Evde küllü sarı ombre yapımı için 2 farklı yöntem bulunuyor. İkisi de yapılabilir bence. Ombreyi evde yapmak daha uygun fiyata geliyor.
Evde küllü sarı ombre nasıl yapılır?
1. Küllü sarı ombre için set
Küllü ombre
Evde küllü ombre yapmak için Loreal Colorista Ombre Setini alabilirsin. İçerisinde özel fırçası, boyası, bakım kremli şampuan bulunuyor. Boyayı hazırlayıp fırça yardımıyla saçlarına tutam tutam uygulayabilirsin. Nereden başlayacağını iyi ayarlaman gerekiyor. Eğer bakmak istersen burada videolu anlatımı da bulunuyor:
Küllü sarı ombre rengini elde etmek için saçlarını boyama ve bekletme işlemi bittikten sonra mor şampuan ile yıkaman gerekiyor.
2. Açıcı ve boya ile ombre
Bu yöntem biraz daha zor. Yani hali hazırda ombre seti varken tercih edilir mi bilemiyorum ama anlatmak istedim :) Saçlarını yarısından toplayarak daha rahat uygulama yapabilirsin. Saçlar toplandıktan sonra tutam tutam ayrılarak açıcı uygulanır ve folyo ile kapatılır. 20-25 dakika kadar bekletilir. Yeterli açılma olmadıysa 30-40 dakika kadar da bekletebilirsin. Sonrasında mor şampuan ile saçlarımızı yıkayıp duruluyoruz.
Daha canlı ve kalıcı renk için açıcı işleminden sonra aynı hizada saç üzerine boya uygulamak gerekiyor. Boya olarak Neva color gri tonlayıcı ya da neva color tüp gümüş boyayı tercih edebilirsin. Boyayı uygulayıp tekrardan mor şampuan ile yıkamalısın. Böylelikle küllü sarı ombre elde etmiş olacaksın :)
Önce saclarini acici ile ac. Simdi her saca farkli olur tonlar. Mesela benim saclarim acik oldugu icin hemen sari tutar. Ancak seninkini bilmiyorum. Biraz kizillik, turunculuk olabilir. Bunu ise sarinin icine gri veya siyah boya katarak kirabilirsin. Ortaya cikan renge gore tekrar boyayabilirsin. Istedigin rengi evde elde etmek zor. Bu konularda baya tecrubeliyim o yuzden soyluyorum :)) ama zor degil. Bu arada saclarinin yipranmasini goze almalisin. Sari sac bakim istiyor cunku. Bunun icin de nemli saca normal nemlendirici krem surebilirsin. Baya yumusatiyor. Tavsiyem bunlar 🙃 bu arada senin sacini, istedigin rengi gormeden ombre icin bisey diyemem. Tonlamalar cok onemli. Harika da olabilir, igrenc bir sac da olabilir. Ancak cok zor degil ombre, balyaj rofle gibi seyler. Aletleri vs mevcut zaten. Kolay gelsin.
En İyi Cevaplar