Bilinçli bir annenin çocuğunun obez olmaması gerektiğini düşünüyorum. Anne ne yedirirse çocuk onu yer sonuçta. Çocuğu obez yapan şeyler keşfedilmeli çocuğun neyi yemesi neleri yememesi gerektiğine o çocuğun annesi karar vermeli. Neden obez çocukların anneleri sanki kendi sorumlulukları değilmiş gibi rahatlar? Adam gibi analık yaparsan çocuğun da obez olmaz. Burada bir arkadaşım var 2 kızı var kızların ikisi de uzaktan futbol topu gibi duruyo çocuklar varil gibi zor hareket ediyolar kadın hala vermiş çocukların ellerine big size milk shake onu bitirince de gitmiş dondurma almış. Çocukların elinde sürekli yiyecek bişeyler ve yedikleri de hep fast food neymiş sadece çıtır şeyler yiyolarmış. Almazsan yiyemezler nokta. İyi bir annenin aynı zamanda bir diyetisyen olması gerektiğini düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyosunuz?
Bir çocuğun obez olmasında o çocuğun annesinin etkisi var mıdır?
Ya benim oğlumda çok iştahlı sevmediği şey yok bıraksam böyle olucak ama frenliyoruz evde pişen yemekler önemli ve sadece Cumartesi günleri cips çikolata istediğini yemelerine izin veriyorum ilk başlarda ağlıyordu ama şimdi oda istemiyor
Bazı çocuklar çok iştahlı genetik olsa gerek ama frenlenmek zorunda. Çünkü 21inci yüzyılda yiyecek patlaması olmuş. Zaten kuranda bile yazıyo kıyamete yaklaşıldığı zaman yiyeceklerden biri gidecek diğeri gelecek diye. Şu anda bizim önümüzdeki yiyecekler Osmanlı zamanında sadece padişahların önünde varmış.
Evet benimde arkadaşımın 2 çocuğu obez hala hep ellerinde milk shake dondurmalar hiç durmuyolar ağız tiryakisi derler hani sigaranın birini söndürüp diğerini yakanlara bunlar da aynı o misal elindeki biter bitmez çocuğun eline başka bir şey veriyo yiyecek hiç durmuyolar
Abimin oğluda biraz kilo almıştı 1 yılda verdi kiloları. olurmu ya öyle, sürekli şekerli yicekler hamur işi sonra kestim hepsini yemem dedi yeme dedim aç kal. ilk zamanlar zor oldu sonra düzeldi. Hergün 1 saat yürüyüşle tamamladık. Anneler hiç çocuk başına dert olmasın diye özen yok ilgi alaka yok.
Ben kötü yemek yapılsını savunmadım asla. Ben de lezzetli yemekler yaparım ama sağlıklı olmalılarve porsiyon ayarını yapmak gerekir. Zaten kimse kötü yemek yapmak istemez
Zaten abur cubur yapıyordur o kiloyu İlla bir yemek yenilecekse tavuk suyuna çorba Efendime soylim tavuklu pilav salata kuru fasulye yeseler öyle olmazlar 😂acıktım be
En İyi Cevaplar