Instagram ve Twitter’da birçok uzun saçlı insan, karantinaya bağlı saçlarını tıraş etmiş fotoğraflarını paylaşıyorlar.Ünlüler de dahil pek çok kişinin dahil olduğu saç tıraş etme adeta bir akıma dönüştü. Peki, neden kriz zamanları (ister depresif bir olay ister salgın olsun) saçımızı feda etme ihtiyacı duyuyoruz?Nottingham Üniversitesi Siber Psikoloji Bölüm Başkanı Psikolog Daria Kuss saç tıraş etme isteğini şu sözlerle anlattı: Bazı kişiler yakın gelecekte iş arkadaşlarını, aile ve arkadaşlarını göremeyeceklerini düşünerek can sıkıntısından görünüşlerinde deneyler yapabilirler. Bu sebeple saçlarını tıraş etmek isteyebilirler. Kısaca, sıkıldığımız ve bir yenilik aradığımız zamanlarda saçımızı tıraş etmek yenilik ihtiyacımızı karşılayabilir gözüküyor.(Mynet)
Katıldım bile sakalı bıyığı da toparlarım kendimce. Kuaförle falan uğraşmasam zaten yalnız yaşıyorum sürekli uzak bu saçlar kökten çözüm bu. Hem rahatalmadim değil hoşuma bile gitti kazımak. Biraz daha dokunuş istiyor ama. Koronanin ekmeğine bal sürdük geçen gün. Kuaförler acılana kadar bu saçlar omzuma kadar uzar.
Ahah bazı sorulardan bildirim alınca anı gibi karşıma çıkıyor bazı görüşlerim. Kel halimi görüp içerledim, sinirimi bozdu bu fotoğraf sakalı toparlamadan atmışım ya hayır bide süper görüş seçmişler :)
gerek yok abartmaya.. daha önce bir iki ay saçımı kestiremediğim oldu sıkıntı olmadı.. saçımı sıfır yaptığım da oldu ama sırf can sıkıntısından yapmam herhalde
Sac bagisi yapmisligim var, kanser olan kadinlar icin minimum 20 cm kestiriyordum. Ama normalde bende kiyamam saclarima oyle karantina olsa bile yapmam. Ama deseler bir peruk yaptiracagiz kanser kadinlar icin ozaman kestiririm, ama oyle kel olmam!
Akimdn önce kazittim zaten. Millet bir sy yaptiginda goze sokmaya bayiliyor. Onaylanmadan nfes alamiyorlar. Bari loseve bagislasalardi da bir ise yarasaydi, gosteris meraklilari
Tabikide yapmam. Saçlarımı uzatmak için, sağlıklı ve bakımlı olması için o kadar uğraşıyorum. Tüm emeklerimi yok sayamam. Kusura bakmayın ama saçıma gayet iyi bakıyorum bir çırpıda hepsini kazıtamam.
Ben bu saçları yaparken millet saçını taramayı bilmiyordu, artık sıkıldım kısa saçtan uzatıyorum saçımı ama şimdilerde moda olmuş herkes birbirinin aynısı
2018 de Aralık ayında saçımı sıfıra vurmuştum ertesi günde Ankara gezisi vardı çok üşümüştü valla kafam, saçlarım uzayana kadar tüm polisler torbacı sanıp kimlik bakıyorlardı ne zaman sokağa çıksam en az 2 ekip soruyordu kimlik, şimdi bir moda akımı olmuş herkes yapıyor bana deli diyenler bakıyorum story atmışlar saçlarımızı kazıdık... Herkes popüler kültürün köpeği olmuş
yine bir şey olamamış insanların çıkardı akım. saçını mı kazıttın? bravo. artık feministliğin bir kahramanısın... ben 3 yıl boyunca pixie kullandım ama ne ilgi görmeye ne de başka bir şeye yaptım. bunların yaptığı sadece beğeni köleliği
Katılmazdım ama katılanların cesaretlerini beğeniyorum kızlarda saç kazıtmak için düzgün yüz hatlarına ve güzel bir cilde sahip olunduğu zaman yakıştığını düşünüyorum
Aslaa... saçlarımı 10 15 cm bile zar zor kestiriyorum. 😅 arkasından 1 2 hafta ağlıyom niye kestirdimki diye. Allah göstermesin ama kanser olmadığım sürece saçımı kazıtmam.
Ben hiç bir sebepten dolayı saçımı kestirmem anca uçları kırılırsa biraz o zaman o da iki parmak kadar bişey bebekliğimden beri saçımı uzatıyorum ben onlara asla kıymam
Hiç düşünmedim neden sacımı kazıtayım ki. Erkekler kazıtsa bir şey olmazdı hemen uzuyor onların saçları, 4 yıl sürüyor sacların uzunn olması o yüzden ben almayım.
Fena değil aslında bide mavi boya 🤪 aksjsjk iyice delirmişim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Katılmıyorum, ben bu saçları boşuna mı uzattım? Aylarca evde kalırım gene de bir telini koparmam😀 Eminim bunu yapanların büyük bir çoğunluğu "o kazımış, ben de kazıyayım" diye kalkışıyor bu işe.