Roaccutane Kullananlar? Roaccutane Meme kanseri yapar mı? Kısırlık yapar mi? Yumurtalıklarda kist oluşumunu tetikler mi?

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kendimden başlayayım. Ergenlik döneminden itibaren sivilce / akne sorunum vardi. Ergenlik doneminde cildiye doktorlarinin verdigi kremleri sivilce kurutucu jelleri kullandım. Dönem dönem işe yarayan sivilcelerimi kurutan krem ve jeller bir zamandan sonra hiç bir işe yaramadi. 22 yaşıma kadar bu akne sorunuyla yaşiyorum. Ve yaklaşik 1 hafta önce tekrardan bir cildiye doktoruna gittigimde artik ROACCUTANE başlama vaktin geldi dedi. Kan tahlillerime bakip reçetemi verdi.
Roaccutane Kullananlar? Roaccutane Meme kanseri yapar mı? Kısırlık yapar mi? Yumurtalıklarda kist oluşumunu tetikler mi?
Bu ilaca başlarken sağ yanağım bu şekildeydi. Yüzümün diğer taraflarinda da mevcut sivilceler var. Görmüş olduğunuz gibi iltihapli ağrili ve kaşıntılı.
İlaca başlayalı 5 gün oldu. Bendeki yan etkileri ise ;
Aşırı su içme isteği ( günde en az 3 litre içmeme rağmen)
Yumurtaliklarimda regli sancisi gibi ara ara sancilar.
Migde agrisi
Baş agrisi bel ağrisi ve eklem agrilari
Ve bu 5 günlük surecte de sivilcelerimde artiş söz konusu.
Şimdilik dudak kurulugu yaşamadim ama zamanla dudaklarim kuruyacak ve çatlayacak biliyorum.

Gelelim ilacın önemli yan etkilerine...
Roaccutane ve muadili ilaçlar Kısırlık yapar mi?
Doktorumun bana vermiş oldugu kitapçikta " Ne kadın ne de erkek hastalarda kısırlığa yol açmaz" yazıyor.
Bu konuda içimiz rahatliyor.

Peki ya yumurtalıklar da kist yapar mı?
Meme kanseri yapar mı?
İşte bu sorular bende tedirginlik yaratiyor ve ROACCUTANE tedavimi devam ettirip ettirmeme konusunda tereddüte duşüyorum.
Instagramda tanimadigim bir blogger ise şu yaziyi paylaşmiş. Resmi bir yazi mi degil mi bilinmiyor..
Ve hemşire oldugunu idda eden bloggera meme kanseri olduğunu, yumurtaliklarinda kist oluştugunu, memesinde kitleler kistler oldugunu mesaj atan takipcileride mevcutmuş.
Onlari da hikayelerinde paylaşti.
Sizin bu konu hakkindaki görüşleriniz neler? Merak ediyorum benimle paylaşir misiniz?