Belki düzleştiricimi değiştirme zamanım gelmiştir bilmiyorum ama saçlarımı bir türlü dümdüz yapamıyorum. Acaba ben mi beceremiyorum? Saçlarımda en güzel sonuca ulaşmak için düzleştiriciyi nasıl kullanmalıyım? Düzleştiricinin doğru kullanımı nasıl olmalı?
Saçlarımda en güzel sonuca ulaşmak için düzleştiriciyi nasıl kullanmalıyım?
Merhabalar. Saçlarımıza şekil vermek adına düzleştirici kullanmayı çoğu zaman tercih ederiz. Fakat saçlarımızı sık sık düzleştirmek saç sağlığını tehlikeye atan ve saçlara zarar veten veren bir yöntemdir. Isı işlemi ile saçlara şekil vermek saçların dökülmesi, yanması, kopması, ve kırılmasına yol açar. Öncelikle saçlarımızı düzleştirirken hafta bir kez kullanmayı tercih etmeyi tavsiye ederek, esas sorumuza cevap bulma noktasına gelmek ve değinmek isterim.
🌸
Saçlarımızi nasıl düzleştirebiliriz sorusuna ilk olarak bu şekilde cevap bulabiliriz. Saçlarımızı hem düzleştirip, hemde düzlük etkisini korurken saça bakım yapan ürünler kullanmakta her zaman fayda vardır. Saçlarımız naiftir, ona ne kadar güzel bakarsak, daha sağlıklı olur ve daha güzel şekil alarak düzlük etkisini kalıcı bir şekilde korur.
- Elidor Saç 7'si Bir Arada Saç Güzelleştirici Saç Bakım Kremi!
Saçlarımıza düzlük etkisi veren, kabarmasını ve elektiriklenmesini önleyerek şekil veren bu saç bakım kremi, saçı besler, saça canlılık ve parlaklık katarak, saçların kalıcı bir şekilde 48 saate kadar formunu koruyarak kalmasına katkı sağlar. Saça bakım yaparak yumuşak kalmasını ve ipeksi olmasını amaçlar.
- Elidor Hindistan Cevizli Saç Bakım Yağı Saçlara Düzlük Etkisi Katar!
Saçları besleyen hindistan cevizi özlerine sahip olan saç bakım yağı saçları uzatır. Saçlara yatışma ve düzleşme etkisi katarak, saçları kökten uca kadar besler ve bakım yapar.
- Saçlarımızı Düzleştirmek Adına Tarak Seçimine Dikkat Etmeliyiz!
Saçlarımızı tel tel ayırması ve kusursuzca düzleştirmesi adına saçlarımızı düzleştirirken ince dişli tellere sahip olan tarak modelini kullanmaya özel göstermeliyiz. Bu sayede saçlar tel tel ayrılarak daha çabuk ve pratik şekilde düzleşir.
Saçlarınıza gereken bakım kremi ve saç yağını uyguladıktan sonra, saçlarınızı tokalarla tepeden toplayıp tutamlara ayırın, düzleştirme işlemi ense kısmında bulunan saçlar ile başlayın. Saçlarınızı düzleştirirken ince dişli bir tarak yardımı ile tarayarak, düzleştirici ile basınç uygulayarak nazikçe saçlara düzlük etkisi katmak mümkündür.
Ve işte böyle bir sonuç elde etmiş olursunuz.
- Düzleştiricinizin Isı Ayarına, Bozulmamış Olmasına Ve Kaliteli Olmasına Dikkat Edin!
230 derece düzleştirme özelliği olan iyon içeriklerine sahip olan, kısa sürede saçlara şekil veren, ve saçı yakmayan, maliyet fiyatı ucuz olmayan ve taraklı olan saç düzleştirici kullanıma dikkat edin.
- Dyson!
Saçlara kalıcı ve mucizevi bir şekilde düzlük etkisi verir. İyin içerigine sahip olarak saçlara zarar vermez.
- Düzleştirme İşlemi Sonrası Kalıcılık Sağlayan Saç Spreyli!
Saçları besleyen, bal ve papatya özlerine sahip olan saç bakim spreyli, saçlara parlaklık, güçlenme, beslenme ve kalıcı düzlük etkisi sağlar.
Saçlarımızı düzleştirecek olan yöntemler bu şekildeydi. Keyifli günler dilerim.🌸
Düzleştiriciler yüksek derece ısıya sahip oldukları için saçlarımızı kırma, yıpratma gibi sorunlara sebep olabilirler. Bu süreçte saç şekillendirmek için vereceğimiz uğraşlara bakımı da dahil etmeliyiz.
Saçlarımız ısıya, ışığa, temasa karşı güçlü olmalılar. Bakım olmalı. Güçlü olmalılar. Bu sebeple saçlarını yüksek ısıyla şekillendirmeden önce yapman gereken güçlendirici bir işlemi paylaşacağım ilk olarak. Daha sonra fön süresince nasıl bu şekli korursun ve nasıl daha az yıpratırsın bunun yöntemlerini vereceğim sana.
Saç düzleştiricisi kullanımına dair aklımızda oluşabilecek temel soru işaretleri şunlardır;
Saçlarımı düzleştirmeden önce neler yapmam gerekir?
Saçlarımı nasıl düzleştiririm?
Düzleştirdiğim saçlarımın şeklini gün boyu nasıl korurum?
Saçlarım düzleştiriciden sonra elektrikleniyor ve kabarıyorsa neler yapmalıyım?
Bu tarz soru işaretlerine verilebilecek en iyi ve en anlaşılır yazıyı hazırlayacağım, çok oyalamadan geçelim.
Saçlarımı Düzleştirmeden Önce Neler Yapmam Gerekir?
Saçlarımız kırılgan ve hassastır. Seyrek veya gür olması farketmeden yüksek ısıya karşı oldukça kırılgandırlar ve çabuk yıpranırlar. Seyrek saçlılarda bu daha çok elektriklenme sorunları getirirken gür saçlı veya kalın saç teline sahip kişilerde de kabarma gibi problemlere sebep veriyor. Peki saçlarımızı bu yüksek ısıya karşı korumak için neler yapmalıyız?
Saçlarımızın yıpranmaya ve yanmaya olan hassasiyetini engellemek için saç yağı serumlarından veya onarıcı bakım kremlerinden kullanabiliriz. Sana önerebileceğim saç bakım yağı serumu Pantene 7'si 1 arada olabilir. Krem olarak da Elidor 1 Minute Onarıcı Bakım saç kremini öneriyorum hangisi sana kolaylık sağlarsa o şekilde kullanırsın.
Ben saçlarımı düzleştirirsem sprey serumumdan sıkıyorum hafif yediriyorum saçlarım korunmuş oluyor kalkan işlevi görüyor ve bu sayede ısıya karşı dayanıklı oluyor. Çok da fazla sıkmam ya da kremi çok fazla kullanmam bu da saçlarımın plastik olmasına sebep verebilir o yüzden dozunda kullanmak güzel olacaktır diye düşünüyorum.
Saçlarımı Nasıl Düzleştiririm?
Saçlarımızı düzleştirmeden önce korumamız gerektiğini artık biliyoruz. Kırılganlığa ve yıpranmaya karşı yağ serum veya krem kullandıysak adım adım öğrenelim saçlarımız nasıl düzleştirilirmiş?
1. Adım: Temiz ve kuru saçınıza düzleştirici öncesi sprey saç bakım yağı sıkın ve yedirin.
2. Adım: Düzleştiricinizin iyice ısındığından emin olun ve hazırda bekletin.
3. Adım: Kolaylık olsun diye saçlarınızı 2 yana ayırıp bir tarafı bağlamanızı diğer açık kalan kısımdan düzleştirmeye başlamanızı öneririz.
4. Adım: Altlardan başlayarak üste doğru gidin.
5. Adım: Düzleştirme işi bittikten sonra tekrar saç spreyini bir defa gezdirin ve elinizle biraz diplere dokunarak hacim verin.
Düzleştirdiğim Saçların Şeklini Gün Boyunca Nasıl Korurum?
Düzleştirdiğimiz saçlar hava şartlarına bağlı olarak da bozulabilir tabi ki. Ama en ideal ve bilinen yöntem dondurucu saç spreyidir. Bunun dışında saç şekillendirme kremi de kullanabilirsin düzleştirme işleminden önce. Bu sayede şekli kalıcı olur.
Saçlarımızı Düzleştirirken Yaptığımız En Sık Hatalar Nelerdir?
En önemlisi saçları yıkamadan yapılan düzleştirme işlemidir. Eğer saçlar temiz değilse düzleştiriciden sonra hem daha fazla yağlanır hem de görüntü açısından pek hoş durmaz.
Düzleştirici öncesi saç şekillendirme kremi, onarıcı bakım veya saç bakım yağı kullanmamak.
Saçlar tamamen taranmış olmalı, dolaşmış saçlara da düzleştirme işlemi yapılamaz.
Saçlar tamamen kuru kalmamalı bu elektriklenmesine yol açar. Bu sebeple krem, yağ veya sprey kullanmanızı önerdik.
Saç düzleştirirken de yapılan en önemli hatalar bunlardan oluşuyordu. Bu maddelere de dikkat etmekte fayda var.
Saçlarım Düzleştiriciden Sonra Elektrikleniyor, Ne Yapmalıyım?
Elektriklenme için kesin çözüm tabi ki elektriklenme karşıtı bir kreminin olmasıdır. Aslında düzleştirici öncesi ve sonrası saç bakım spreyi kullanman elektriklenme sorununu ortadan kaldırır ama genel olarak elektriklenme problemi yaşıyorsan Elidor 7'si 1 Arada Saç Güzelleştirici Durdurulamayan saç kremini kullanabilirsin. Sadece elektriklenme değil parlaklık, güç, canlılık ve hacim de veriyor.
Saçlarımı şekillendirmek benim için her zaman hobi gibi olmuştur, zamanla da bağımlılık yapan bir hobi desek daha doğru olur hatta. Saçlarıma farklı farklı şekiller vermeyi ne kadar çok sevsem de değişmeyen favorimin her zaman jilet gibi dümdüz saçlar olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Tabii ki bir şeyin püf noktalarını uzun süre deneyimledikten sonra keşfetmek daha olası, sanırım bu yüzden de sorunun en net cevaplarını yazımda bulacağından eminim.😍
Düzleştirici Nasıl Kullanılır?
"Düzleştirici nasıl kullanılır?", "Düzleştiricinin doğru kullanımı nasıl olmalı?", "Doğru düzleştirici kullanımında bilinmesi gerekenler nelerdir?" sorularına cevap arıyorsan hemen başlayalım.🤩
Tabii ki mükemmel düzlük için kuaföre de gitmeyi tercih edebilirsin ama ben, bunun hem maliyet hem de zaman açısından kayıp olduğunu düşündüğüm için saçlarımı evde kendim yapmayı tercih ediyorum her zaman. Tabii ki düzleştiriciyi nasıl kullanman gerektiğini çözdükten sonra iş bitmiyor, bence bu işin sadece %30'luk kısmı. Geri kalan kısım tamamen düzleştiricinin performansıyla alakalı. Sen ne kadar dikkatli yapmaya çalışırsan çalış düzleştirici kaliteli ve yüksek performanslı olmadığı sürece istediğin etkiyi almak çok zor. Bu yüzden anlatacaklarımın yanında kullandığım düzleştiriciyi de önereceğim sana.🥰
Ama önce düzleştiricinin nasıl kullanılması gerektiğinden bahsedelim!
Öncelikle saçlarını düzleştirmeden önce saçlarının bütün dolaşıklığını açmanı yani iyice taramanı öneriyorum. Tarama işleminden sonra saçlarını hem ısıya karşı koruyacak hem de parlaklık kazandıracak bir ürün uygulayabilirsin.☀️ Böylece saçlarının korumasını da sağlamış olursun. Daha sonra saçlarını küçük küçük parçalara ayırmalı ve o şekilde düzleştirmelisin. Düzleştirme işleminden sonra başta kullandığın koruyucu üründen tekrar kullanabilirsin saçlarındaki olası elektriklenmeyi engellemek için.😎
Düzleştirici Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Düzleştirici kullanırken dikkat etmen gereken en önemli nokta saçlarının kuru olması. Islak saça düzleştirme işlemi uygulamak saçların çok çabuk kırılmasına sebep olur. Bu da karşılaşmak istemeyeceğimiz durumlardan biri bence söz konusu saçlarımız olduğunda.
Bir diğer dikkat etmen gereken şey ise düzleştiriciyi aynı tutamın üzerinde tutmamak. Bu da saçlarının kırılmasına, yıpranmasına ve hatta yanmasına sebep olur.
Düzleştirici kullanmadan önce ve işlemi tamamladıktan sonra mutlaka saçlarına koruyucu bir bakım ürünü uygulamalısın.
En önemlisi de saçların için en doğru düzleştiriciyi tercih etmelisin. Satın alacağın düzleştirici kesinlikle saç yapına uygun ve aşırı ısıdan uzak olmalı.
"Düzleştiricim Saçımı Yakıyor, Ne Yapmalıyım?" Diyorsan Değişim Vakti Gelmiş Demektir!
Dyson Corrale Saç Düzleştirici
Saçlarına Önem Veren Herkesin Kullanması Gerektiğini Düşündüğüm Düzleştirici, Tabii ki Dyson Corrale Saç Düzleştirici.😍
"Düzleştiricim saçımı yakıyor, ne yapmalıyım?" diye soruyorsan ben kesinlikle saçlarına zarar vermeyeceğinden emin olacağın bir ürün kullanmanı öneririm. Söz konusu saçlar olduğunda benim için akan tüm sular duruyor, bu yüzden de saçlarıma en iyi gelecek düzleştiriciyi tercih ediyor ve Dyson Corrale kullanıyorum.😍
Dyson Corrale Saç Düzleştirici
Dyson Corrale Saç Düzleştirici, hem tüm saç tiplerine uygun olmasıyla hem de 3 hassas ısı ayarı sayesinde bize bir düzleştiriciden beklediğimiz her şeyi sunuyor. Ayrıca düzleştirici olmasının yanı sıra birçok farklı saç stilini de elde etmemize uygun olarak tasarlanmış. Kablosuz şekillendirme özelliği sayesinde de hem bizi olası yanıklardan koruyor hem de şekillendirmenin en pratik halini sağlıyor. Gel de şimdi bu kadar özellikten sonra aşık olma!🥰
Saçlarını seven ve onlara değer veren herkesin kullanmasını önerebileceğim bir ürün, sen de rahatlıkla tercih edebilirsin diye düşünüyorum. Okuduğun için teşekkürler. Umarım faydalı olmuştur.💜
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Sac bakım yağları, saç serumları, saç maskesi, saç bakım kremi, özel şampuanlar gibi bakım ürünlerini alıp saçlarına bakım yapman gerek önce. Saçlarına gereken bakimi yaptıktan sonra hafif bir fon çek ve sonrasında düzleştir. Yüksek isili duzlestiriciler daha gue sonuç verir ama dediğim gibi yüksek ısıya sahip olduğu için saçları aynı zamanda kırar ve yıpratır da.