Çıkan sonuçla olması gereken referans aralığına bak L yazanlar normalden biraz düşük H yazanlar normalden biraz yüksek demektir şimdiden geçmiş olsun başka sorunuz varsa sorabilirsiniz bunca yıl o hastaneden bu hastaneye koşturup durdum ege üniversitesi hastanesi benim canım sayılır
@Bir-dua-bir-amin düşük veya yüksek bazıları normal olarak değerlendirilir. O anki heyecan açlık yorgunluk değerinde verir. zaten dr anlar sorar sana bir hastalığın var mı kalbini dinler tansiyonu ne için istedi bunu?
anemi kan hastalıkları bir durumdur. fakat dikkat etmen gereken şeyler var.. Ailenden gelen bir şey varsa dr söyle.. Sen dr git sonrasını konuşuruz. Sadece bildiklerimi söylerim.
dikkatimi çeken noktalar var 13,14,15,16,17,18 Değerler normal değerlerin altında. O değerler bir kaç tanesi yakalamışsın ama diğerleri düşük ilaçlar etkisini göstermiş. yediklerine dikkat et. arkadaşlarınla içli dışlı olma alıp verme gibi
arkadaşlarınla pek yakınlaşma tokalaşma öpüşme! mesafe koy yani yedikleriniz bir olmasın. Çatal kaşık gibi onun yediklerini sen yeme banyoda sabunun lifin havlun ayrı olsun gibi.
kanın hassas her an bir şey olabilir. Mide bulantısı üşüme baş ağrısı kusma baş dönmesi gibi haller ortaya çıkabilir. Fast Food bırak artık Ev yemeklerine ağırlık ver.
Birkaç gün önce öyle olmuştum kusma dışında.. . Nedenini anlayamamıştım. Çok az fast food tüketiyorum normalde. Çok soruyorum afedersin ama bu hassaslığın sebebi ne olabilir?
adetten gelen bir durumdur her kadın adet döneminde kendine iyi bakması gerekir. Çünkü fazla kan gelirse bu bir sıkıntıdır... biz kan verdiğimizde ne yapıyoruz daha fazla su içiyoruz yemek yiyoruz kendimize bakıyoruz ne oluyor eksik kanı tamamlıyoruz böyle. işte kadınların bu adet dönemlerinde kendilerine bakması lazım yani yemek yemesi su içmesi kısa ca kendine iyi bakacak bakmazsa kan eksik olur kan eksik olursa böyle şeyler olur. Korkmana gerek yok Eğer kendine bakarsan iyileşirsin. bende reflü vardı artık yok. gibi
kendi kendinin doktoru olacaksın. Öğrenirsen neyin nereden kaynaklandığını bilirsin. İstediğin zaman sor çekinme Doktorlukta ayıp yoktur. NEREDE BİR ŞÜPHE olursa git sor.. benim gibi olacaksın yani.
Tek anladığım biraz kansızlık olduğu mchc kandaki kırmızı kan hücreleri demek. Nete yaz çıkıyor eo dediği eritrositse vucudunda enfeksiyon varmış şu anda normale dönmüş
Bu arada eskiden tsh yüksek miydi hipotroit tanısı mı konuldu özellikle soeduğun için dikkatimi çekti... bu konuyu biraz araştırdım çölyak hastası olup olmadığında anlaşılıyor beyaz küre yüksekliğinde... savunma hücrelerin tiroide saldırıp onu küçültüyor ve tiroid yetersizliği meydana geliyor hipotiroidi gelişiyor falan filan...
Normalse çok sevindim. Umarım seninki se normale döner. 🙏 Çölyak hastalığı falan? Emin misin, öyle bir belirti mi var.. Eo düzelmişse güzel. Nasıl bir enfeksiyon olabilir ki
Ilkinde çok ciddi bir kansızlık problemi var. Ama iyi toparlanmış. Bir ayda hemoglobini 6.7 den 10.4 çıkarman büyük bir iş. Biz bunu sağlamak için bazen kan vermek zorunda kalıyoruz. İlkinde ayrıca hafif viral bir enfeksiyon belirtisi var. Sonuç gayet iyi. Tiroid fonksiyon testleri de normal.
Ama şunu da eklemek lazım, bir kaza sonucu kan kaybetmediysen bu kansızlık tekrar nüks edebilir. O yüzden doktorun ilaç tedavisine devam etmeni isteyebilir. 6.7 hemoglobin gerçekten kritik derecede düşük bir değer
Hm anladım. Yarın görüşeceğim bakalım. Bir sey soracağım. Birkaç aydır algı gücüm düşmüş gibi, okuduğumu anlamıyorum. Cumle kuramiyormus gibiyim eskisi gibi. Edebo yönüm vardı baya ama şu an hiç. Buna kansızlığım sebep olmuş olabilir mi ua?
Tabii ki, birebir ilgili. Düşük hemoglobin demek kanın oksijen taşıma kapasitesinin o oranda düşmesi demek. Yeterince oksijen olmayınca da beyin fonksiyonları yavaşlar.
Ama eski tahlillerine gore gayet iyi. Güzel bir düzelme var. Ama yeterli değil. Ve su an folik asit eksikligin ileri derecede. Bu da makrositer anemiye çevirmiş gibi. Riskli ya da kötü bir sey mi , fazla değil
En İyi Cevaplar