Saçlarımı kısa kestirdim, kısa dediysem omuzlarımda. Şu an gayet memnunum ama özel günler hiç aklıma gelmemişti :) Salık saçlarla özel bir yere gitmek istemiyorum. Dağınık topuzlar da bana çok yakışıyor şimdi sorum şu; kısa saça dağınık topuz nasıl yapılır? Kısa saç topuz yapılabilir mi? Model öneriniz varsa çok iyi olur.Kısa saça dağınık topuz nasıl yapılır?
Kısa saça dağınık topuz nasıl yapılır, bildiğiniz modeller var mı?
Kısa saçlar özel günlerde biraz zorlayıcı olabiliyor haklısın :) Fakat tabii ki de kısa saçları da müthiş gösterecek dağınık topuz modelleri var :)
Kısa saça dağınık topuz nasıl yapılır? Kısa saçlar için dağınık topuz modelleri!
1. Hem şık hem havalı dağınık topuz
Kısa saç topuz
Bu modeli uygulamak için ihtiyacın olan şey tel tokalar ve örgü tokası olacak :) Kısa saçlarda kalın tokalar kullanmak biraz kötü duruyor ve istediğin modeli elde etmede zorluk çıkarıyor. Saçlarının ön kısımlarını krep atıp geriye doğru atman gerekiyor. Eğer ayırmak istediğin perçem kısımları varsa önceden onları ayırmalısın. Saçlarını gevşek bir şekilde ortalardan örgü tokasıyla topluyorsun. Sonrasında toplanmış kısmı tutam tutam ayırarak, krep atıyorsun ve tel toka yardımıyla kıvırarak tutturuyorsun.
2. Kısa saçların kurtarıcısı alttan dağınık topuz
Kısa saç için dağınık topuz modelleri
Alttan topuzlar işi daha çok kolaylaşıyor :) Çünkü saçların alt kısımları daha kısadır ve yukarıda toplamak zorlaşır. Görselde yapımı da anlatılmış, çok cool bir model. Toplama öncesinde tepe kısmına krep yaparak daha güzel bir model elde edebilirsin.
3. Kısa saçlar için dalgalı dağınık topuz
Kısa saç dağınık topuz modelleri
Daha yoğun gözüken bir dağınık topuz elde etmek istiyorsan saçlarını bigudi yardımıyla sarman gerekir ya da akşamdan orta kalınlıkta tutam tutam örebilirsin. Yine ince maşa yardımıyla da doğal dalgalar elde edebilirsin. Sonrasında yapman gereken tek şey saçlarını tel tokalar yardımıyla arkada birleştirmek olacaktır.
4. Kısa saçlar için örgülü dağınık topuz
Kısa saçlar için örgülü dağınık topuz
Örgüler her saç tipine ayrı bir hava katıyor. Önden perçemlerini ayırmakla başlayabilirsin. Sonrasında saçımızın bir yanını arkaya doğru örelim. Tepe ve arka kısmımıza biraz krep atalım ve saçlarımızı ense kısmında tutam tutam burarak toplayalım. Benim en beğendiğim model bu :)
En İyi Cevaplar