Saç rengim de siyah. Bilgisi olan önersin lütfen.
Saçlarımı nasıl bu renk yaparım?
Saç rengim de siyah. Bilgisi olan önersin lütfen.

Bu saç renklerini elde edebilmen için boyayla saçını yıpratmak yerine önce evde uygulanabilecek yöntemleri denemeni tavsiye ederim canım.
Peki doğal yollarla nasıl açık renk saç renkleri elde edebiliriz?
☆Papatya Suyu ile Saç Rengini Açmak

Papatya suyunu sadece yazın güneşli günlerde uygulayabiliriz. Bunun için gerekenler :
1 avuç papatya
1 litre su
Papatyaları suyun içine atıp kaynatın, süzün ve elde ettiğiniz suyu ılımasını bekledikten sonra bir sprey yardımıyla saçınızı tamamen ıslatacak şekilde sıkın. Daha sonra güneşe çıkarak saçınız kuruyana kadar bekleyin.
☆Sıvı Peroksit ile Saç Rengini Açmak

Aldığınız peroksiti bir kaseye boşaltın. Eldiveninizi takın ve açılmasını istediğiniz yerlere uygulayın. 5-10 dakika bekledikten sonra kuruyana kadar düzleştiriciler ile üzerinden geçin.
Daha sonra saçınızı şampuanla yıkayıp saç kremiyle güçlendiriyoruz. Saçta yanma payı azdır. Aksine saçlar daha yumuşak , parlak ve canlı gözüküyor.
☆Oksijenli Su ile Saç Rengini Açmak

Oksijenli suyu sürüp 1-2 saat saçınızda bekletebilirsiniz. Güneşe çıkmanıza gerek yok. Ama bu yöntem saçları yakarak açtığı için oldukça yıpratıyor.
☆Papatya Çayı ve Limon Suyu ile Saç Rengini Açmak
Sarı saç formülü saçınızı 1-2 ton açmaya yarar.
3 su bardağı papatya çayı
1 adet büyük limon suyu
Papatya çayı ile limon suyunu karıştırın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu karışımı sürüp güneşte kurutun. Ayda 3-4 kere tekrarlayabilirsiniz.
☆C Vitamini ve Limon Suyu ile Saç Rengini Açmak
2 adet limonun suyu
1 çay kaşığı şampuan
3 çorba kaşığı c vitamini tozu
Karışımı temiz saça uygulayın ve saç diplerinize masaj yapın. En az 50 dakika bekletin ve şampuanla durulayın.
☆Zeytin Yağı ve Bal ile Saç Rengini Açmak
4 çorba kaşığı zeytin yağı
4 çorba kaşığı bal
Malzemeleri bir kap içinde karıştırın.15 dakika kenarda bekletin. Temiz saça , saç köklerine masaj yaparak uygulayın. 40 dakika bekletin. Saçınızı şampuanla durulayın.
☆Tarçın ve Saç Kremi ile Saç Rengini Açmak
2 çorba kaşığı saç kremi
2 çorba kaşığı tarçın
Temiz ve nemli saçınıza macun haline gelen kıvamı uygulayın. Streçle saçınızı kaplayın. En az dört saat bekletin. Daha sonra şampuanla durulayın.
☆Toz Kına ve Papatya ile Saç Rengini Açmak
Bir avuç dolusu kurutulmuş papatya
Bir miktar su
3 çorba kaşığı kına tozu
Bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Yıkanmış nemli saçınıza bu karışımı iyice sürün ve en az 2 saat saçınızda bekletin. Daha sonra şampuanla durulayın.
☆Bal ve Sirke ile Saç Rengini Açmak
2 su bardağı damıtılmış sirke
1 su bardağı bal
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çorba kaşığı tarçın
Bütün malzemeleri bir kabın içine koyup karıştırınız. Saçınızı nemlendirdikten sonra karışımı saçımıza uygulayabilirsiniz. Streç filmle saçınızı sarın. Bu işlemi yatmadan önce yapın ve sabah saçınızı yıkayın.
☆Zeytin Yağı ile Saç Rengini Açmak
Bir çoğumuz zeytin yağının saçımızı beslediğini biliyoruz. Aynı zamanda saç açıcıdır da. Bol miktarda zeytin yağını saçımıza sürdükten sonra tarayın. Bir saat güneşte beklettikten sonra durulayabilirsiniz.
Bundan 4 yıl önce saçlarım omzunun altına kadar uzanırken bende saçlarımı boyatmıştım. Fakat benimkini boyayan kişi hem tecrübeli hem de bayan kuaförü idi. Hangi renk daha hoş durur veya hangi marka daha kaliteli olur pek emin değilim. Ancak ben birşeyler satın alırken ürün hakkında bir bilgim yoksa eğer , genelde fiyatı ortalamanın üstünde olan şeyleri tercih ediyorum. Mesela bir cep telefonu alacağım varsayalım. Daha önce bir cep telefonu kullanmadım ve internetten özellik ve fiyat karşılaştırması yapıyorum. Bu durumda en az özelliğe sahip olan ve de aynı zamanda en yüksek de fiyata sahip olan ürün iPhone olarak çıkıyor karşıma. Sonra bu ürün hakkında insanların görüşünü ve kullanıcı deneyimlerini de almak isterim ki verdiğim kararda yanlışlık olmasın veyatta daha sonrasında pişmanlık duymayayım.
Soruyla alakalı değil ama o kadar sekmeyi açık bırakırsan en iyi telefon bile dayanmayabilir. Kullanmadığın kısmını kapatsan bence iyi olur 😂
Birincisi saçların ne renk bunu bilmiyoruz saçların koyu bir renk ise açıcı ile (peridrol) rengini açman ve daha sonra boyaman gerekiyor ancak peridrol saça zarar veriyor çünkü bir asit kendisi ayrıca boya da saça zarar veriyor telefon kılıfını telefonu ısıtması gibi
İlk resimdeki saç rengi güzel.. beyaz tenli, kumral ve sarışın kızlara yakışacağını düşünüyorum. Esmerler yapmasın ama yakışmaz 😆😆 çingene gibi durur 😆🤣
Saçı zaten kumral olan niye kumrala boyasın mal mısın
canım mısın , ben saçı kumral olan demedim ki. Ten rengini kasteddim. Kumrallar esmerler yazdım öküz müsün
Kumral diye bi ten rengi yok yalnız
Hayır bilmiyorsan yukrda da yazmışım öğren bari
Kumral ten diye bir ten var. Öğrende gel
Uzatma. Bak Google a Bilmiyomuşum pardon de geç.
Cevap
46Cevap
Eğer saçların koyu renkde bu rengi hemen alması zor kuaförde orealle açılması lazım. Eğer yakın renkteyse kendinde boyayabilirsin marka olarak Kolestonu tavsiye ederim :)
Oreal ne normal saç açıcıyla açmayı düşünüyorum
Oreal saç açıcı demek zaten evde yapabiliyorsan yap ama riske atma bence saçların yanabilir kuaför en iyisi tabi yine sen bilirsin
Öyle çok pahalı tutar.
Sen de haklısın o zaman tek çare acılasıya kadar sürekli aynı boyadan kullanmak
Üst üste boyamazsan olmaz. Bir boya al boya sonraki haftalarda aynı renkle üstünden boya. Zaten kuaförlerde tek boya kullanmıyor.
Annem loreal paris markasını kullanıyordu. Güzel renklendirme yapıyordu.
Güzel bence hwe kıza yakışır bu saç tonu sana yakışır bence
Aynı renk tonunu ayarlayabileceksen yap bence çok güzel
Tecrübeli olamamakla beraber bi ara bende saçımı boyamak istiyordum kumral`a o yüzden baya bi araştırmıştımda, saçı boyuyorsan saçın yıpranmama gibi bir durumu olmuyor bide saçın koyu kahveymiş saçı açsan bile tek seferde açık kumral tutmama ihtimali var ve oksijenli su her türlü yıpratacak saçını, tavsiyem saçını papatya suyuyla açabilirsin güneşe çıkıp kurumasını bekleyerek. ama tabiki açık kumral olacak kadar bi açılma olmaz... emin olmadan boyama bence
Davet için tsk
Bilemem
Ne olur nasıl olur
Umarım yakışır
Ne bilim ben ne olacağını yakisrimi yakismazmi
Eski halini renk ve duruş olarak goremedim tipine yüzüne vs olurmu bilmem
Acık sac rengin varsa böyle olur ama koyu sac rengi olan birine bu kadar açık durmaz annemin saçlarını bir kaç kez boyadım oradan biliyorum.
Bu rengin sende görseldeki gibi duracağına emin misin bide farklı olursa😅
Yani benim ten rengim öyle değil ama bana da yakışır diye düşünüyorum
Yok yakışır yakışmaz bişiy diyemem de yani ton tutmaz başka bir renge dönüşürse demek istedim
senin daha yaşın küççük ne boyası ne badanası odana sinek ilacı al yaz geldi
20 mi küçük
Keşke kendi fotoğrafını da koysaydın ona göre yorumlardık yakışır yakışmaz diye bi de kendin yapman da zor olabilir
Kuaföre yaptır bari yapamazsın falan saçın rezil olur
Birde yeşil falan oluyormuş 🧐
Niye yeşil olsun
Bu tarz renkler her saçı tutmuyor renk degişimi oluyor o yüzden
saçının rengi ne tam olarak bu önemli sonra pişman olmanı istemem.
bende saçımı beyaza boyamak isterdim lanet girisdsvbjl
Sana bütün renkler yakışır çünkü sen bir starsın flashsın atvsin
Kuaför diyorum. Güzel olmuyor kutu boyalar. Eğer istediğin sonucu alamazsan işte o zaman o boyayı çıkarma sorunları ortaya çıkacak. Hiç bulaşma bence. Kadın olsaydım bu saç boyası için parayı basardım.
Ne bascam be parayı. Benim babamın kaç günde kazandığı parayı onlar 1 saatte kazanıyo. Kazık resmen. Evde de yapılır bi şekilde.
O meslek ama. Öyle deme. Ona bakarsan bende günde 1000-2000 lira kazanıyorum. Meslek ve sanat.
Babamınki de meslek.
Olsun gel sen parayı ver kuaförde boyat. Çünkü gerçekten kutu boya işe yaramıyor. Kendini kandırmak gibi birşey aslında. 300 tl büyük bir rakam değil. ya da para biriktir. Bişeyler yap işte.
Hahaha büyük para değil tabi. Günde 1000-2000 kazanan için değil.
Yok o açıdan değerlendirmedim. Eğer bugün asgari ücretli işçi olsaydım emin olun bana iyi gelecek ne olursa onu gerçekleştirirdim. 300 lira büyük bir para değil. 5 litre sıvı yağ bile 80 -100 TL.
Valla ben kaç aylık paramı bu kerede kuaföre veremem. 1 ay sonra akcak zaten. evde de illa yapılır bi şekilde.
Gayet güzel duruyor resimdeki gibi olursa çoğu kadın a yakışıyor
İçinde ne olduğunu bilmediğin şeyleri saçına ve cildine boca etme poncik
Görüş belirtmek isterdim ama hanımlar bu konuda sana yardımcı olabilir.🤷♂️
Yani ten renginde buysa super ama esmersen gitmez bnce
Pek anladığım bir konu değil ama dikkatli olman gerek yanma falan oluyormuş 🤷♂️
Bence kuaforde yaptirmalisin. Onlar biseyler katip karistirip yapiyorlar. Evde kendin boyamakla istedigin renge ulasamayabiliyorsun.
Öyle çok pahalıya mâlolur.
İlk Resimdeki Saç Rengini Boya Bence Sana Çok Güzel Yakışır
Pek konuyla ilgili bilgim yok ama renk pek hoş durmuyor
Bu saç rengini tutturamazsın çünkü kendin boyarsan sarı rengi gibi oluyor. Kuaföre git bence
Kuaför çok kazık
Tarifine göre yakışır boya yap foto paylaş görelim nasıl olmuş
esmere yakışmaz , ten rengin resimdeki kadınlar gibiyse yap
Kendin tutturamazsın knk
E 300 TL de veremem. Çok kazık
Bu rengi evde tutturamazsin kuaföre git
Neden ki. İlk saçımı açsam ondan sonra uygun boyayı alsam neden olmasın ki
Daha önce çok denedim bu renkleri tutmuyor cidden pis bir sarı oluyor turuncumsu
şu an saç rengin nedir?
cilt alt tonun sicaksa küllü ton önermem. hasta gösterir. saçın siyahsa tek denemede açma derim. hasarı azaltmak için olaplex (açıcıya dökeceksin) kullanabilirsin.
ayrıca siyah saç açılırken çabuk turuncu olabilir. bu arada diplerniden başlama acmaya. onları en sona bırak.
Açıcının turuncu değil de sarı yapması gerekmiyor mu
siyah saçta ne yazık ki bu risk var. çünkü siyah saçın altında kırmızı pigmentler çokca yaygın. ama doğru yaparsan bu sorunu yaşamazsın diye düşünüyorum
Doğru yapmak derken tek yapcağım şey sürmek değil mi. Yani ilk sarı oluyo çok bekleyince mi turuncu oluyo
kısaca yeterince açmazsan turuncu olursun. bu arada diplerinden başlarsan açıcı sürmeyi ve aşağılararı sonradan yaparsan saçını mahvedersin. çünkü kafa derisinin yaydığı sicaklık üst kısımların daha erken açılmasını sağlar. bu yüzden ilk aşağıları sonra yukarıyı açmalısın. altta john frieda sayfasının turuncuya dönen açma işlemi ile ilgili yorumu var.
Chances are, if you tried to lighten your hair only to come out with a brassy orange color, you are a brunette. Dark hair has many underlying pigments in it that give your rich brown or ebony strands depth and dimension. Red and orange pigments are the most dominant undertones in dark hair. So if you don’t bleach enough of those pigments out, you end up with an unflattering brassy orange.
“But I’m already blonde!” you say. Well, those blonde locks may develop brassy tones after bleaching if you have a buildup of chemicals or minerals in your hair. Brassiness can also occur if you’ve been hanging out in salt water or a chlorinated pool.
Kendin tutturamazsın
tabi buyurun yapınız bayan kuaförleri yapıyor
bilgim yok ama eminim yakışırrr
Birinci resim çok iyi
Guzeller
Yap bakalım ne olacak
Umarım istediğiniz gibi olur
Tercihi sana bırakıyorum. Bence yakışır.
Kuaförden destek almalısın başarılı olamazsınız.
Doğallık iyidir boş ver.
Wella
denemekte fayda var. değişiklik iyidir
Yuzunu gormeden birsey diyemeyiz
Bu saça uygun mu cilt rengin VS?
bize sorup iş yapma gönlün ne isterse onu yap
Ten rengine yakışırsa olur tabi. Güzel renkler
Açık kumral bu ama uzmana danışman gerekir.
Kendin yapabilecekmisin
Gayet güzel saç rengi bundan yaptır bence
Yap bence
aynanın karşısına geç yakışmış mı ona bak
Hiç boyamadıysan çok yıpranır
Niye ki daha önce boyamakla ne alakası var
Doğallık iyidir kimyasaldan uzak dur
Tutturamazsın sakın kalkışma kuaföre yaptır.
Yaaaap
Umarım yakışır
Çok güzel bir renk.
Çok masum kıyılamaz
Anlamadım
İlki iyi hacı
Açık kumral
Kumral saç rengi daha iyi olur 👌
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?