Saç rengimi değiştirmek her kadını olduğu gibi beni de çok mutlu ediyor :) Aynada kendimi farklı gördüğümde pozitif enerji depoluyorum. Evde saç boyatma konusuna gelince, bazıları zor olduğunu söylüyor ancak ben alıştım. Genel olarak saçlarımı evde boyuyorum ve kuaföre gitmekten daha ekonomik oluyor. Sadece bazı ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor.
Saç boyandıktan sonra sıcak suyla mı, soğuk suyla mı yıkanmalı?
Saç boyandıktan sonra nasıl yıkanmalı?
Saçları yıkamak için her zaman olduğu gibi, boyama sonrası da ideal su ılık olmasıdır. Sıcak su saçları kurutmaktadır. Soğuk suyu da saç dökülmesi için tercih ediyorlar, kan akışını hızlandırıyor.
Ilık suyumuz hazır, peki saçlarımızı nasıl yıkayacağız?
Geçici saç boyası kullandıysanız saçlarınızı çok fazla köpürtmenizi yani şampuan kullanmanızı önermem. Çünkü boya daha oracıkta akacaktır :) Kalıcı saç boyalarında saçlar iyice köpürtülür ve saç boyasının tamamen arınması sağlanır.
Evde saç boyamayı kolaylaştıran saç boyası: Pure Color
Evde saç boyamayı kolaylaştıran saç boyası
Saçlarımı evde boyamak için benim tercihim Pure Color oluyor. İlk kalıcı jel boya! Jel formülü sayesinde saçlara kolayca dağılıyor ve uygulaması çok kolay. Aynı zamanda akma, damlama gibi riskleri de olmuyor.
Aloe Vera ve Kaktüs özleriyle neme doyan saçlar!
Aloe Vera ve Kaktüs
İçeriğindeki Aloe vera ve kaktüs özleri sayesinde saçlar neme doyuyor, aynı zamanda renk verirken saçlara bakım da yapıyor. Jojoba yağı içeren bakım maskesi sayesinde saçlar yumuşacık oluyor. Ortaya müthiş parlaklıkta bir saç rengi çıkıyor :) Benim tercihim 6.88 Vişneli Turta oldu ancak en sevilen tatlı isimlerinden oluşan 15 farklı renk seçeneği bulunuyor, aralarında seçim yaparken zorlanabilirsiniz benden söylemesi :)
@BegümSu Daha önce açık bakır, koyu sarı gibi bir ton tercih etmiştim ama bu şekilde yoğun bir kızıl tercih etmemiştim :) Bence denemekte fayda var, hoşuna gidiyorsa denemeni öneririm. Ben renkten çok memnun kaldım. Ten rengin de önemli tabii ki
Kumral ten rengim var ne çok açık ne de esmere dönük daha çok sarıya yakın diyeyim. Bu şekil sıcak tonlar olur mu bilmem saçlarım koyu renk şu an acaba alıp sadece uçlara uygulasam becerebilir miyim diye düşünüyorum :D
@BegümSu O da güzel bir fikir, hem gözlerin alışmış olur uçlarda da olsa :) Yapamayacak bir şey yok istersen Pure Color'ın 6.8 frambuazlı çikolata rengine de bakabilirsin uçlara çok yakışacaktır
Saçlarımı ılık su ile yıkar soğuk su ile durularım. Tabii burada saçın yağlı olma durumu var yağ arınmayabilir, kullandığım ürünler sayesinde bu problemi yaşamıyorum. 💃
Boyalı saçlarımı da sıcak su ile yıkamam, saç teli hassastır ve miktarı ne kadar olursa olsun kimyasaldır, şimcik, ılık olsun ortada buluşalım. 🧖♀️
Kızıl saç özellikle. Sıcak suyla akıyor hemen iğrenç oluyor :( ben de çok severim sıcak suyla duş almayı. Alıştım zorla soğuk suya. Nefret ediyorum duştan
En İyi Cevaplar