Kalbimde ritim bozukluğu var ve ritim bozulunca nefes gidiyor kaç kez hayata hastanede oksijenle döndüm doktor stres yapma yapınca oluyor diyor gercektende öyle.Ve %30 bir oranla nefes alıyorum ritim bozulunca gecen her dk bu oran düşüyor.Bu akşamda öyle oldu allahdan hastaneye gitmeden atlattım.Artık kalimin her dksını biliyorum ne kdr dikkat etsemde olmuyor illaki biryerden vuruyor.Varmı kalp rahatsızlığı olan aranızda ?ve ne hastalık nasıl oluyor yani..
Cevabın nedir?
+1 yılYapmaman gerekenleri biliyorsun bunların olmasına izin vermeden rahat bir şekilde yaşarsın. Senin için hiçbir şeyin olumsuzu önemli olmasın tek odaklanacağın şey moralini yüksek tutacaklar. Aslında insanların hepsi bunu yapmalı ama bir türlü başaramıyor. Senden insanları kırmadan umursamaz olmanı istiyorum. Hiçbir şey senin güzel kalbinden daha önemli değil. Çünkü buna izin verirsen seni sevenleri de üzersin bu yüzden kalbine sahip çık onun ihtiyaçları neyse ona göre hareket et. Ancak bu şekilde başa çıkabilirsin herkesten güçlü olmalısın olursunda sadece bunu istemelisin.
113 Yorumla- +1 yıl
Biliyrum ama o kadarda klay olmuyor ne yazıkki.
- +1 yıl
Bu hayatta senin için imkansız nedir ?
- +1 yıl
imkansız diye birşey yok sanırım.
ayrıca aşağıda bir çocuğa cevap vermişsin benim için cok teşkr ederim - +1 yıl
Söylediklerimin kolay olmadığını biliyorum ama imkansız olmadığını biliyorum. İmkansız değilse o halde yapılabilir çok çaba göstermen gerekiyor. Sonuçta bugüne kadar alışmış olduğun bir hayat var son iki yıl içerisinde bir şeyler değişmiş. Bunu şuan ki koşullara göre ayarlamak kolay olmayacaktır. Yaşın kaç tam olarak bilmiyorum 20 olduğunu kabul ediyorum 18 yıl boyunca normal yaşama göre hareket etmişsin. Son iki yılda bu alışkanlıklarından hemen vazgeçemezsin. Aşağı başka bir arkadaşımız 12 yıl
- +1 yıl
12 yıldır bunu çekiyor şuan kendini o rahatsızlığına göre adapte oldu şuan her şey normal geliyor. O da ilk başlangıçta senin gibi zorluklar çekiyordu her şey zor geliyordu.Ama zamanla her şeyi yapmakta sınırların olduğu düşüncesinden kurtarıp sınırlarını ortadan kaldırabilirsin.Örnek veriyorum bir köprüden geçemeyeceğini anladığında üzülüp geri dönmeyeceksin.O köprüyü gerekirse birkaç metre ya da km yol uzatıp etrafından dolanabilirsin.Sadece zaman alır ama geçersin.Lafı bile olmaz hak etmişti.
- +1 yıl
Aslında hasta değildim ben taki 1 bucuk 2 yıl önceye kadar.Sorunum ise ailemşu anağlamamak için kendimi zor tutuyorum inan 19 yaşımdayım 19 yıldır acı çekiyorum.Haketsem tm dicem hakettim ama babam yaptı ben cektim :/ annemin yanında ben durdum küçücükken neler yaşadım şimdi ise üvey evlat benim :( koyuyor insana özel hayatımda o yüzden hep yapmak istediklerimi yaptım hiç kimsem yok anlatabilceğim :'( ya da dertleşe biliceğim :( sevgilim var oda bu konularda takma bşver bişi deme falan diyor
- +1 yıl
ama bir yere kdr gidiyor :( ben ailem yüzünden yalnızım ailem yüzünden kalp hastası oldum oldum artık kaldırmıyor kalbim ne yazıkki bunları ben daha 19 yaşında hayattan koptum
- +1 yıl
Anlıyorum ama her şeye rağmen hayata tutunmalısın ve ayakta durmalısın. Hiçbir insan ailesini kendisi seçemiyor ve hiç kimsenin ailesi mükemmel değil. Bazı aileler çocuklarıyla yeterince ilgilenemiyor sanki çocukları değilmiş gibi davranabiliyor. Bunlar sadece senin başına gelmiyor bunu düşünüp biraz rahatlamalısın bu konuda Dünya'da tek değilsin. Yapman gereken eskiyi unutmak yarınlar düşünmek. Sen şuan hayata 2-0 yenik başlıyorsun ama maçı kazanabilmek senin elinde. Boş ver demekle elbette olm
- +1 yıl
elbette olmaz. Söyleyen için kolay gelir ama sürekli bunu düşünmeden de yaşayabilirsin. Yapabilirsin sadece bunu istemen yeterli. Eskiyi düşünme dikkatini dağıt mesela gelecek ile ilgili planların nedir ? Bence ekonomik özgürlüğünü eline alırsan kimse seni üzemez. Bu yüzden okumalısın memur ya da yapabileceğin iyi bir meslek seçmelisin onu yapmalısın. Çalışırken insan birçok saçma düşünceden uzaklaşıyor. Artı kimseye bağlı olmamanın verdiği özgürlükte cabası istediğin gibi hareket edersin. Bu sa
- +1 yıl
Bu sana iyi gelecektir eskiyi bir süre sonra unutursun aklına bile çok nadir gelir. Henüz yaşın genç bu tarz olaylardan etkilenip hemen hayattan kopulmaz. Tamam hayat kısada bu kadar kısa değil ki daha yolun başındasın. Zaten çoğu insan için hayat belli bir yol kat ettikten sonra güzel gelmeye başlar.Senin içinde öyle olacak ve gün gelecek bugünler senin için gülünüp geçilecek duruma gelecek.Bazı şeyler için acele ediyorsun umutsuz olmak için her şeyi yapmak gerek ama sen henüz bir şey yapmadın.
- +1 yıl
Çalışmama iizn vermiyorlardı zar zor bir yere girdim bir dünya insan soktum araya :( o işde taseron firma yani bazen var bazen yk evde kalınca hayatımdan soğuyorum başka iş buldum izin vermediler illa fabrika ve onların istedikleri yer olcakmış bnde üretimde calışmam dedm cok güzel masabaşı işler buldum istemediler biliyorum kimsenin mutlu hayatı yok ama ben kaldıramıyrum güçlü ve sabırlı olmak cok zor :'(
- +1 yıl
ALLAH sana güç ve sabır versin. Bu şartlarda zaten pek hoş bir hayat olmaz ama çalışmak seni birçok açıdan kurtarır. Dikkatini dağıtmanı sağlar seni üzen şeyleri pek fazla düşünmezsin. Boş vakitlerinde de keyif alacağın şeyler yapmalısın. Hoşuna giden aktiviteler yapmalısın. Şu an çalışıyor musun ?
- +1 yıl
İş olursa evet calışıyorum ama şu sıralar izinliyim
En İyi Cevaplar
Dilerim tez zamanda kavuşursun sağlığına..
12 Yorumla- +1 yıl
teşkr ederim inş.
- +1 yıl
Bende de var ritim bozukluğu
var canim benim var. ergenlik doneminden beri bu illetle ugrasiyorum. bazen nefes almam o kadar zor oluyor ki kisin ortasinda kendimi balkona atiyordum. hastanede calistigim donemde baktirdim, kalbim hem cok yavas hem de cok ritimsizdi. sinus bradikardi dediler. bir suru ilac yazdilar. kullanmadim. hastaneden ayrildigim yil tekrar amcama baktirdim. kandima romatizma degerleri 3 defa fazlaymis. bu da kalbimi etkiliyormus. romatizma icin tedavi aldiktan sonra kalbimdeki rahatsizlik azaldi. kisin daha cok rahatsiz ediyordu beni ama bu kis rahat gecti cok sukur
01 Yorumla- +1 yıl
peki nefesin 5 saniyede bir falan aldığın oluyormu
Sağlık konusunda 364 cevap paylaştı. kalp rahatsızlıgım yok dıye bılıyorum ama ritim bozuklugum olabilir suphelenıyorum.. geçenlerde bayıldım kalbım cok hızlı çarptı basım dondu falan.. bakalm gıdıcem bı doktora
03 Yorumla- +1 yıl
İhmal etme bnce cok önemlli bişi
- +1 yıl
teşkrler canım
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
18Cevap
yediklerine biraz dikkat et. Kahvaltı ve yemeklerde Mutlaka Zeytin yağı kullan. Kesinlikle Margarin kullanma. Bisküvi çikolata gofret saralle hazır pasta kısaca içinde margarin [hidronizd bitkisel yağ ] olan bir yiyecek yeme. Damarları tıkar. Siyah çay ve kahve içmesen iyi olur. Bitki çayları melisa karabaş iyi gelir. Sakinleştirir.
04 Yorumla- +1 yıl
hım teşkr ederim
- +1 yıl
telefonsuz netsiz olmuyorki ne yazıkki hepsi stresden oluyor ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende de bazen kendime dikkat etmediğimde ekstrasistol adını verdikleri şey oluyor. mesela kalp saniyede 1 kere atıyor diyelim o 1 saniye içinde 2.bir zayıf atış daha oluyor tabi 2.atış zayıf olduğu için hissedilmiyor ama kalp 2 kere attığı için bir sonraki 1-2 saniyeyi dinlenerek geçiriyor sonrasında kocaman bir atış geliyor. tüm bunlar olurken göğsünün içinde bir kuş kanat çırpıyormuş gibi kanın akışını hissediyorsun geçen 1 saniye 3 saniye gibi hissediliyor . herşey slow motion :)
umarım en kısa zamanda bu sorunundan kurtulursun. sakin bir hayat yaşaman lazım artık chocolate:)03 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum anlattıklarını bnde yaşıyorum gercekten geçmş olsun bnde üzüldüm adına acıkcası
Cevap sahibi+1 yılkafasına göre takılıyor işte.. benim birkaç gün uyumadığımda ve kötü bir olay olacağını hissettiğimde, başkalarını çok düşünüp üzüldüğümde oluyor. bana üzülme ben en azından sebebini biliyorum kontrol altında tutabiliyorum. bir ayağın öteki tarafta kendine dikkat et sen :)
- +1 yıl
Biliyorum :/
Ben de de var ben ameliyat oldum şikayetlerim azaldı ama devam ediyor hala doktor iki çeşit var dedi biri iyi huylu biri kötü huylu. İyi huylu olan az olur ama ameliyattan sonra hemen duzelmez dedi kotu olanı kalbi sarar düzelir ama tekrarlayabilir dedi bir ilaç verdi 1 yıl kullanicaksin ara ara olabilir normal dedi kafana takma dedi bakalım nolacak gorcez 1 yılın sonunda tamamen kurtulacaksin dedi ama inşallah kurtuluruz
00 YorumlaSağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bir kardiyoloğa git canım..Holter bağlansın ve eko ile bakısın çok ciddi ise anjiyo yapılır ona göre teşhis konur..Eğer böyle devam edersen acile ambulans ile gider elektro şok ile ritim düzeltirler ve anjiyo olursun..Eğer basit ise cocor veya cardoran adlı ilaçlar bu işi görüyor..Dikkar mutlaka dr a gözük..
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun. Kardiyo egzersizleri yapıyormusun ritim bozukluğuna kalp kası sebep oluyor diye biliyorum. Çoğu doktor bunu önerir sürekli hareket halinde olman gerekiyor
03 Yorumla- +1 yıl
Doktorlara gttm bikaç tane hepside çok dikkatli olmamı,bir zaman hiç beklemediğimde o nefesin gttiğinde ölebiliceğimi o yüzden stres yapmamam gerktiğini söyledi
- +1 yıl
Çok saçma. Strees tabiki seni yorar ama doktorun bu şekilde konuşması bana saçma geldi. Ritim bozukluğu diyorsun buna engel olabilecek iki şey var birincisi kalp kasının gelişmemesi ikincisi damarlarda tıkanma. Sende büyük ihtimalle kas sorunu var o yüzden vücut gerekli oksijeni alamıyor. Tabi yinede doktor bilir ama kontrollere her zaman gitmeni ve evde kardiyo egzersizleri yapmanı tavsiye ederim Allah şifa versin.
- +1 yıl
teşkr ederiim Allah razı olsun.yakında gtmeyi düşünüyorum zaten.
+1 yılOldu bir kaç defa spor yaparken abartmışım. Yere yatıp (ayaklar yukarıda olacak)çok güçlü öksürmek ritimi düzeltiyor.
03 Yorumla- +1 yıl
ben o an kımıldayamıyorumki onları yapayım nefesin gitmesi olayın bitmesi oluyor
- +1 yıl
Kırmızı alarm bu olsa gerek . Geçmiş olsun
- +1 yıl
teşkrler :(
+1 yılbende çok sinirlendiğimde hastanede açıyorum gözlerimi çok zor. İnsan kalbinin yavaşladığını duyuyor bayılırken. Çok kötü .( :( :/ Geçmiş olsun
01 Yorumla- +1 yıl
teşkr ederim cok üzüldüm canım sanada gecmiş olsun
Allah acil şifa versin bir ara ufak tefek çarpıntı problemleri yaşadım ancak geçti
01 Yorumla- +1 yıl
teşkr ederim
Bende hastayım kalp kapakcığı içine çökük ve temiz kanı pompalımıyo bide üfürüm var yani delik ve cok fazlasıyla hızlı atar normal bir insandan daha cok belli olur atışı ben alıştım artık ya kafasına göre takılıyo o :))
00 Yorumla
+1 yılbende oluyo da doktora gitmeye korkuyorum hep stresten yaaa
04 Yorumla- +1 yıl
gtmelisin ama.
- +1 yıl
hangi hastalıkla uğraşcagımı şaşırdım Allah beterinden saklasın
- +1 yıl
amin
- +1 yıl
amin ;))
12 yıldır seni bekliyorum neden bu kadar geç geldin :)
013 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım :D
- +1 yıl
:/
- +1 yıl
2 senedir.
- +1 yıl
Hayır ne yazıkki tabi öncesinden biraz daha alıştım.
- +1 yıl
Öyleyim zaten normalde ama dibe vuruşlarım kötü oluyor.
- +1 yıl
cıkamazsında..
- +1 yıl
aslında hakkımızda hayırlısını istemek en iyisi
ayyyyy benm annemde var genetık olarak aılede var bnde korkuyorum cok nefessz kalıyorum... sanada gecms olsn..
01 Yorumla- +1 yıl
saol canım
+1 yılbir arkadaşımdada rastlmıstım ki pek hayatı takmıyodu dalgasına yasıyordu abi kaç hap vermişlerdi birşeyi yoktu ritim bozukluğuydu onda da
01 Yorumla- +1 yıl
bnde pek takan biri değilim ama bak oldu işte.
bizim kuzende var fazla damarmı ne varmış kalbinde ritim bozukluğu varmış anjio oldu ama çok düzelmedi dedi tekrar ameliyat olcak
01 Yorumla- +1 yıl
gecmiş olsun
Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Cuma günü operasyon geçirdim sana neden yapmıyorlar anlamadım
00 YorumlaAşk yüzünden bana da olmustu bir ara malesef doktorlarda aşk a çare yok. ..
06 Yorumla- +1 yıl
:) malesef
- +1 yıl
Aynen öyle canımı verebilceğim insanlar asıl canıma kıyanlar :/
- +1 yıl
haklısın :)
valla benim hatunda da senin hastalıktan var korkudan bişi diyemiyoruz
05 Yorumla- +1 yıl
Öyle ya sorma :/ cok kötü birşey peki onun nefes gtmesi oluyormu herkesde aynı etki olmuyor pek
- +1 yıl
:( üzüldüm geçmiş olsun allah bol şifa versin
- +1 yıl
teşekkürr ederim ama takmıycam diyorum yine illaki birşeye takılıyor hayat şartları
+1 yılBende var herzaman olmuyor kalbimin vuruşu makinali tüfek gibi oluyor. Ama sık değil.
00 Yorumla
+1 yılölürsen ölürsün kurtulursun boşver takmadan yaşa. bu kadar takarsan gerçekten ecelin erken gelir.
01 Yorumla- +1 yıl
:/
ilaç kullanmıyormusun benim bildiğim ritip bozukluğundan gitmezsin o bir tarafa diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılbende yok ama bende panikatak var .. üzüntü sinrde kalp ritmi değişyo kötü durum ..
00 Yorumla
+1 yılbenimde kalbim delik :((
015 Yorumla- +1 yıl
:( gecmiş olsun peki bir tedavisi yokmu
- +1 yıl
durumum o kadar ciddi degil ama bu üzüntüyelere kalbim ne kadar dayanır bilemem
- +1 yıl
sana geçmiş olsun senin tedavisi var mı?
- +1 yıl
tek tedavi stres yapmamam :/
- +1 yıl
anladım :/ kolay degildir dimi bu :( zor olsa gerek canım benim :(
- +1 yıl
zor mu :'( hayat ck zor ki kimsem yok ben artık yokum yok yani boşum
- +1 yıl
öyle söyleme cok üzülüyorum ben :/
- +1 yıl
aşağıda blackright var bak az çok anlattım ona anlatıyrum.Hayattan bıktım usandm :/
- +1 yıl
kendini bırakma öyle hemen daha gencsin lütfeen ilerde evlenceksin cocugun olacak Allahın izniyle mutlu olmayı hak ediyorsun sen :)
- +1 yıl
Hakediyorumda 19 yıldır bunu niye görmüyorum :'( bende insanım ya bıktım bıktım.Hayatımın* bn
- +1 yıl
hayatdan herkez bıkıyor kimse istedigi gibi mutlu olamıyor evet hayat zor ama zor diye hemen pes etmek mi lazım edince herşey düzeliyor yok ? daha beter oluyor anımızda ne yazıyorsa kaderimizde ne varsa onu görecegiz Allah açil şifa versin sana seni böyle karamsar ve kötü görmek beni cok kötü ediyor
- +1 yıl
Ben artık savaşamıyorum ne yazıkki kalbim yenik düşüyor.
- +1 yıl
anlıyorum seni :( ama moralini bozma lütfen :)
- +1 yıl
:) peki tm konuyu kapatalım
- +1 yıl
olur :) tatlım
Stres yaptınmı gez dolaş hava al
05 Yorumla- +1 yıl
Ah keşke ailemlede sıkıntılar cekiyorum ne yazıkki.
- +1 yıl
Özelden malesef yazamam tabiki vardır dertsiz insan mı var hayatta Ama sağlık ayrı birşey
- +1 yıl
Düşüne bilsem hasta olur muyum :/
Adına üzüldüm :(((( çok geçmiş olsun :(((
02 Yorumla- +1 yıl
teşkr ederim
Çoook geçmiş olsun :(
00 YorumlaBen de ritim bozukluğu yok.
Damar eksikliği var.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVur yumruğu kalbine düzelir :D
04 Yorumla- +1 yıl
Yumruğu senin bok suratının ortasına vurmak lazım.
- +1 yıl
Sen git babanla dalga geç zibidi
- +1 yıl
o yumruğu senin gözüne sokmak lazım it oğlu it saygısız!
Cevap sahibi+1 yılşakirler susun lütfen
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem