Evet tabiki. Saçlara fazla ısıl işlem uygulamak saçları yıpratan bir yöntemdir. Saç kırıklarına sebep olur. Saç kırıkları da saçın beslenmesini engeler. Böylelikle yıpranmış, zayıf ve cansız saçlar olur.
Saçlara hergün fön çekmek elbette ki zarar verir. Her gün ısı uygulanan saç bir süreden sonra yıpranır. Saç kırıklarının nedenide bunlardan birisi.
Her gün yapmak yerine özel günlerde tercih etmek en iyisi. Bu tarz ısı uygulayan aparatlardan sonra saçı dinlendirmek ve bolca bakım yapmak en iyisi. Eski güzel canlı haline yeniden geri dönmüş olacak. 😊
Sonuçta bir ısıl işlem, zamanla saçı yıpratacaktır tabi. Fönlü saçların görünümü çok hoş, yıpranmayı minimalize etmek adına ısı koruyucu spreylerden yardım alınabilir.
Benim saçlarım mazoşist. Düzlestirince fön çekince daha canlı daha yumuşak oluyorlar ipek gibi yumuşak oluyorlar bisey sürmesem bile. Güneş gibi parliyorlar aynı zamanda boyayınca da aynı şey oluyor resmen yıpranan yerleri canlaniyor iylesiyor ben anlamadım arkadaş bu şeyler saca zarar verir diye biliyordum ama benim saçlar mazoşist heralde