Kilonuzdan mı şikayetçisiniz? Yoksa kaslı biri olup kadınların dikkatini mi çekmek istiyorsunuz? Görsel güzelliği saplantı haline getirmiş insanlar... Bu saplantıların resim ve fotoğrafların bir araya getirilmesiyle anlatılmak istenen şu aslında;
Kendinizi sevmeyi öğrenmelisiniz.
Bunu her zaman söylemişimdir. Başkaları için değil, kendiniz için yaşayın.
Anoreksiya Nevroza
Yemek yemezsek belki şu 3-5 kilodan kurtulabiliriz değil mi? Keşke öyle olsa. Bu takıntı haline geldiğinde 3-5 kilo ile bitmiyor. Yememeye devam ediyorsunuz.
Sonunda sağlıksız bir bedene ve zayıf bir bünyeye sahip oluyorsunuz. Kimileri bu yüzden hayatını kaybedebiliyor.
Göbekteki Fazlalıklar
Aslında o birazcık göbek zararlı değil. Bunu korseyle kapatmanız başkalarını kandıracaktır. Ama siz gerçeği biliyorsunuz sonuçta.
Kaslı Olmalıyım
Tehlikeli iğneler, dopingler, fazla çalışmak, aşırı beslenme... Vücut geliştirmek de saplantı haline gelebiliyor. Hep daha fazlasını istemeye başlıyorsunuz. Sonra? Sonrasında vücudunuzda geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açıyor.
Bulimia Nevroza
Yemek alışkanlıklarınız değişir. Egzersize, yememeye ve kusmaya dayalı, tehlikeli bir zayıflama yöntemi seçersiniz. Bu sizin ölümünüzün ilk sözleşmesi olacaktır.
Estetik
Kaşlarımı gerdireyim, dudaklarımı dolgunlaştırayım, burnumu küçülteyim derken eski sizden bir eser kalmayacaktır. Ve planladığınız gibi güzelleşmek yerine gittikçe daha da çirkinleşeceksiniz. Yüzünüzün doğal görünümü gidecek, yerine yapay bir surata sahip olacaksınız.
Tüm bunlara hazır mısınız?
Güzellik Obsesyonu ve Sonuçlarına Dair Hakiki Noktalar
İnsanlar aslında kendilerini olduğundan 10 kat daha güzel görüyorlarmış ( nerde okuduğumu hatırlamadığım bir bilgi, kaynak diye bu parantezin içine yazmak isterdim neyse). Sen kendini olduğundan 10 kat daha güzel görüyorken bırak insanlar seni olduğun görsün, değerlendirsin. Başkasının biçimlendirdiği kişi olmaktansa kendin olmayı yeglemelidir, yaşamı boyunca taşıdığı vücudu sevmeyen, sevmeyi bilmeyen insan bana göre her bakımdan aciz bir insandır. "Kendini sevmeyi öğrenmelisiniz." bu cümleyi seviyorum. Bu bence güzel bir bence 😊
Bu insanlara hak veriyorum. Onları anca benim gibiler anlar. bizimm tek istedigimiz aynaya bakınca adam gibi birseyle karsılasmak. Cok mu birsey istiyoruz. Sahsen ilerde yuzumu estetikle bastan sona degistirmezsem serefsizim.
Bulimia nevroza hakkında naçizane fikrimi yazayım bence sahibi mutlaka biliyordur ama bulimia öküz iştahlılığı demek yani normalden fazla ve hızlı yemek yeme alışkanlığı bu hastalık psikolojik olarak insanın bu sefer yediklerini kiloya dönüşmemesi için kusma ya da aşırı egzersiz yoluyla zayıflama isteğine yol açıyor yalnış beslenme bozukluğu diyebiliriz buradaki öküz kelimesi için kusura bakmayın ama gerçekte kelime anlamı böyle
İnsanları bir orta yolda buluşturma zihnine sahip olamiyorsun. Bu yazı bile insanların kendini salmasına resmen bir tesvik. Spor yapmak kimisine sağlık olarak faydası değil zararı olsa bile bu bence gerçekten kendini kandırmam için yazılmış bay editorumuz
Böyle hastalık adını ortaya atıp bence yazılması iyi değil. Anoreksiyanın ilk belirtisi zaten bulimia veya nervoza ya yakalanmak "istemektir". Keşke başlıktan sonra anoreksiya hastalarının çektikleri acıları dile getiren bir şeyler söyleseydin veya örnek verseydin, zaten hastalık hastası bir milletiz. Hakim olmadığınız konular üzerine niye yazarsınız bilmem.
Aynen. En güzeli kendimizle barisik olmamiz, kendimizi sevmemiz, deger vermemiz. Zaten kilo alayim diye endekslenince, ya aliyorum ya da hic veremiyorum :D
En İyi Cevaplar