Türklük daha çok kültür üzerine kuruludur, genler üzerine değil.
Bu yüzden Türkler arasında sabit, olması gereken fiziksel bir özellik artık bulunmuyor denilebilir. Orta Asya'yı ele alırsak zaten sarışın olmamız beklenemez. Eski edebi ürünlerde, lirik şiirlerde, şöyle bir tabir vardır; al yanaklı, ala (ela) gözlü, siyah saçlı vesaire vesaire diye bu üç aşağı beş yukarı ortalama tipi temsil ediyor.
3 kadim Türk soyu var. Kara budun olarak anılan Oguz soyunun da bağlı olduğu halk ki bunlar karasaçlı, çok tüylü, iri yarı şeklinde anlatılıyor. Ak budun olarak anılan Kumanların -aslında adlandırma sigun soyudur kumanlar sigunlardan bir boydur- da bağlı olduğu halk ki sarışın ve alşın, az tüylü veya tüysüz, zarif yapılı şeklinde anlatılıyor. Bir de hiç bahsedilmeyen Kır budun var ki Asena boyunun bağlı olduğu Börü soyu ki bunlar için de kumral ve koyu kızıl saçlı, az tüylü, kalıplı ama zarif yapılı olarak anlatılıyor.
Fark ettiyseniz hepsi bir hayvanın adı soyların. Oğuz, boğa veya öküz anlamlarına geliyor. Sigun, geyik veya sığın anlamlarına gelir. Börü ise bilindiği gibi kurt anlamında kullanılıyor.
Yani kısaca hayır. Sadece kara değil sarışın ve alşın ve de kumral gibi saç tiplerine de sahibiz.
He tabi şekil a ben sigun soyundan kunların uluk boyuna mensubum ama kızıl koyu kestanedir saç rengim. Artık soylar birbirine karıştı sonuçta.
Hiç bir saç tam olarak siyah deyildir sadece çok koyu kahve rengidir siyah saç sadece batı asya kokenli insanlarda vardır ama atasının atasıda batı Asyalı olmalıdır buda çok nadirdir Diye biliyorum ama tam emin deyilim
Kıpçaklar uzun boylu sarışın ve renkli gözlüdür. Onun dışındaki boylar esmer-kumral, orta boyludur. Esmer olan birinin de saçı sarı olamayacağına göre..
Evet asıl Türklerin saçı siyahtır. Çok fazla da olmasa kavruk bir renk tenleri var. Gözleri tüm orta Asya halklarında olduğu gibi çekiktir. Boyları ortalamanın biraz üzerindedir.
En İyi Cevaplar