Örgüyle çok güzel modeller yapmıyorlar mı? En havalı saç örgü modelleri nasıl yapılır? Hem havalı hem cool duruyor, günü de kurtarıyor. Ben balıksırtı da örebiliyorum bunun için sınırsız model önerebilirsiniz :) Örgülü saç modelleri nasıl yapılır? Tercih ettiğiniz ya da modellerin nasıl yapıldığını anlatabilir misiniz?Örgülü saç modelleri nasıl yapılır?
Örgü modelleri resmen kurtarıcımız oluyor. Benim çok hoşuma gidiyor, örgü modellerinin hepsi oldukça çekici ve havalı duruyor zaten :D
Saç örgü modelleri nasıl yapılır?
1. Derli toplu saç isteyenler için balık sırtı
Saç örgü modelleri
Balık sırtı örgü modelleri de zenginleştirilebilir. Ördükten sonra görseldeki gibi dipten topuz yapılabilir. Balıksırtı yapımına başlamak için saçlarımızın arka ya da ön kısmından bir tutam alıp üçe ayırıyoruz. İlk sırayı normal örgü şeklinde örüyoruz. Sonraki soralarsa ise saç estetiğini bozmadan sağ ve sol taraflardan tutamlarımıza eklemeler yapıyoruz.
2. Mısır örgülü at kuyruğu
Örgülü saç modelleri
Bu model balıksırtından biraz daha farklı yapılıyor. Saçlarımızı öncelikle at kuyruğu yapıyoruz. At kuyruğumuzu ikiye ayırıyoruz ve bir tanesinden ince bir tutam alıyoruz. Bu tutamı ayakkabı bağcığı bağlar gibi bir sağdan bir de soldan geçiriyoruz. Çok güzel görünüyor :)
3. Salık örgü modelleri
Örgü saç modelleri
Salık örgü saç modelleri de sıklıkla tercih ediliyor. Bu modelleri balık sırtı gibi saçlarımızın önlerinden arkalarına doğru taç şeklinde de yapabiliriz. Fakat sade örgüler daha pratik olduğu için daha çok tercih ediyorum :) Örgüyü yaptıktan sonra bir de güzelce kenarlarından tutarak açıyoruz. Daha büyük örgüler elde ediyoruz :)
4. Örgüyle topuz yapımı
Örgüyle topuz yapımı
Saçlarımızı alt kısımlardan üç eşit parçaya ayırarak topluyoruz ve üç parçayı da örüyoruz. Ördükten sonra güzel bir görüntü elde etmek için örgüleri sağ ve soldan çekiştirerek genişletiyoruz. Sonrasında örgüleri tel tokalar yardımıyla ensemize yakın bir bölgede toplayabiliriz :) Örgülü saç modellerinin yapılışlarını anlatan bir video da bırakayım buraya:
En İyi Cevaplar