Nişanda bir saç yaptı vallahi herkes o nişanlanıyor sandı. Bu durumdan rahatsız olduğumu da dile getirdim ama nafile. Kendim söyledim kendim işittim. Beni kıskanıyor mu? Derdi ne bu kadının?
Görümcem düğünümde saçlarını benden daha havalı yaptırmak istiyor. Bu durumla nasıl baş ederim?
Merhaba. Bırakın saç modelini yapıyorsa yapsın gelinlik ile birlikte bütünlük sağlayıp gözde olacak olan sizsiniz. Yapacağınız saç modelini ona söylemeyin. Hatta çirkin bir gösterin bunu yapıcam deyin öyle sanmaya devam etsin.
kaç yıldır ya da aydır görümceni tanıyorsun. insan evleneceği insanın yakın çevresi (ailesi arkadaşları akrabaları) ile zaman geçirmeli. Bu geçen zamanda gözlem yapmalı. Yaptığı gözlemde şu soruların cevaplarını aramalı. 1) bu insanlar nasıl insanlar. Anlaşabilecek miyim, uyum sağlayabilecek yim 2) Anlaşamam, uyum saglayamam diyorsa eşimin onlarla ilişkisini değerlendirmeli ve eşime söz geçirebilecekmiyim sorusunun cevabını bulmalı 3)1 inci 2 inci maddelerin cevabı beklediği gibi değilse en orta uzakta bir şehirde oturma şansları var mı yok mu?
Bu sorulara cevap vermeden Söz, nişan, evlilik yapılacak olursa; işler aksi gittiğinde vallahi de billahi de sizi kimse kurtaramaz. Tek başınıza kalırsınız ve tek başıma seçeneklerinizden seçim yaparak yaşarsınız.
Canım öyle demek için yeterli veri yok elimde... Aile adaylarını ve seni hiç tanımıyorum. Ama, o sorulara hakkıyla cevap verdiğinde, hepsi için cevabın olumsuzsa maalesef tek başımna kalacağı n kesin.
İşim ciidyetini anlaman için tek bir cümle yeterli olacaktır. Hiç bir insan evlenirken sadece eşi ile evlenyor. Akrabalar, eşin ailesi ve arkadaşları ile de evleniyor
sorun saç değil zaten bunu asla takma.. hiç bir özel günde, başka düğün, başka nişan, Kendi nişanlım, Kendi düğünün de değil ve o günlerde insanların ne yaptığı da değil.
ömrünün sonuna kadar geçecek olan normal günlerde çıkacak sorunlar.. Esas seni bekleyen zorluklar bunlar
Düğün yapma mesela Hiç bir zor anında yanında olmayacak insanlar göbek atıp halay çeksin diye binlerce lira dökmeyi hiç mantıklı bulmuyorum. Tüm bu ritüelleri sevmiyorum. Tepeden tırnağa sahte geliyor.
Sade bir şekilde yaptırıp senin güzel olman, onun havalı yaptırıp daha çirkin olması seçeneği yüz güldürür bırak akışına ya. Sen bembeyaz gelinlik içinde prenses gibi olursun zaten kim takar onu
Bu bir soğuk savaştır savaşı başlatmış dostum. Yerinde olsam sırf düğünde saçlarımı iyi biryerde yaptırırım sadelikten yanaysan kır düğünü yaptır o zaman. Başka türlü aklıma gelmiyor.
Öncelikle bence görümcen tam bir varoş. Düğünde saçları abartı yapmak nedir ya. Sanki kendisi evleniyor gibi. Valla düğünde öyle abartı saç olduğunu görsem heleki gelinin görümcesi olduğunu bilsem k. cimla gülerim.