+1 yılMerhaba.
Ayrılık sonrası kadınların saçlarını kestirmesi kötü birşey olarak algılanır. Ancak sanıldığı gibi değildir. Kadının saçlarını kestirmesi ya da saçlarının rengini değiştirmesi bana göre bunalım yüzünden değildir. Aksine bütün zehirli sarmaşıklardan kurtulduğunun göstergesidir. Yeniliklere açık olduğunun ve belki de yeni bir birlikteliğe hazır olduğu düşüncesinin var olduğunun kanıtıdır. Bu yüzden herşeyi ayrılığa yoran erkeklere bir açıklama yapmış olayım. Saçlarını kestirmek isteyen bayanlar durmasın kestirsin. Bende kısa saçlarımla yalnız kalmayayım. ☺️
Saçlarımı 1,5 yıl önce bu şekilde kestirdim. Dalgalı ve kabarık olduğundan sürekli şekil vermem gerekiyordu. Baya yorucu bir dönemdi benim için. Çünkü saçlarımla uğraşmayı çok sevmiyorum.

Şimdilerde hemen hemen bu boya getirdim. Bakımlarla, maskelerle, serumlarla sağlıklı bir şekilde uzatmayı başardım.
Görsel paylaşıyorum belki saçlarını kestirmek isteyenler için bir fikir olmuş olur.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Selam
Aslında bu tamamen piskolojik bir olaydır , bunu tek bir sebeple açıklayamayız. Çünkü buna geniş bir açıklama yaparsak bu yazı hiç bitmez o yüzden kısaca anlatmak istiyorum 😄
Biz bayanlar saç kestirme konusunda pek de titiz değiliz, ne zaman ne napacağımız belli olmuyor ve bir anda aklımıza eser kestiririz. Siz erkekler saç kestirmemizin nedenlerini genelde merak etmişsinizdir 😄
Dediğiniz gibi çünkü önceden çoğu zaman onlardan habersiz yaparız.
Peki kadınların saç kestirme nedenleri nelerdir?
Bunun en başında değişiklik yer alıyor. Kadınlar sıradanlık ve genellikten hoşlanmayan varlıklardır, her zaman değişiklik onlar için yeni bir başlangıç yeni bir hayattır. Saçlarından sıkılan kadınların da yine saç kestirme kararı alabileceğini unutmayın . Ayrılık üzüntü tres bunlardan biraz da olsa kurtulmanın yolu saçlardan geçer. Çünkü o saçlarla birlikte tüm sıkıntılarımızı atarız.
00 Yorumla
+1 yıl19 yaşımda kapanma kararı aldım kapandım eski oalylardan kaynaklıdır diye düşünüyorum birden saçımı kazitma kararı aldım ve kökten kestim bir iki ay sonra hayatıma birini aldım tabi örtülüyüm o zamanlar konuştuk esttik ilerledi ona saçımı kazittigimi söyledim tepki vermedim devam ettik ardından bu zamanla yani 4 5 ay sonra benden soğumaya başladı fark ettim ortamda kız çoğalınca zaten tamamdı birde kel bir kızla konuştuğunu sürekli düşünürse sevmeyen kişi soğur tabi şimdi 3 yıl geçti saçlarım çok sağlıklı açılma kararı aldım herşey o kadar birkikmistiki yani kısaca saçını kesen kazıtan kızların çoğu çaresizdir herşey bitmiştir onun için o an
51 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun sana
Bana mantıksız geliyor ayrılık sonrası saç kestirmek ve saçını bir kadın kestirdiğinde canı istediği için kestirmeli bir erkeğin onda bıraktığı izden kurtulmak için değil (şahsi görüşüm)
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Aslında korkmamak gerekir. İnsanlar mutluluktan beslenir. Mutsuz hissettiğinde de onu gidermek adına bi takım şeylere başvurular. Bu kiminde saçını değiştirmek, kiminde alışveriş yapmak kiminde kendini yemeğe vermek olarak ortaya çıkar. Terapi gibi bence bu durum. Asıl sorunu halletmez ama bi nebze modunu degiştirirebilir. Bu açıdan baktığımızda içindeki öfkeyi saçından çıkarmış olabilir ama aynı zamanda içinde birikmesine de izin vermemiş olur. Sonuçta o enerjinin bedenden ayrılması gerekiyo ve bunu sağlayan da saçlarıysa eğer, saçına kıyan kadından korkmak değil , olan duruma duacı olmak gerekir... Ya içinde biriktirirse? O zmn korkun bence bi kadından : )))
10 YorumlaTemelinde bir çok farklı sebep yatabilir örneğin; her aynaya baktığında benim bu görünüşümü çok seviyordu düşüncesine kapılacak ve unutmak için o böyle yakıştırıyordu o böyle seviyordu gibi düşüncelerden kurtulmak ve tamamen unutmak isteği ile kestirebilir. Veya saçı uzundur ama ayrıldığı kişi kısa saç seviyordur '' kaybettiğin insana dön bir bak'' diyebilmek kendini tatmin etmek ayrıldığı insanı görünüşüyle dahi olsa pişman etmek amacıyla kestirebilir. Veya yeni bir yaşam yeni insanlar varsa yeni birde ben olmalı düşüncesi ile kestirebilir. Her ne sebepten olursa olsun çok uçuk düşünceler olmadığı sürece kadın bunu sadece kendini rahatlatmak için yapar korkmak için bir sebep yoktur.
00 Yorumla
+1 yılBir kere kadınlardan genel olarak korkmalısınız. Ne zaman ne yapacağını asla kestiremezsiniz. Bir laf vardır bilir misiniz?
~"bir tane tırnağı kırılan kız, kalan 9 tırnağını da keser. Tırnağı kırıldı diye diğer 9 parmağını kesen kız, kalbi kırılınca neler yapmaz?" 🌷20 YorumlaOmuzlarına bir yük biniyor. Hafiflemek için saçlarını kestiriyorsun. Bu sadece ayrılık acısından değil stresi yoğun travma atlatmaya çalıştığın zamanlarda da yaptığın bir şey. Yükü hafifletme protokolü.
70 Yorumla
+1 yılCanım saçlarımı kestirdiysem ohooooo adama neler yaparım neler
bu bir bunalım, deprsyon ya da öfke kontrolü sorunu değildir.
Yeni bir sayfa açmaktır
Bir geçiş ayini veya karakter gelişimi dönemini sembolize eder. ... Amerikan Yerlileri ve birçok Asya kültürü de dahil olmak üzere, bir kişinin saçını keder, utanç ve hatta isyan olarak kestirdiği bazı kültürler de vardır.20 YorumlaHırsla ne ilgisi var ki? Hırs olsa ayrıldığı kişiden intikam alır. Saçlarından çıkarmaz hırsını. Sadece aynaya baktığında değişik hissetmek, kendini güzel görmek isteruği için kestirir. Olayın erkeklerle pek bi ilgisi yok. Her olayı da kendinize yontmayın. Unutmayın, sadece ilişki iki kişiliktir. Ayrılık acısı tek kişiliktir. Ayrıldıktan sonra, bu yüzden kendinize pay çıkarmayın. Sevgiler 🌸
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKorkulmaz. Öfke kontrolü yok demektir. Kendini geliştirmeli.
53 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar sevenin varmış😃😃
Cevap sahibi+1 yılİşte bunlar hep öfke kontrolsüzlüğünden ötürü 😂😂😂
- +1 yıl
Hahahah😂😂aynen
Bence korkulmaz. Çünkü saçını kestirmek her kadına göre kötü bir şey değil ki. Bazıları kısa saçı sevdiği ve kenndine yakistirdigi için kesmiştir belki de. Bazıları sevgilisi uzun seviyodu ama o kısa sevdiği için kestiremedigi için kestirmistir belki de. Dışarıdan görüşler hakkında yorum yapmamak lazım. Ayrıca bence bı erkek için 1 erkek için saçını kesmek kestirmek saçma. Sen güzelim saçlarına 2 günlük erkek için neden kıyarsın ki. O olmadıysa vardır bunda bı sebep. Allah daha güzel insanlarla karşılaştırır. Sevgilisinden ayrılan ve eğer erkek ayrildiysa ya da ayrılma sebepleri saçma sapan sebepler saçma sapan bahaneler ise. Onun için üzülmeye bile değmez. 2 günlük dünya bı erkek için kimsenin üzülmesine onu bunu yapmasına saçını kesmesije gerek yok bence.☺️💖
00 Yorumla
+1 yılNeden korkulsun ayol.
Sevgilisinden nefret etmiştir artık.
Onun dokunduğu yerleri banyoya girip iyice lifleri temizlenmistir
Saçlarına dokunuşla eğer saclarini kesmiştir
Yani hayatindan her şeyiyle çıkarmıştır o kişiyi sadece o kadar00 Yorumla
+1 yılHayir aslında korkulmaz zaten o çok masum ve çaresiz olduğu için yapar bunu kimseyi kırıp incitemedigi için zararı kendisine verir
20 Yorumla
+1 yılYapılan bir araştırmaya göre depresyona girmiş bir kadının ilk önceliği saçında değişiklik yapmakmış. Bence korkulmaz.
30 YorumlaHayır kesinlikle korkulmaz. Böyle durumda olan kadın yıkılmıştır ve bitik durumdadır. Asıl korkulacak kadın her şeye rağmen gülen, kendisine çok iyi bakan güçlü kadındır.
30 Yorumla
+1 yılPsikolojiktir kendine zarar verme eylemi. Başkasına zarar vermemek adına yapılır içimize atarız kimseye zararımız olmaz.
10 Yorumla
+1 yılOnu bunu bilmem de kısa saç faydalı iştir, sağlıklıdır arada sırada kesilse iyi olur, bu da bahanesi olur. Niye kasıntı yapıyorlarsa kadınlar, halbuki çoğu kadına kısa saç da çok yakışıyor, hatta daha çok yakışan bile var.
00 Yorumla
u +1 yılHiç bir zaman ayrılıktan sonra hırslanmadım yani saçlarımla uğraşmadım, gitmek isteyene kapıyı gösteririz 😅 ama bence onlardan korkulmaz, yenilenmek istiyorlar ve saçlardan başlıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılZaten Milyoner kuaförler "mutsuz ev hanımları" mahallesinde dükkan açıyor
10 YorumlaKorkmayin oyle tiplerden onlar depresyona girenler. Ayriligi kaldiramayan kisiler. Sacini kestirmiyosa korkacaksin, hayatina kaldigi yerden devam ediyor hic bir sekilde yikilmiyor demektir bu.
10 Yorumla
+1 yılBen saçımdan degıl de ondan alırım hırsımı ağzıma geleni sayarım ayrılırken oh be der sonra by by derim 😂😂
20 Yorumla
+1 yılAsla aşamayacağımı sandığım bi ayrılık geçirdim. İnanın hicbiyerimi kesmeden atlattım
Kimseye gereğinden fazla değer vermeyin
En fazla 2 gün üzülün hatta o bile çok00 Yorumla
s +1 yılÇok farklı bir durum. Yani anlatsak anlaşılmaz anlatmasak eksik kalır. Kesilen her saç kırıkları kalbinde ki kırıklıklardan gidiyor gibi hissediyorsun. Yeni başlangıç yeni sayfa gibi. Hafifliyorsun.
00 Yorumla
+1 yılSaçlarından hırsını alan kadından korkulmaz aksine ona acınır çünkü bir kadının en değer verdiğ şey saçıdır ve ondan vazgeçip kestiriyorsa , rengi değişiyorsa içinde bir yerler kırılmış demektir
00 Yorumla
+1 yılYoo neden korkulsun hıncını kendinden almış. Eğer saçlarından çıkarmasa karşı taraf daha zararda olurdu 😄
10 Yorumla
+1 yılYav saçlara kıymaktan kolay ne var. Kestirmek boyatmak bunlar hep yenilenmedir. Bakım yani bu. Saçlara kıymak değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYıllar önce bende aynı sebepten kalçama kadar gelen saçlarımı boynuma kadar kestirmistim. o gün bugündür uzatamiyorum 😂ve onun yüzünden kestirdiğim çocuk saçımı çok beğenmişti bende senin eserin demiştim şoka girmişti
10 YorumlaGenelleme yapmadan konuşmak istiyorum. Birçok kadın saçını kolay kolay kestirmez. Ama bir diğer kısım ise keyfi
00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılAyrılık sonrası hırsımı saçımdan almadım almam en fazla gider rengini değiştiririm 😄 Bu durumda ben zararsız oluyorum 😈😃
00 Yorumla
+1 yıl:) Yani bir neslin Müslüm Gürses dinleyip kendini kestiği Türkiye'de, saçları kesmek..
Deve'de kulak gibi kalmadı mı sizce de?00 Yorumla
+1 yılSaçlarına kıyanlar başkalarına neler yapmaz. Saçlarından hırsını alan kadının ruh sağlığı baya bir bozulmuştur
00 Yorumla
+1 yılbu saçta değişiklik olayı abartılıyor sadece duygusal bi şeyler yaşayınca değil her sıkılıp üzüldüğğüm dönem benim bi saç değiştiresim geliyor zaten
00 YorumlaO beni kaybetti ben degil gitsin o kestirsin valla hiç umrumda değil
10 Yorumla
+1 yılCana geleceğine mala gelsin derler. 😀 kökü onda nasıl olsa yine uzar.
10 Yorumlaayrıldıktan sonrası beni ilgilendirmez istediğini yapsın
10 Yorumlaimaj değişikliği kendimi daha iyi hssetir, iiyor açıkçası çoğu kişinin de böyle hissetiğine eminim
00 Yorumlakadınlardan her şekilde korkulur. yalan, iftira, entirika... hepsi kendilerinde mevcut
05 Yorumla- +1 yıl
abi ben naptim ya evimde oturmus sevgilimle üniversite icin bolum seciom ben..
- +1 yıl
@askxdoktoru şimdiye kadar yapmamışsan ilerde yapabilirsin. Benim sözüm erkekler içindi. Uyarı mahiyetinde...
- +1 yıl
aman abi tvbe de oyle bi salaklik yapmak istemiyorum sirf ayrildigin icin iftira atanlar ozellikle.. sacmalik
- +1 yıl
@askxdoktoru hayır be mahkemede para koarmak için yoksa arada para olmasa kadınların umrunda değil erkekler. para her şeyleri olmuş karaktersiz kadınların.
- +1 yıl
ne desem haklisin be abi, su devirdi duzgun karakterli bulmak colde su bulmak gibi
Ahaha bu ben😂 belimdeki saçlarımı omuzlarımda kestim 1 hafta önce
00 YorumlaEvet. Kendini yakıp yıkan kadın bize neler etmez? 🔥😂
00 Yorumla
+1 yılBende önceden öyleydim ama sinirden yapıyodum ayrıldığım için değil saçlarımı falan yoluyodum
00 YorumlaKesinlikle korkulur. Saçlarını kestiriosa varyaaa😱😱😱
00 Yorumla
+1 yıl😅😅 yok ya bence bu değişim. İyiyim deme şekli bence kadında...
00 Yorumla
+1 yılKorkulmaz ama bu onun aşırı kırıldığını gösterir kimse kolay kolay saçlarına kıymaz
00 Yorumla
+1 yılIlla ki ayrilik sonrasi kiyilmas onlar, ben spontan yapabilirim dhsjkfjdsf
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir zamanlar ben kesmiştim saçımı ve şuanda zayıfladım 10 kilo verdim resmen bişey yiyemiyorum aşk acısı çekiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBi ara kestirmiştim
defim bir daha saçlarıma hiçbir erkek değmeyecek ama çok erkek değdi
sonra durdum şu an saçlarım götümde sjjs01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBöyle iyiyim
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla belime gelen saçlarımı erkek saç modeli yaptım bu kadar diyim sana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuğum korkmasa sıfıra vurcam. Bi rahatlayamadı kafamız 😂😂
00 Yorumla
+1 yılsaçlarımla bende çok oynarım. ve evet bu ruh halimle ilgili. ama saçlarımın katil olduğunu hiç düşünmedim. abartıyor musunuz acabası?
00 YorumlaKomik mi hırs derken neyin hırsı üzüntüden yapıyordur. Bunu hangi kadın yapmak isterki bunu ona yaptıran utansın
00 Yorumlayani o depresyon hanlindeyken makasi eline alip kendi kesen kadindan korkulur kendi sacina onu yapan bize neler yapmaz
00 YorumlaHer ayrılan saçlarına kıymıyor ama o anki sinir ile karşı tarafın bile saçları gidebilir.. dikkat🤫😂
00 YorumlaCanı çok acımıştır, korkulur. O kadın her şeyi yapar dikkat etmek lazım 😅
10 Yorumla
+1 yılBende onu anlamıyorum git ip kes saçını niye kesiyosun dimi
10 Yorumla
+1 yılBen aldım valla ama günümüzde her şeyin boş olduğunu gördüm sadece hayırlısı olsun bakalım #
00 YorumlaHirsini niye sacindan alsin ya, kim uzduyse ondan alsin.😀
00 Yorumlane alaka niye korkulsun ama eğer saçını kestiyse öfke kontrolü yok
00 YorumlaYo neden korkulsun ki insan kendini mutlu etmek için değişim yapabilir
00 Yorumladepresyona girdiğim de saçlarımı kesiyorum hep aslında baya iyi geliyor
00 Yorumlaasıl hırsını susarak alan kadından korkulur :)
31 Yorumla- +1 yıl
Eig
Kadınların hiçbirinden korkulmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeni bir hayata başlıyorum gibi hissettiriyor bana korkulcak bir şey yok föföfö
10 Yorumla- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne