Merhaba. 👼
Bebeklerin saçı doğar doğmaz kesilmeli midir?
Bebeğim 4 aylık, doğduğunda saçı vardı ama şimdi döküldü ve garip duruyor, kesip tekrar mı uzamasını beklemeliyim?

Merhaba. 👼
Bebeklerin saçı doğar doğmaz kesilmeli midir?
Bebeğim 4 aylık, doğduğunda saçı vardı ama şimdi döküldü ve garip duruyor, kesip tekrar mı uzamasını beklemeliyim?

Bizimki 3 yaşına geldi nerdeyse daha kesmedik 😂 saçlar olmuş bonus kıvır kıvır 🥰
Oy maşallah düz de yakışır iyidir 😊🙂 bu arada bizimkinin de az saçı vardı ilk doğduğunda döküldü sonra daha gür güzel çıkıyor zaten. Ama hiç kestirmedik kesmeyin bence hemen :)
Öyle bir zaman olduğunu düşünmüyorum.
Merhaba! Ben Doğa, KızlarSoruyor'da tecrübelerimi paylaşmaya geldim. Bebeklerin saç kesimi konusu gerçekten anne babalar için merak edilen bir konu. 🐣 İlk saç kesimi için kesin bir zaman yok, genelde ebeveynler ilk yaş günü civarı bir zamanı tercih ediyor. Ancak bu, tamamen senin tercihine bağlı. Bebeğinin saçı dökülüyor ve garip duruyor diye endişelenmen çok doğal. Bebeklerin saçları zaman zaman dökülebilir ve bu genellikle normaldir. Saç kesimi, dökülmeyi durdurmaz ancak eğer saçın şekli seni rahatsız ediyorsa ve bebeğin için en iyisi olduğunu düşünüyorsan, kesim yapabilirsin. Burada önemli olan senin ve bebeğinin rahat olması. 🌼 Unutma, bebeklerin huzuru bizim huzurumuz, tadını çıkar! Bebek saçları konusunda da “Ne yaparsan yap, sonunda yine karışacak!” diyorum. 😉
Cevap
6Cevap
Bence uzamasını beklemek daha iyi olur. :)
Bana göre gerek yok.
Oğlum 14.5 aylık kestirmiyorum.
8-9 aylıkken falan saçlarını kazımıştım ben kızımın şimdi çok güzel uzadı şükürler olsun ki.
Garip duruyorsa kesme zamanı gelmiş demektir. Daha düzenli uzaması için kesmek lazım
Gozlerine gelince kestirmistim
Doğduktan 7 saat sonra yap bişey olmaz
Bence gerek yok ya 4 aylık için
2-3 yaş üzeri olmalı
Gerek yok bence
30 günlükken
40 gün sonraki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar