Bebeklerde ilk saç kesimi konusunda ortak bir zaman yoktur bunun için ortalama 6. ay ile 2 yaş arası bir zamanda düşünülebilir bazı çocuklar gür saçlı olduğu için saç kesimleri daha erken yapılabilir bazende ebeveyenler çocukların saçlarını uzatmayı da tercih ederler.
Bu ebeveyenler kalmış bir durum ama saç gürse fazla kestirmeye gerek yok normal bir kesim yapılabilir ama tam tersi olursa çok fazla kesmeden uçlarından almak yeterli olur
40 gün sonrasına 40 saçı deniliyor. 40'ı çıkınca kesebilirsiniz yani belli bi ayı yok sadece 40 gün tamam olunca kesilebilir.😘😘😘ben 2 bebegimin saçınıda kestirdim ikisininkide hem düzgün hemde gür büyüyor güzel faydası var. Ay ben kıyamam ay olmaz sakıncalıdır hepsi laf yani kestir gitsin en doğal ve en doğrusu bu ha bide zaten sacları 40li iken çok dökülüyor kestirmeye kıyamasan bile çirkin duruyo o dökülen yerleri ben o yüzden kestirdim hep ve her uzadığında ay ay traş ettiriyorum
Kız bebekleri saçlarını kesmek gerekmiyor zaten erkeklerinkini kesmek gerekiyor bunuda herhangi bir yaşı yok mesela ne kadar çok uzadıysa artık çocuğun mesela uyurken gözüne filan giriyorsa o zaman yavaş yavaş makasla uçlarından biraz biraz kesebilirsin hatta onları Saklarsın ilk saçları hatıra kalır
Yeni doğmuş bir bebeğin saçını kesmek zaten peygamber efendimizin (s. a. v) bize tavsiyesidir. Bu sebeple yeni doğmuş bir bebeğin saçını kestirebilirim kaçıncı ayda olduğu önemli değil.