Topuz saçlar için hemen yap çık modeli. İster tepede ister ensede artık saçın uzunluğuna göre şekil vermek mümkün. Pinterestte detaylı bir şekilde yapılışı anlatılan modeller var. Bakmak isteyenlere tavsiye ederim. Gerekli olan tek şey tarak, toka, saç spreyi hepsi bu. Bir kaç hoşuma giden model var. Şu şekilde;
Dağınık Topuz
Görseli kısa saç tercih ettim. Çünkü benim saçım bu boyda. Pek günlük kullanım için uygun olmasada herhangi bir davette yapmak mümkün. Oldukça da basit gözüküyor. Saçlarıyla uğraşmayı sevenler deneyebilir.
Sıkı Topuz
Görüldüğü gibi oldukça basit bir yapılışı var. Saçları tepede sıkıca topluyoruz. Sonrasında küçük bir tutam bırakıp geri kalan saçı doluyoruz. Küçük tutamı örüp doladığımız saçın etrafında döndürüp tokayla tutturuyoruz.
Örgülü Topuz
Başınızı eğip saçlarınızı enseden balık sırtı örmeye başlıyorsunuz. Tepenize kadar örüp sonrasında kalan saçlarla birlikte at kuyruğu yapıyorsunuz. Topladığınız saçı döndürüp bir toka yardımıyla tutturuyorsunuz. Bu hem günlük kullanım hem de özel günler için uygun diye düşünüyorum.
Gevşek Topuz
Uzun saçlarınızı at kuyruğu yapıp saç şekillendiricisiyle hafif dalga veriyorsunuz. Sonra bir tutam ayrıp geri kalan saçı evde yaptığımız topuz gibi topluyoruz. Geriye ayırdığımız saç tutamını bu topuz etrafında döndürüyoruz. Bu kadar basit. Bozulmaması için saç spreyi kullanmak şart.
Bütün bunlara rağmen evde aynaya bakmadan yapılan topuzun muhteşem bir görüntüsü vardır. Ben her zaman onu tercih ediyorum. Diğer türlü ne kadar uğraşsanda o doğallıkta ve güzellikte topuz zor oluyor. 😌
Merhaba. Topuz modelleri özelliklede bu sıcak yaz aylarında hem pratik, hem kurtarıcı, hemde zarif olup, sevimli bir görünüme imza atan bir saç modelidir. Vaktim yok hemen saçlarımı yapmalıyım diyenlerden misin? ya da şıj bir davette saçlarımla zarif bir görüntüye ulaşnalıyım diyenlerden misin? ya da farklılık arıyorum diyenlerden misin? Ozaman bu saç modelleri ile kendini baştan yaratabilirsin.
- Balerin Topuzu!
Zarif ve şık duran, saçları düzleştirdikten sonra tepeen sıkıca at kuyrugu yaparak, kancalı toka ile toplayıp, daha sonra saçlara volümlü bir şekilde kıvırarak verilen topuz modelidir.
- Ensede Topuz!
Ensede yapılan dağınık ve doğal topuz. Hem gündelik, hemde davetlerde gayet güzel durabilecek klasik bir modeldir
- Tepeden Yapılan Dağınık Topuz!
Tepeden yapılan dağınık topuz gündelik hayatta sevinli durup, pratik bir şekilde edilen bir saç modelidir.
- Örgü Topuzu Modeli!
Vaov dedirtebilecek aykıri, sıra dışı, alışıla gelmişin dışına çıkan bir saç modeli olup şık bir görünüme imza atan muazzam ötesi bir şıklığa erişmeyi sağlayacak olan bir saç modelidir.
Selamlar. Ben tercih ediyorum ya. Çok rahat ve pratik bir model özellikle uzun saçlı kadınlar için bu sıcaklarda tam bir kurtuluş yöntemi denebilir.
1- Dağınık topuz:
En çok evde tercih edilsede günlük hayatta sıklıkla kullanılabilir. 2- Özel günler topuzu:
Özel günler (düğün, davet) için hafif dağınık bırakılan örgülü topuz modelleri tercih edilebilir. Gösterişli bir tokayla topuzun sabitlenmesi topuzu daha güzel gösterir. Özel günlerin kurtarıcısı denebilir topuzlar için.
3- Örgülü ama günlük topuz:
Yapımı oldukça basit olan bu model için önce saçları at kuyruğu yapıp ikiye ayırmak gerekir, daha sonra ayırdığımız tutamlardan üst tutamı topuz yapıp alttaki saçıda örün. Sonra ördüğünüz saçı topuzun etrafına sarın. İşte bu kadar. Hem basit hem de günlük tercih edilebilir.
4- İkili topuz:
Kadınlara hem çocuksuluk hem de tatlılık katan bu saç modeli celebritylerden sonra fazla tercih edilmeye başlandı. Biraz daha dağınık olarak yapılırsa tam gün içinde kullanıma uygun bence. 🌸
Elbette tercih ediyorum. Özellikle bu yaz sıcağında açık sac bırakamıyorum çünkü çok sıcak hissettiriyor. Cok sevdiğim ve çok kullandığım iki model topuz var. 1. si alttan dağınık topuz ve örgü
Bu model uzun süre kalmıyor ne yazık ki. O yüzden biraz zorluyor ama çok pratik ve salaş çok severim.
2. İse dağınık topuz
Üstten toplayınca ensem biraz daha hava alıyor. Bazen örgü ile falan hiç uğraşmayıp bir toka ya da bandana sayesinde tutuşturuyorum.