Merhabalar Saç boyama ne kadar basit bir işlem olarak görülse de aslında o kadar basit değildir. Saç boyamalarda birçok problem yaşanabilir bunların en başında da boyanın tutmamasıdır. Bu durumların yaşanmasının belli başlı nedenleri vardır. Saçları boyarken dikkat etmeniz gereken şeylere dikkat etmemek, farkında olmadan yapılan hatalar, öncesi ve sonrası gösterilmeyen özen boyanın tutmamasina neden olur. O halde boyanın daha kalıcı olması ve tutması için boyanın tutmama nedenlerini iyi bilmek gerekir ve bu gibi durumlardan kaçınmak lazım.
Saç boyası neden tutmaz?
Defermosyon olmuş saça boya tutmaz. Perma , düzleştirme, masa yapma , röfle derken saçları yıpratırız. Bu yüzden boya yapmadan önce tutam testi yapmalısınız. Haliyle deformasyon olmuş saçı boya tutmaz. Tutam testinde saçlarda boya kaç dakika kaldı boya rengi tam mi çıktı yoksa bazı yerler oldumu olmadı mı gözlemlemiş olursunuz.
Regli dönemlerinde saç boyası tutmaz. Bu dönemler de hassas olur vücut ve dışardan gelen şeyleri kabul etmez bu yüzden regl iken boya yapılmasını tavsiye etmiyoruz.
Saç boyasının tutmama sebeplerinden biri de yanlış ürünler kullanılmasıdır. Evde yapılan saç boyalarının yanında özel şampuan krem verilir. Bu ürünler yerine başka şampuan kullanır iseniz saç boyası saçtan akar gider ve doğal rengi kaybolur.
Saç boyasının tutmama sebeplerinden bir diğeri de deforme olmuş saçlardır. Bu yüzden saç bakımına özen göstermek gerekir. Belli aralıklarla saç bakım yağları , maskeleri ile saçları nemledirebilirsiniz. Yediğiniz besinlere dikkat ederek saçlara gereken besinler ile bakimini sağlayabilirsiniz. Sağlıkli saçlar saç boyama sırasında daha olumlu sonuçlar doğurmaktadır.
Ve son olarak da yetersiz boya kullanımı , saçlarınız şık ve gür ise boya miktarı yetersiz gelecektik bu yüzden daha çok boya kullanarak istenilen saç rengine ulaşabilirsiniz. Az boya kullanım da haliyle dalga dalga boyanmış saçlar oluşur buda hoş görüntü yaratmaz.
Saçların daha iyi boya tutması için neler yapılabilir?
Saç da boya ise evde boyama yaparken daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Aksi halde beklemeyen durumlarla karşılaşmak mümkün mesela kızıl saç evde açmaya çalışmayın başka renk denemeyin tutmaz. Renk farklılıkları olur. Açık tonlar da saç rengi istiyor isek mutlaka saçların rengini açmak gerekir. Saçlarda oluşabilecek gölgelemelerin önüne geçmektedir. Saç açma isleminde uçlardan diplere doğru yapmak daha doğru olacaktır. Saç açma işleminde isteğiniz tonlara ulasamasaniz da o tonlara yakın bir saç rengi elde edersiniz. Açmak istediğiniz bölgelere alüminyum folyo ile sarar iseniz işleminiz daha kolay olacaktır. Eğer saçlarınız boyalı ise aynı tonda boyamak saçlarda ki farklı renk oluşumunu önler. Düz renkler istiyor iseniz yine yakın tonlar seçmeniz de fayda var. Farklı tam tersi bir renk istiyor iseniz profesyonel ellere kendinizi teslim edin derim.
Evde saç boyama teknikleri nelerdir?
İlk olarak boyama için kendinizi ve saçlarınızı hazırlayın. Yüzün boyanın değecek yerlerine krem sürün
Alerji testi yapmayı unutmayın. Bazı ciltler hassas olabilir bu yüzden kulak arkası bir kısma boyadan sürüp 15 dakika bekleyin. Sonra boyama işlemine geçin.
Saçlarınızın kirli olması gerekir. Çünkü temiz saçlar da gözenekler açık olur ve boyayı emer saç diplerinde yanma hissi olur ayrıca yağlı saçı boya çok yıpratmaz.
İşlem sonrası bone ya da alüminyum folyo ile saçları sarabilirsiniz.
Belirtilen süre sonrasında içerinde önce boyayi iyice akıtıp sonra içerisinde çıkan maskeyi uygulayın.
Evde saç boyamak için #SaçınınTercihi: İlk kalıcı jel boya Pure Color
İştah açıcı isimleri ve 15 farklı renk seçeneği bulunuyor ve benim tercihim frambuazlı çikolata 6.8 oldu. Daha önce saçlarımı bal köpüğü yapmak için açmıştım üzerine bu renk boyayınca çok güzel tuttu tam rengi oldu 👌🏻 Ayrıca çok uzun ve sık olduğu için ben iki kutu kullandım ve yetti ama tek başıma biraz zorlansam da Jel formülü sayesinde boyama işlemini biraz daha kolaylaştırdı tabi benim saçlarım belde olunca başa çıkamadım komşumu çağırdım ve işlemi yaparken boyanın kıvamina bayıldı diyebilirim.
Boyama sırasında jel formülü sayesinde akma, damlama gibi riskleri ortadan kaldırıyor ve saçlara kolayca yedirilebiliyor. Daha öncede dediğim gibi saçlarımı açtığım için bir korkum vardı acaba saçlarım yanar mı ya da sertleşme olur mu diye yıkarken saçlarım çok sertti korktuğum başıma geldi derken, kremini kullandım yumuşacık oldu. Pure Color içerisinde bulunan Aloe vera, kaktüs ve aquaxyl özleriyle zenginleştirilmiş formülü sayesinde saçlarım neme doydu ve ihtiyaç duyduğu canlılığa kavuştu.
Jojoba yağı içeren bakım kremi sayesinde saçlarım daha parlak, sağlıklı ve ışıltılı oldu aynaya gidip gelip bakıyorum ben rengimi buldum beyaz tenli olunca da renk çok yakıştı. Saç diplerimin gelmesine rağmen orada olan beyazları tamamen kapattı. Saçın her katmanına kolayca ulaştı ve beyazlarım da gitti iyi ki de onu seçtim diyorum ben çünkü Saçlarımın seçme şansı olsa zaten O'nu tercih ederdi! #SaçınınTercihi
Yaw sen Allah’ ın (cc) verdiğini değiştirmeye çalışırsan tabiki zorluklarla karşılaşırsın, bırak olduğu gibi kalsın rengi zaten ölünce hepsi toprak olacak.
Ne alaka boya işte hadiste geçiyor su bazlı boyalar da var gerçi saç diplerine boya sürmediğin sürece her tür boya olur sonuç olarak Allahın verdiğini değiştirmek olmuyor demek istediğim buydu
En İyi Cevaplar