Merhaba. Mikro kaynak işlemi saçlara zarar veren, saçları doken, koparan ve kırılıp zedelenmesine yol açan bir saç işlemidir. Kullanımını açıkçası tavsiye etmem. Saçlara uygulanan demir boncuk ile tutturma ve saç uzatma işlemi saç köklerinin nefes almasını engellediği saç köklerine zarar vererek dökülmelere neden olur.
Eğerki ben bu yan etkileri göz önüne alıp yaptırmak istiyorum diyorsanız gideceginiz kuaförün kalitesine dikkat etmenizi tavsiye ederim. Mikro kaynak kullanımı sonrasında mikro kaynaklardan kurtuldukran sonra saçlar hasar alacağı için saçlara bakım yaomakta fayda vardır. - Hindistan Cevizi yağı saçlara uzama ve onarma etkisi katar. - Zeytib yağı, saçlara parlaklık ve doku katarak canlanmasına katkı sağlar. - Argan yağı saçlara uzama etkisi katar. - Yılan yağı saçlara gürleşme ve hızlıca uzama etkisi katar.
Merhabalar. Mikro kaynak yaptırmadım daha önce. Arkadaşım yaptırdı bir ara ve çok az bir süre kullanmasına rağmen saçlarına oldukça zarar verdi. Saça çok zarar verdiğini düşünüyorum özellikle uzun süre kaynak kullanımı saçları seyrekleştirir bu yüzden saçları uzatmak için doğal maske ve yağlar tercih edilmelidir.