadı. Belki de çeşitli sebeplerden antibiyotikleri zamanında alamadın. Bir sürü olasılık var..
- +1 yıl
Antibiyotik vermemisti ilk çekildiğinde o nedenle ikinci de verdi düzeldi bir de benum bağışıklığim zayıf
- +1 yıl
Antibiyotik vermemesi çok büyük amatörlük olmuş. Antibiyotik mutlaka verilmeliydi.
- +1 yıl
Bilgilendirmeyi doktor değil başkası yaptı o da söylemeyi unuttu sanırım sadece ağız calkalama suyu verdi
- +1 yıl
Senin bağışıklığınla ilgisi yok, doktorun hatası. Bana diş implantı yapılacaktı, doktor ameliyat öncesi 1 hafta ameliyat sonrası 1 hafta antibiyotik verdi. Ameliyat sonrası 3 serum yedim, şişkinliği ve enflamasyonu azaltmak için. Özel gargara verdi..
- +1 yıl
Ne demek ki unuttu ya? Böyle bir ihmal olabilir mi? Doktora da tekrar sorsaydın keşke, bunları bunları söylediler, öyle mi yapmam gerekiyor vb. diye üstünden geçseydin keşke. Antibiyotik kullanmama gerek yok mudur? vb. diye sorsaydın keşke. Sonuçta cerrahi bir operasyon geçiriyorsun, cerrahi operasyonlarda hep antibiyotik kullanılır.
- +1 yıl
Hayatımda ilk kez diş çekimine gittim aklımın ucuna gelmedi iki saat sorna yemek yiyebilirsin dediyedim ben de ayrıca şişlik oldu o normaldi benim baya şişmiŞti sonra kızarıklık oldu işte apse geçmedi felan 1 haftadan fazla sonra iğne antibiyotik verildi şişlik küçüldü ama deriye geçti felan filan
- +1 yıl
Çok geç olmuş gerçekten antibiyotik vermesi. Evine hırsız girdikten sonra alarm taktırmaya benzemiş... Ayrıca da taneli şeyler yememen lazımdı, sonuçta dikişlere vb. takılıp enfeksiyona sebep olabilir. Ben 1 ay sadece pipetle soğuk şeyler içtim. Sıcak da yasak kanama olabilir diye.20'lik dişler çekildiğinde de arka diş olduğu için pipet kullanamayacağım ama olabildiğince sağ taraf çekilince sol taraftan, sol taraf çekilince sağ taraftan geçirmeye çalışacağım sıvıları. Katı zaten yok. Önlemini almak lazım.
- +1 yıl
Sanki dolgu mu yaptırıyorsun, 2 saat sonra bir şey yenir mi hiç...
- +1 yıl
Ya hatırlamıyorum sıvı aldım heralde ben dr ama yrmek yedim tabi ac kalmadim
- +1 yıl
Biraz açlıktan can çıkmaz. Yüzünde iz kaldı mı?
- +1 yıl
Çok az birsey görünüyor mu 😂 fotodan dikkatli bakınca belli oluyor ben bu kadar kafaya takmadim yaa sen baya buyuttün olayı 😂
- +1 yıl
Bir şey belli olmuyor, cildin hoş :)
Sadece iz kalma olayı değil ki bu, doktor ihmali, yetersiz bilgilendirme..
Ben olsam doktora dava açmıştım :D :D :D
Enfeksiyon sebebiyle ölen insanlar var. Ya AIDS hastası falan olsaydın, ya güçlü bir bakteri bulaşsaydı. Kangren yapan bakteriler.. - +1 yıl
Allah korusun haklısın ama hiç bu kadar takmadm valla
- +1 yıl
Ama dediklerin doğru tabi
- +1 yıl
Sağlık felan mi okuyorsun
- +1 yıl
Belki sterilize olmadığı için de olabilir ya da benden kaynaklı olabilir bilemiyorum dikkatli olmak lazım tabu
- +1 yıl
Sağlık konusunda araştırma yapmayı seviyorum. Hele de bir konuda ameliyat olacaksam, okunmadık makale bırakmam o konuda :D
- +1 yıl
Hayır ben hemsirelik okuyorum asıl benim bu tavsiyeleri vermem lazım sen veriyorsun şaşırdım dedim acaba sen de mi hemsiresin 😂 anlaşılan baya yapıyorsun ama o internete bakma bana sorarsan ameliyattan önce kötü etkileyebilir hem her bilgi doğru olmiyor
- +1 yıl
Geçen beyin MR'ı çekildi, açtım radyolog anlatımını dinledim Youtube'dan. Nasıl okunuyor mu MR'lar diye. Sonra baktım sinüzit var, MR'da görünüyor. Radyolog da raporuna sinüzit diye yazmış. Bir kere de koltuk altımda şişlik oluyordu, lenf bezi olduğunu düşünüyordum doktor baktı lenf bezi iltihabı dedi gerçekten de :D
- +1 yıl
Bir kere de dişimde arada çürük olduğunu fark ettim. Dün doktor da baktı, sonra film çekildi, çürük varmış gerçekten ama mine seviyesinde olduğu için yapılmasına şu an için gerek yokmuş. Çünkü dolguların belirli bir ömrü oluyor, ileride ne de olsa değişmesi gerekecek. O yüzden ne kadar geç yapılırsa o kadar iyi, özellikle de bu kadar küçük alanlar için dişlerin o kadar oyulmasına gerek yok. Dolgu yapılması için sadece çürük yeri temizleyip dolgu maddesi uygulamıyorlar, girinti çıkıntı yapmaları lazım dolgunun tutması için, bir oyuk açılması lazım. Gerçi yeni yöntemler çıktı ama pahalı, her hastanede yok. Özel maddeler gerekli.. Kardeşim doktor sana gelsin diyor, abartıyor tabi :D
- +1 yıl
Hahajah :D derhal sağlık okumalisin baya ilgilisin vallahi 😂
- +1 yıl
Haklısın, ben bir kere ameliyat olacaktım. O kadar çok şey okudum ki organ bağışı ile ilgili. Dedim kesin bana bir madde verecekler, komaya gireceğim, organlarım için ailemi zorlaycaklar falan diye düşünüyordum. Biraz paranoyaklık da var bende. Bir de hemşire geldi, "organ bağış kartınız var mı?" dedi, benim için son nokta oldu."Yok tabi ki" diye aşırı tepki verdim. O kadar çok bıktı ki benden, işte kan değerlerime bakıyorum, diyorum bunlar bunlar referans değerlere uymuyor, niye ameliyat ediyorsunuz falan diyorum. En sonunda doktor geldi, her kan değeri için açıklama yaptı, niye ameliyat olmam gerektiğini anlattı. İkna oldum. Anneme de dedim, eğer organlarını bağışlamak istiyor musunuz diye sorarlarsa hayır de falan diyorum :D Annem de saçmalama manyak falan dedi. :D Gün sonunda hemşire beni gece vardiyasındaki hemşireye teslim ederken çok mutlu görünüyordu :D Ameliyattan ilk uyanınca da belimi kontrol ettim, kesi yapılmış mı böbrek alınması için diye. Öyle bir manyak işte :D
- +1 yıl
Yaa baya da konuşkan birisin😂 benve okumalisin😂
- +1 yıl
Bir kere ameliyat olacaktım ve organ bağışı ile ilgili çok olumsuz şeyler okumuştum, o yüzden kötü etkilenmiştim baya. Zaten paranoyak bir insanım. Doktorun, hemşirenin, annemin burnundan geldi o gün :D Okuyacağım zaman bilimsel makale olmasına özen gösteriyorum, Youtube'dan video izleyeceksem de sadece doktorların çektiği video dersleri izliyorum..
- +1 yıl
Ah sende ki azim ben de olsaydi😂
- +1 yıl
Di öi tüm dersleri geçerdin :D
Ben de istatistik yüksek lisansı yapıyorum şu an. Doktoramı biyoistatistik alanında yapmak istiyorum. İlaç şirketlerinde çalışabilirim, üniversitede de kariyerime devam edebilirim. Sağlık sektöründe çalışmayı isterdim.. :) - +1 yıl
Dersleri geciyorum sıkıntı yok da su ana dek kalmadim😂 son senem kalmazsam iyi ama yani böyle fazla üstüne düşmüyorum 😀
- +1 yıl
Umarım tamamlarsin 😊 Sonrasında ne planliyorsun?
- +1 yıl
Evlenmek 😂😂
- +1 yıl
Kariyer babında sormuştum 😂
- +1 yıl
Kariyer istemiyorum 😂 ben
- +1 yıl
Umarım sakadir 😂
- +1 yıl
Yok yaa cidden şimdi hemsirelikte fazla yükselme ihtimalin yok zaten öğretim üyesi olabilirsin ama ben öğretmen olamam çünkü ben böyle bir topluluga bişey anlatamam stres yaparım yani aklım gelmez felan zaten öğretmen olmak istemedim bu sebepten
- +1 yıl
Bence yanlış düşünüyorsun. Okulda hiç sunum falan yaptirmiyorlar mı? Alismiyor musunuz? Okulda kalmak sadece öğretmen olmak değil ki. Alaninda bilimsel araştırma yürütme şansın oluyor, alaninla ilgili toplumu eğiten, aydınlatan bir bilim insanına donusuyorsun. Egitim vermek de bunun bir parçası. Ayrica iyi para kazanırsın.. Eğer öğretim üyesi olmak istemezsen hastanede deneyim kazanır kendini kanıtlarsin, baş hemşire olursun mesela. Fazla yükselmeye gerek de yok bence hemsirelikte, sonuçta iş bulursun kolayca, sağlık sektöründe iş imkanı çok, devlette de kolayca iş bulabilirsin.. İyi para kazanmak için yükselme ihtiyacı yok yani.. Saygınlığı olan bir meslek..
- +1 yıl
O yüzden zatrn düşünmüyorum gerek yok
- +1 yıl
O zaman neden hemşirelik tercih ettin?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
+1 yılBir aya iyileşti benimkiler bir tanesi çabuk geçti de diğeri üç gün falan kanadı
Hissizlik derken bir de tam olarak neden bahsettin anlamadım?14 Yorumla- +1 yıl
Diş çekilirken sinirlerden kopuyor ya hani, bazı insanlar hissislesebiliyormus yanak boyun bölgesinde.18 aya kadar bu etki gecmeyebiliyormus, bazı insanlarda hiç gecmiyornus, sinir hasar görüyor çünkü. Boyle bir durum başınıza geldi mi diye merak etmiştim...
- +1 yıl
Sen dua et senin başına gelmesin şans yani
- +1 yıl
Dua etmekle olmaz , şansa da inanmam. Cekimden önce doktoruma soracağım, panoramik filme göre böyle bir şey yasama olasılığım nedir? Diş kökü sinire çok yakın mı vb. öğreneceğim..
- +1 yıl
Öyle yap bence de
+1 yılbir çene cerrahına muayene ol
gerekli detayları o sana anlatacaktır00 Yorumla
+1 yılHiç duymadım
10 YorumlaÇektir bsey olmas
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi