+1 yılÖncelikle çok geçmiş olsun, narkoz ile ağrısız şekilde kırılıyor. Platin falan koymamışlardı dimi? Normal kırık yani? Kırıp tekrar kaynamasını sağlayacaklar o kadar
090 Yorumla
Soran+1 yılYok platin
- +1 yıl
O zaman direk kırarlar
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
Narkoz verecekler sana acıyı hissetmeyeceksin kırıp tekrar alçıya alacaklar o kadar
Soran+1 yılDeğişik bir şey
- +1 yıl
Evet biraz değişik ya. Bunyen yüzünden mi yanlış kaynadı yoksa doktor yüzünden falan mı
Soran+1 yılİmkanlar yüzünden
Soran+1 yılSadece kolum uyuşacak demi
- +1 yıl
Nasıl yani imkanlar
- +1 yıl
Ya sadece kolun uyuşur ya da sadece parmağın ikisinden biri
Soran+1 yılKamp yapmaya gittik parmaklarımın üstüne bir şey düştü gittiğimiz hastanedeki imkanlar
- +1 yıl
Hadi ya kamp ortamında da zor olmuştur ya. Anladım kötü olmuş, tekrar geçmiş olsun umarım bir an önce iyi olur elin
Soran+1 yıl4 parmaksız 20 gün desem
- +1 yıl
Tahmin edebiliyorum çünkü bende bir ay sağ kol olmadan yaşadım anlayabiliyorum seni... Durum vahim ya çalışıyor muydun işin gücün de aksar biraz
Soran+1 yılÇalışıyorumda mecbur işe gideceğim tek elle artık
- +1 yıl
Anladım ya bu süre bir ay zorlu geçecek... İşin bari ağır olmasa
Soran+1 yılSanayide çalışıyorum
- +1 yıl
Anlıyorum. Çok daha zor yani iki elini de hep kullanıyorsun o zaman idare etseler bari seni
Soran+1 yılİmkansız tek mühendis benim
- +1 yıl
Hadi ya o zaman bir süre sana fazla yardımcı olacaklar ya da tek elinle olduğu kadar ne zaman düzeltecekler parmağını
Soran+1 yılCumartesi gitmeyi düşünüyorum pazar dinlenip pazartesi iş başı
Soran+1 yıl4 parmak düzelecek ama iyiki sol
- +1 yıl
4üde kırık o zaman, ne düştü ki öyle ya, sol olması bari avantaj olmuş en azından sağ elin hep kullanırsın
- +1 yıl
Bende böyle bir sürü soru sordum ama kusura bakma rahatsız ettiysem
Soran+1 yılKütük düştü iğneyle ilaçla ağrısını gideririmde alçı sıkıntı olacak
- +1 yıl
Ya ağrıyı çözersin de alçı ve kolun kullanılmaması biraz kötü işte bir de hep elle işin ya zorluk olur sana nayay
- +1 yıl
Baya#
Soran+1 yılAlçıyı erkenden çıkartırım
- +1 yıl
Öyle nasıl olacak, dursun en azından bir buçuk iki hafta ne kadar erken çıkaracaksın
Soran+1 yıl1 hafta sonra
- +1 yıl
10 gün dursun en az ya. Biraz daha kendine gelsin de oylelikle çıkar çıkaracaksan zaten yanlış kaynamış ikinci kez bir şey olmasın, bir de parmakların yani önemli
Soran+1 yılşu an bir proje üstünde çalışıyoruz o yüzden hemen düzeltip projeyi hızlandırmamız lazım müdür 2 günlük izni zor verdi 10 gün alçıda sorun çıkarır
- +1 yıl
Sağlık daha önemli ki, yapabilecek bir şey yok sen yine elinden geldiği kadar yaparsın ama olmayınca olmaz bence. Bundan dolayı parmakların da hep kullanacağın için biraz dinlenmesi gerekir ya bir şey olursa o zaman daha kötü tekrar tekrar aynı işlem
Soran+1 yılŞu proje bitsin kendim kırarım ama şuanlık bana 1 aylık lazım parmaklarım hemen iyileşmesi lazım
- +1 yıl
Kötü zamanda denk gelmiş. Zaten hep terslikler denk geldiği zaman üst üste gelir ya bu da onun gibi. En azından bir haftada toplarsa az da olsa rahat edersin umarım olur yani
Soran+1 yılİnşallah olduğu kadar olacak korkuyorumda ama mecburumda terslikler bir arada geldi
- +1 yıl
Ya mecbursun tamam da sağlığından önemli mi o iş? Bence değil. Hiç bir şey senden önemli değil. Bu yüzden olabildiğince dikkat etmeye bak. İşte hayat birden bire tüm terslikler bir araya gelip bir insanı buluyor maalesef
Soran+1 yılÇok uzun zamandır çalıştığımız bir proje ve her şey benim ellerimle oluyor her şey aksayacak o yüzden hemen toplanması lazım alçıyı çıkarınca bandaj falan takarım 4 parmağa çok muhtacız şu an
- +1 yıl
Yaa bu çok güzel bir şey aslında ama terslik olması biraz can sıkıcı olmuş. 4 parmağın yaptığı olaya bak ya, böyle bir zamanda senin de canını sıkmıştır bu durum
Soran+1 yılÇizim aşamasında olsa proje ya da üretim süper olurdu ama olmadı şans ve şu an parmaklarımı kullanamıyorum herkes bekliyor yarın düzeltirsem mi diye düşünüyorum bir yandan bir yandan korkuyorum ertesi günü nasıl olacak diye çok karıştı kafam
- +1 yıl
Anlayabiliyorum az çok seni. Ondan sonraki gün hafif ağrılı olabilir birazcık yüksek ihtimalle ama öyle çok bir şey olmaz sanırım. Ama işte tekrardan yeni olduğu için çok dikkat etmen gerekir bir süre. Karışmasın kafan olmuşla ölmüşe çare yok sonuçta. Oldu ve bir şekilde devam edecek yani, sen kasma kendini bu kadar. Sorumluluk üzerinde olduğu için bu haldesin ama yapma
Soran+1 yılHastaneden sonra bile işe gitmeyi düşünüyorum ben ama nasıl olacak korkuyorum yokluğumda her şey çöp olabilir ben ameliyattayken ihtiyaç olursa diye düşünüyorum kırılma anı nasıl olacak yine aynı acıyı mı yaşayacağım diye düşünüyorum yani kısaca hep düşünüyorum
Soran+1 yıl2 aydır arabada yaşıyorum resmen
- +1 yıl
Peki düşününce ne oluyor, gevse biraz. Sonuca ulaşamıyorsun sonuçta. Senin yokluğunda kötü bir şey yapacak halleri yok sonuçta, koca bir emeği çöp edecek insanlarla çalışmıyorsundur yüksek ihtimalle. Senin ameliyatın kısa sürer yüksek ihtimalle o yüzden çok fazla düşünme dediğim gibi bir şekilde idare ederler onlar ya. Acı aynı olmayacak ya basacaklar narkozu hissetmeyeceksin bile zaten... Ya da uyuşturucu iğne ile hissetmeyeceksin yani. Birazcık rahatla yazık sana ya hem sorumluluk hem bunlar kendine neden yazık ediyorsun?
- +1 yıl
Arabada neden yaşıyorsun?
Soran+1 yıl20 saate yakın çalışıyorum yarın sabah kırdırıp ya da en yakın zamanda iş başı yapacağım mecbur hiçbir şey yapmasam bile kontrol bende olur
- +1 yıl
Bir konuş doktorla durumu söyle. Nasılsa kırılacak yani, yapabilirse yapsın bence. Acısı hafifledigi an gidersin yanlarına sonra başlarında durursun. Sorsam yanlış olur mu bilmiyorum da ne yapıyorsunuz tam olarak o kadar uzun çalışmalar falan cevap vermek istemezsen anlarım tabi de merak ettim
Soran+1 yılRobotla motor karışımı bir şey yapıyoruz montaj aşamasındayız narkozun etkisi geçtiği gibi giderim yarın olayım en iyisi bir an önce inşallah sadece kolumu uyuştururlar kırılma anında ses duyarsam kötü olur bir olsun o kadarda iğne ilaçla iş başı
- +1 yıl
Anladım mühendis hanım, zor işiniz tabi. Sen bunyeni daha iyi bilirsin nasıl olacağını falan ama dikkat etmende fayda var bir şey olmasın yani tekrardan. Yüksek ihtimalle kol ya da elin uyuşur ses duyar mısın bilmiyorum ya hiç başa gelen bir şey değil benim ya ondan. Çok zor olacak ya senin için şu an düşündüm de tekrardan
Soran+1 yılSizin bir hissettiğiniz acıyı 10 hissederim ama konu işsede yapcak bir şey yok yarın sabah gidip kırdıracağım incecik parmaklarım var 10 dk da kırarlar 20 dkda narkozu geçse süper olur
- +1 yıl
Cidden mı ya acıyı o kadar hissediyor musun. İncecik parmağın varsa kesin el yapın da güzeldir. Kiycaklar yani ellerine...
Çabuk kırar ve sararlar da etkisi ne zaman geçer bilmiyorum yarım saate falan geçer yüksek ihtimalle
Soran+1 yılBaya acıyı hissederim sanayide çalışa çalışa ellerim değişti yarın o anestezi için vurulan iğneler de öldürecek beni çok dertliyim şu an
- +1 yıl
Ben yine de güzel olduklarını düşünüyorum açıkçası. Dertlenme, dertlenirsen de içindekileri anlatabilirsin dinlerim. Çok düşünme ama lütfen
Soran+1 yılEn ufak bir talaş batınca bile o kadar yanarken canım o iğneler korkutuyor mengene denen şeye metal parça çok sıkılınca bozulurken orada 4 parmağım kırılacak ve elimi uzun süre kullanamayacağım belki ağrıdan acıdan düzgün düşünemeyip projeyi mahvedeceğim
- +1 yıl
Hassas vücudunun böyle olması hiç hoş değil. Evet ağrı acı muhakkak olacak belki biraz fazla olacak ama önemli olan kontrol bir nebze de olsa acıyı kontrol edebiliyoruz bu sayede bunu yaparak asla ama asla o kötü düşüncen hayata geçmemiş, projeye de herhangi bir zarar gelmemiş olacak. Sadece biraz rahatla ya lütfen
Soran+1 yılDüşünmekten kafayı yiyecek boyuta geldim yarın sabah kırdıracağım
- +1 yıl
Çok fazla düşünüyorsun. Aşırı yani bu kadarı kendine zarar veriyorsun farkında olmadan beynine ve bedenine
Soran+1 yılProje bu kadar ilerlememiş olsa ya da başka mühendis olsa işten çıkacağım hayatımı düzene sokacağım ondan sonra çalışmaya başlayacağım müdür sıkıştırıyor bir yandan ustalar zorluyor bir yandan bir yandan parmaklarım diğer yandan çevrem artık ben benlikten çıktım
- +1 yıl
Özür dilerim ama sen o kadar baskıya nasıl dayanıyorsun? Hayır bu gibi durumda müdürün veya ustanın da bence pek sana bir şey demeye hakkı yok. Elinden geldiğini yaptığın besbelli. Artık durumunda belli. Neyse düzelir herşey. Çevren ne diye baskı yapıyor kii sana
Soran+1 yıl18 kilo verdim artık ailem kapandın bir atölyeye ne bayramda varsın ne düğünde haftanın bir günü geliyorsun (ben o 24 saatte nerdeyse hiç uyumuyorum mutlu olsun herkes diye ) yaşıtların şöylede böyle de işkolikmişim kız için başka iş mi yok babanın parası üçümüzede yeter ve türevleri parmaklarıma söylediklerini saymıyorum bile
Soran+1 yılHerkesin cebine para girecek herkes bu projenin bitmesini bekliyor projeyi bitirseler bile benim imzam olmalı her aşamasında
Soran+1 yılBirine anlatmak çok iyi geldi çok teşekkürler
- +1 yıl
Senin acilen toparlanman ve kafa dağıtman lazım. Başka bir şeye gerek var mı bilmiyorum ama acilen bu şart sana. Tabiki iş kolik olacaksın şu hayatta işten başka güzel şeyler var mı sanki hele ki seviyorsan. Baba parası yeter de insanın kendi yaptıkları daha güzel daha tatlı ki...
Parmaklarını sanki bilerek yaptın bırak söylesinler ya o güzel parmaklara nazar değmiş demekki olsun - +1 yıl
Hırslısın sanırım biraz da? Olur olur ama biraz ferahla arada bak böyle olmaz ki
- +1 yıl
Dolduğun belli birazcık dinlemek güzel seni. Rica ederim istediğin kadar anlat dinlerim ben her zaman unutma olur mu
- +1 yıl
18 kilo verdin kaç kilosun ki şu an sen? Sağlığına bir şey olmasın bak
Soran+1 yılSeninle konuşmak tatile gitmek saatlerce uyumak gibi geldi çok teşekkürler iltifatlar içinde teşekkürler
Ben küçüklüğümden beri mühendislik diye ağladığımı annem bilir nasıl isteyerek okuduğumu çalıştığımı ama bir türlü kabullenemedi mutluluğumun sebebi işim olduğunu anlayamadı yarın parmaklardanda kurtulursam süper olur
Soran+1 yıl43 kiloyum şu an
- +1 yıl
O zaman uzunca bir tatile veya o uykuya devam edebilirsin...
O kadar iyi biri olduğun belli ki konuşurken enerji saçıyorsun. Sadece aklımdan geçenleri söylüyorum başka bir şey değil yani. Aile işte hep öyle başka şeylerle mutlu olacağını düşünür ama öyle değildir yani o da seni düşünüyor aslinda ama maalesef farklı pencereden bakıyor. Geçer geçer herşey geçer yeter ki biraz ferahlat içini önemli olan bu - +1 yıl
43 mü boyun varsa eğer cidden çok zayıflamışsin ya. Sağlığın gidiyor demiştim ya bak ciddiyim bunda
Soran+1 yılÇok teşekkürler gerçekten sende çok iyisin kasım gibi ancak ferahlayabilirim yarını bir atlatsam her şey yoluna girecek gibi insan kendi yastığını yatağını yadırgar mı o durumdayım ama inanır mısın çok mutluyum
Soran+1 yıl1.75 boyundayım yıkılana kadar ayaktayım
- +1 yıl
Rica ederim, böyle düşünüyorsan sevindim bende sana teşekkür ederim. İki ayın var yani ortalama. Uzun süredir yatağa yorganına hasret kalınca tabi bu o kadar doğal ki. İnanıyorum zaten işine olan bağlılığın seni mutlu ediyor evet ama bu seni mutlu ederken sağlığından etmesin. Uyku yok, iş çok, başka şeyler yok. Dikkat etmen gerekiyor kendine farkında mısın mühendis hanım?
- +1 yıl
Boyun mükemmelmiş de kilo vermen fazla olmuş evet. Saçmalıyosun bu kadarı fazla. Biraz kendine gel kendine o iş gelip geçicek sonra bu kötü halinle diğer işlere nasıl yoğunlaşacaksın acaba? Bunu da düşünüyor musun
Soran+1 yılKendimi tamir etmeye parmaktan başlayacağım 2 ay sonra da tamamen toplanacağım şuanda proje her şeyden önemli bir hal aldı nasıl bu hale geldi inan anlamadım 3 ay nasıl geçti nasıl bu duruma geldim mutluyum istediğim iş bu bana yetiyor inşallah yarın 2 elle işe tekrar sarılacağım ve bir an önce bitireceğim yarın geçerse her şey çorap söküğü gibi gidecek
Soran+1 yılSeni de meşgul ettim kusura bakma
- +1 yıl
Umarım öyle olur. Birden kaptırdın kendini sanırım, şöyle olsun şöyle yapalım ben yapayım onun orası öyle olmaz falan falan diyerek başladın kendini ihmal ettin ama onu etmedin uyumadin gezmedin yemedin. Mutlusun da işte , işte kısmı var. Az da olsa annene katılmadim değil açıkçası... İnşallah sarıl da kendini de bir yandan topla bak. İş falan hiç bir şey senden değerli ya da önemli değil bunu da aklından çıkarma. Güzel şeyler olmasını canı gönülden istiyorum senin için
- +1 yıl
Yok ne meşgul etmesi. Aksine çok mutlu oldum az çok seni tanımış oldum biraz da olsa kafanı dağıttım. Sakın öyle düşünme zaten uyuyan biri değilim pek fazla bu yüzden benim için de çok ama çok iyi oldu, iyiki kesmedin konuşmayı umarım da kesmezsin
Soran+1 yılÇok haklısın yarın kan sayımı yaptıracağım sonuç belli gibi ama bu proje evladım ustalar kalfalar müdür ailem atölye evim oldu sanki 3 aydır ilk defa evimde yatıyorum bu kadar fazla kullanıyorum bu iş olmasaydı ne yapardım bilmiyorum rüyalarımda bile bu iş var
- +1 yıl
Yaptır. Gereken herşeyi yaptır sağlık da bir yerde önemli. Tamam iyi güzel de hoş değil, sende farkındasındır. Hayatının merkezine bunu alıp herşeyi atmak güzel değil yani. Anlıyorum iş aşkını çalışma isteğini çalıştıkça mutlu olmanı ama biraz da kendine önem ver lütfen. Çok kafan takmissin ki bunu rüyalarına kadar giriyor
Soran+1 yılKusura bakmazsan azıcık uyuyabilir miyim yorgunluktan ölüyorumda
Soran+1 yılYarın bir çuval ilaçla eve dönerim ben
- +1 yıl
O kadar çok mu ilaç verir doktor yanii
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Bu kötüymüş ya. Ama iyi olmaya bak da onlar da olur, eski hallerine kavuş tekrardan
Soran+1 yılTüm ilaçları bir anda kesince hakkettim
- +1 yıl
Kullanıyor muydun ki ne ilaçların vardı o kadar
Soran+1 yılAstımım var alerjim var ve kan değerlerim çok düşüktü o yüzden kullanıyordum
- +1 yıl
Ve tüm bunlara rağmen kendini bu kadar yorup yıpratman... Hak etmişsin diyeceğim ama demeyeceğim neyse toplanman gerekiyor artık dediğim gibi
Soran+1 yılHak ettim
En İyi Cevaplar
Doktor kırıyor onu ilmini biliyor merak etme eliyle yapar heralde
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok korkunç
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Ustne çiğ balık koy kendlgnden kayndgi yerden birkr
00 Yorumlageçmiş olsun aslında kırmadan ala balık yağıyla çözülür
00 YorumlaOnu narkoz ile hallediyorlar telaş etme
01 Yorumla
Soran+1 yılKorkuyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnlamadım yanlış kaynamış ne demek
02 Yorumla
Soran+1 yılDoğru alçılama yapılmadığı için yanlış kaynamış
Cevap sahibi+1 yılAyy çok geçmiş olsun bu konuda hiçbir bilgim yok ama çok dua edicem senin icin🙏😔💛
+1 yılNarkoz verip kırıyorlar
04 Yorumla
Soran+1 yılPeki nasıl kırıyorlar
- +1 yıl
Tesbit edip Mengene tarzı bir şeyle
Soran+1 yılÇok kötü
- +1 yıl
Narkoz vermeden kırdır istersen
+1 yılUyuştururlar
00 Yorumla:D kıyamam
00 YorumlaYanlış
02 Yorumla