Hamile olduğumu birkaç gün önce öğrendim saç kestirme planlarım vardı zaten karantina dolayısıyla kuaföre bile gidememiştim. Şimdi saçlarımı kestirmek istiyorum ama kaynanam izin vermiyor. Çocuğun ömrü kısalıyormuş benim saçımla çocuğunun ömrünün ne alakası var ya ne yapacağım ben?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMaalesef, insanlar esas bilgi ve doğru kaynaklardan bilgi eğiliminde olmadıklarından ve dedikodularla gelen kulaktan dolmalara itibar ettikleri için, Anadolu da ve İslâm inancında yeri olmayıp tamamıyla İslâm dışı yaşamış kitleler tarafından türetilen bu ifadeler toplumumuzda kendine yer edinmiş vaziyette. Bu düşünce batıl ve hurafe bir durum. Esasen biraz mantık çerçevesinde düşünse insanlar bunu çözecekler yani âlim olmaya gerek yok. Sen hamilesin ve biliyoruz ki kadınlar için saç önemli , saçın bakımı da önemli, saçının uzun olması , her geçen gün saçının bakımı yıkaması için bile daha fazla zaman harcayacağın anlamına gelirki hamile bir insan için her geçen gün daha bir zahmet gerektiren yoruculuk anlamına gelir. Peki özellikle hamile bir insanın hayat çerçevesinde olmasi6 gereken nedir? Zorluk ve zahmet değil kolaylıktır olması gereken. saç vucudumuzda uzayan bir görselimiz, istediğimiz bir şekilde durması ise bize kendimizi iyi hissettiren ve psikolojik olarak ve fiziksel olarak rahatlatan bir durum. Peki hamile bir insanın psikolojisinin iyi olması gerekmiyor mu? Diğer bir pencereden bakalım nasıl ki saçlarımız bedenimizin bir parçası ise, tırnaklarımızda öyle, birisi ortaya hamileyken tırnak kesilirse şöyle sonucu olur derse inanacak mıyız? Kayinvaliden inanacak mı? Peki olması gereken uzunluktan sonra, bir insan iki ay boyunca bile tırnaklarını kesmeden durabilir mi? Hayır. Sahi saç demisken saç ve diger temizligini yaptığımız bolgelerimiz onlarda saçla aynı ozelliklere sahip onlarda kökünden alma yöntemi izleniyor, bu durumu ne yapacağız? Hiç alinmayacak mı? Durabilir miyiz? Tabiki hayır. Mantıksal çerçeve bu şekilde. Kayinvalidenize, nereden öğrendiğini sor. Cevap : öyle derler. Olarak gelince, düzgün bir şekilde söyle , anneciğim inancımızda hiç bir bilgi eksik kalmamıştır. Böyle olsaydı , mutlaka kitaplarda yazardı. Kulaktan dolmalara itibar etmeyelim. Bunlar bizim hayatımızı zorlastiran durumlar. İnanmazsa , bahsettigim sekilde benzer mantiklarla bir açıklama yapabilirsin. Güle güle kavuşun 😊
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaynana işde. senin ömrünü değilde hemen oğlunun çocuğu için kararlar vermeye başlamış. Kısalırsa kısalsın derdim ben olsam. 60 yıl yaşıcana 59 yıl yaşasın sanane derdim ne yani ona neymiş. Onu düşüneceğine. kızım korona var virüs kaparsın bence sağlıpını düşün kesdirme deseydi neyse kaynana mı. Allah korusun ya
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
107
Cevap
89Cevap
+1 yılTamamen hurafe bir laf... Zaten insanların ne zaman öleceği nasıl öleceği anne karnında bir melek tarafından gelip alnına yazılır. Saç kesip uzatmayla kimsenin ömrü ne uzanır ne de kısalır. Kaderinde bu zaten bellidir ölüm saati yeri ve ne şekilde öleceği
56 Yorumla- +1 yıl
LOL tamamen hurafe bir laf diye başlayınca ben de mantıklı bir şey yazıyorsun sandım melek geliyormuş da karnında alnına yazıyormuş da 😂 kaynananın dediğinden aşağı kalır bir yanı yok
- +1 yıl
@Gökhan_önalmaz Kuran'da ki ayetlerdendaha mı iyi biliyosun
- +1 yıl
1. Evet
2. Kur'an'da öyle bir ayet yok - +1 yıl
Attığın linke kendin gir bir bak bakayım ayet miymiş
- +1 yıl
@Gökhan_önalmaz ayet olan kısmı ayrı melek olan kısmı hadis ikisini bir toplu olarak dinlemiştim
+1 yılYani Allah değil senin saçın karar veriyor çocuğunun ömrüne! Hm... Güzel kafa ne guzel ya Allah çocuğuna ömür biçiyor sen saçını kesersen o ömrü kisaltiyosun Allahın biçtiği vakitten once ölüyor çocuk Allahin değil saçın dediği oluyor bir saç Allahtan daha çok biliyor demekki vay be... Sorsan müslüman ama herkes kendi putunu inşa ediyor.
40 YorumlaBatıl inanç canım. Mesela gece tırnak kesilmez de derler. ya da kara kedi ugursuzluk getirir de derler. ya da bıçak, makas gibi kesici seyleri elden almazlar yere koydururlar düşmanlık girer diye. Bunlara inanıyorsan saç kestirmeme muhabbetine de takıl. Batıl inanç ama bilgin olsun. 👍🏽
10 Yorumla
+1 yılne kadar kisaltiyormus? kestigin sac uzunlugu kadar ise sorun yok :) inanma böyle seylere önemli olan cocugun sagligini tehlikeye atacak seyler yapmanan bunlarin icinde sac kestirmek diye bisey yok ha illa Kaynanatör israr ederse doktora gidin birde hekimden duysun belki degisir düsüncesi.
10 Yorumla
+1 yılVay be azrail hamileyken annesi saç kesti diyip omurden süre mi kesiyor ona gore bir tarife mi uyguluyormus vay be ya hemde kaynanana ne gerçekten herşeye karistirtmasana senin aklın fikrin yok mu tamam o konuşsun dediğini yapmak zorunda değilsin sen oğluyla evlisin annesiyle değil boşver
10 Yorumla
+1 yılbatıl inanç bunlar ya... lan arkadaş sen saçını kesince çocuğun ömrünen alıp başkasına mı ekleniyormuş... Ulan ne batıl inançlar var şu dünyada... Allaha ortak koşmaya mı çalışıyor senin kaynanan çocuğun ömründen alırsın diye...
10 Yorumla
+1 yılresmen saçmalık... Saçlarını kesmen ile çocuğunun ömrünün kısalmasının ne alakası olabilr? Bunu belirleyen merci ALLAH, TANRI dır neyin kafası bu? sorsan herkes müslüman herkes dindar olayın aslını bilen yok mk
10 Yorumla
+1 yılSaçma ya, eskiler saç kesmezmiş öyle bir alışkanlık oldu. Birde doğduktan sonra saçını kesip tartıp bişiler yapıyorlar tuhaf tuhaf adetler. Azrail saça göre ömür bir çmiyor.
23 Yorumla- +1 yıl
Ömrü zaten Azrail biçmiyor
- +1 yıl
@magnumpinkk Tabi, kelime hatam oldu. Saçma bir inanış zaten bu saç olayı.
- +1 yıl
Doğum sonrası saçın kesilip tartılması farklı bir durum İslam inancında yeri olan ve Hz. Muhammed Mustafa sav. in sünnetleri arasında yer alan bir durum.
+1 yılKaynanana mi kızsam. Senin ikilemde kalmana mi bilemedim. Kendi aklını kullanmanı tavsiye ederim. Kullanmayınca küflenmiyormuş büyük kaynanalar birliği öyle diyor
10 Yorumla
+1 yılNiye çocugun saçinla mi beslenecek. Saçina totem mi yapti Azrail? "Annesinun saçi uzunsa çocuk cok yasasin. Kisaysa az yasasin". Böyle seylere inanma. Allah sağlikli çocuk verir inşAllah:)
33 Yorumla- +1 yıl
Ayy çok güldüm sabah sabah ne 😂😂
- +1 yıl
@Stella1967
- +1 yıl
😂😂😂
Yahu inanmayın böyle şeylere evde anneannem de var günde 5 nöbet kavga ediyoruz nefes almaya bile korkuyorum herşeye hurafe bir açıklaması var lütfen takmayınız
00 Yorumla
+1 yılAllah'ınızı severseniz şu batılları bir kenara bırakın ya öyle bir şey olur mu? Dini kaynaklarda da bilimsel kaynaklarda da böyle bir şey yok. Yıl olmuş 2020 halen neler ile uğrraşıyoruz
00 Yorumla
+1 yılYıl olmuş 2020 hala böyle şeylere inanan ve uygulayan insanlar var şaka gibi. Kestirmek istiyorsan git kestir kime ne yaa. Sürekli birilerinden icazet alarak mı yaşıyorsun sen hayatını
00 YorumlaBunlar batıl inanç canım. Sen git kuaföre bakımını yaptır. Hamilesin diye bakımsız olmak zorunda değilsinm
10 Yorumla
+1 yılSaçma sapan şeyler bunlar. Tam tersine uzun saç daha fazla mineral alır vücuttan. Ondan dolayı kısa saç daha iyi.
10 YorumlaBu bir batıl inançtır öyle bir sacmalık olmaz canı veren de alan da Allahtır kaderinde ne varsa odur bir de müslüman olacak kaynanan
10 Yorumla
+1 yılPehhhhhh
Allah'ını seviyorsan git kimseyi dinleme saçını kestir.
Ben Dr um
Daha böyle bir şey duymadım 🤣🤣🤣10 Yorumla
+1 yılTamamen saçmalık hiç birşey olmaz kestir hem böylelikle herşeye burnunu sokup seni yönetemeyeceğini de anlamış olur.
10 Yorumla
+1 yılKaynak yaptır saçına m k belki ölümsüz olur çocuğn kaynanan da rahatlar ulan böyle insanlarn kafatasınn içindeki şey gerçekten beyin adı altında anılan kıvrımlı bir süs eşyası mı m k kaynanamn gtünü yerim ya jfnd soktares gibi kadn m k jfjd
40 YorumlaÇocuğun kaderi bir saçla değişmez. Nasıl laf bunlar anlamıyorum. Sözde kadere inanırlar bir de..
20 Yorumla
+1 yılBana da demişlerdi batıl inanç ama bilemiyorum ben tedirgin olmuştum en azından duyduğumda
20 Yorumla
+1 yılKayınvaliden sanırım gençliğinde çok iyi beslenememiş ki beyninin sağ ve sol lobu arasında iletişim kesintisi yaşıyor.
10 YorumlaYa he he 😄 onu bana dese gözünün önünde makasla kendim keserdim 😄
20 YorumlaSıfra vurdur doğmadan ölsün shsjsjwjs saçma öyle şey mi olur
20 Yorumla
+1 yılHadi kaynanan aptal ya sen de aptalsın heralde.
Şu saçma soruya bu kadar yorum gelmesi de ilginç yani00 Yorumla
+1 yılÖyle söylerler. Sen yinede saçını kesme. İnanma tabi böyle batıl inançlara ama yinede hamileyken saçlarını kesmemeni tavsiye ederim.
01 Yorumla- +1 yıl
Niye ne olacak
Kuranda hamileyken saç kesmeyin keserseniz çocuğun ömrü kısalır mı diyor. Toplum olarak şu hurafeleri ne zaman bırakacaz
00 YorumlaAlakası yok, saçını kısaltman daha iyi olur. duş vs aldıktan sonra daha çabuk toparlanırsın.
10 Yorumla
+1 yılilk kez duyuyorum batıl inançlara pek itibar etmem yalnız
10 YorumlaKocam böyle seviyor, sanane be yellozzzzz de ona 😂
10 YorumlaGit kes saçını ne diye kendine ait olan bir şey için başkasının iznini önemsiyorsun
10 Yorumlasaçma bir düşünce git kestirmek istiyorsan saçını kestir
12 Yorumla- +1 yıl
O daha bir saçmalık zaten
+1 yılAllahım ya 😂 baatıl inanca sahip insanların ölmesi lazım 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah diye ekki aaa hamileyken saçını kesmiş bende çocuğun ömrünü alayım kısa olsun çabuk canını alayım 🤗🤣 hahah beş yaşındaki çocuk bile inanmaz mantıksız bilir bunu
10 Yorumla
+1 yılGizliden git kestir. Saçma batıl inançlara inanmayın be kardeşim.
10 Yorumla
+1 yılsende inanmıyosun ama çocuk okunca işin içinde acabamı diyosun
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbatıl inançlar şirktir. kader döngüsüne ayrı bir müdehale nin varlığına inanmaktır. ayrı bir kontrolcünün olduğunu düşünmektir. bu konuyu bir hatırlat sen kaynanana.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİşte herseye kaynananı karıştırırsan böyle olur. Onun senin saçından ne haberi var ki ben saçımı kestireceğim zaman kendim bile bilmiyorum
20 Yorumlacahillik de çıgır açmış bir kaynana kafası güzelmiş gülegüle kullansın😂😂
10 Yorumla
+1 yılKaynanan çok cringe ayrıca neden bu kadar erken çocuk yapıyorsunuz :D
00 Yorumla
+1 yılUyduruk şeylerden biri daha. Tıpkı türbeye gidip çabut bağlamak gibi
00 Yorumla
+1 yılNe alakası var eski kafa köy kafası resmen öyle bir şey yok hep batıl inanç
07 Yorumla- +1 yıl
Bu gibi batıl inançların kaynağını biliyor musunuzda, köylüleri küçümseyerek hareket ediyorsunuz? Ne kadar tanıyorsunuz köylüleri. Sahi sen köyün ne demek olduğunu biliyor musun?
- +1 yıl
@Yükselenateş
çoook çoook eskiden insanlar köyde yaşıyormuş şehir çook uzakmış
Kadınlar hamile kalınca doktora mı gidiyormuş batıl inançlarla yaşamışlar bu yüzden babaannelerimiz veya kayınvalidemizin duydukları inançları her nesile aktarıyor...
yok şuranı öpersen çocuğun orasında doğum lekesi veya ben çıkar.. yokk saçıni kesersen çocuk az yaşar hangi bir şehirli bunu söyler saçma sapan inançlar köy yerinde çıkmış bu batıl inançlar yaani eski kafadan bir şey değil bide buna inanarak güvenerek orda burda söylüyolar akıla sığar mı yani - +1 yıl
Çok eski dediğin tarihler hangi tarihler? Bu ifadelerin şehirlerde turemedigini nereden biliyorsun? Sehirlilerin içinde , kendileri modern görünme budalası olmuş insanlarda batıl inançların daha çok olduğunu ve bu durumları duyan köylülerin , bunlara nasıl inanırlar dediğini biliyor musun?
- +1 yıl
@Yükselenateş
Ben biliyorum.. sen rahat ol abicim - +1 yıl
Ümid ederim ki en kısa zamanda " ben biliyorum" culuğunun , hiçbirsey bilmediğin demek olduğunu anlarsın abicim. 😉
- +1 yıl
@Yükselenateş merak etme senden çok şey bildiğimi biliyorum kendini üste çıkarmaya çalışma yok bir gün anlar mışım siz kimsinizde beni tanıyorsunuz ha?
- +1 yıl
Yazdıkların , ne kadar bilgi sahibi olduğunu ortaya koyuyor. Kendini en açık şekilde tanıtmışsın ve tanıtmaya devam ediyorsun. Aramızda bir iddialaşma olmadı ki , ben neden kendimi üste çıkarma çabasında olayım. Gereksiz iddialasmalara da girmem zaten. Ama sen bilgisizliğinle, benim yazdığım bir cümle ile yüzleşince tepkin yine kendine yakışır şekilde oldu. Gerçekten bilgi sahibi olan insanlar " ben biliyorum" demezler. Karşısındakine " senden daha çok bilgiliyim" hiç demezler. Bu ifadeleri kim kullanır biliyor musun? Bilgisizler ve bir konu hakkında bilgisi olmamasına rağmen fikir ortaya koyanlar der. Burada sana yönelik olumsuz bir ifadem ve tavrım yok. Önüne bir yazı tablosu koydum. İncele ve kendini istediğin konuma koy. Kendine iyi bak iyi günler hoşçakal 😊
+1 yılBöyle bir batıl inanç olabilir mi ya... Pes doğrusu 😀
00 Yorumla
+1 yılKesilir de kaynananı dinle yine de boşver sonra sorun olabilir birkaç ay bekleyeceksin altı üstü
00 YorumlaSaçma inançlar ama yine de kayın valideniz yaşlı yani suyuna gidin işte.
00 Yorumla
+1 yıldemek karantinada pompalamalar işin görmüş hamile kalmışsın 🤭🤭🤭🤭
03 Yorumla- +1 yıl
Yapmasınlar mı, elde mi görsünler 😂😊
- +1 yıl
@Yükselenateş
- +1 yıl
Efendim 😊
+1 yılÇocuk senin çocuğun saç senin saçın öz annen dahi olsa senin ile ilgili olan herhangi bir konuda senden daha iyi bilmesi ya da karar vermesi mümkün değilAyrıca sende gayet farkındasın ki tamamen baskı kurmak için saçmalamış
10 YorumlaSaçma kocakarı düşünceleri işte mantıksız bir olay
10 Yorumla
+1 yılOnu neden dinliyorsun ne demek izin vermiyor ne salak saçması inançlar
20 YorumlaBende kestircektim, kaynanam esime soylemis kestiremiyorum😡
02 Yorumla- +1 yıl
Dinleme bencr
Gizli Üye(18-24)+1 yılKesilir niye kesilmesin hatta hamileyken saç bildiğim kadarıyla daha çok döküldüğü için genelde bayanlar saçlarını keserler
10 Yorumla
+1 yılBatıl inanç bunlar. Annem hem bana hem kardeşlerime hamileliğinde hep saçlarını kestirmiş. Hiç birimizin de aklı falan kısa değil😌
00 Yorumla
+1 yılHurafe bunlarr böyle şeyleri de anca eskiler söyler 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldogru diyor yaşlı insanlar ne derse yap haklı ugursuz ya da saglıksız çocuk olabilir boşver ne diyorsa yap sen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBekle doğunca kestir hem kaynananın da gönlü olur, onu dinledin diye hoşuna gider
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunlar bağtıl inanç. Hep öyle derler ama için rahat etmıyorsa doğumdan snra kes.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSövsem mi kaynanana ayıp olur mu niye koca karı saçmalıklarına inanırsan
10 Yorumla
+1 yılEn fazla 24 yaşındasın diyelim ve hamilesin vay canına
00 Yorumla
+1 yılKisa sacin yakismayacagini bu sekilde dile getirmis olabilir😀
10 Yorumla
+1 yılBatil inanc bence ama sonucta önemli olan sey yeyip ictigine dikkat etmek alkol sigara icmemek sacla bence bir alakasi yok
#Emirhancankir100 Yorumla- Devamını Gör (136)
Devamını Gör(181)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Kaynanam çocuğun ömrü kısalır diyor. Hamileyken saç kesilmez mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler