Platin saç maceramdan sonra dipte olmamakla birlikle uçlarda bir karış kadar yanık oluştu. Islakken hamur gibi uçları. Kestirebileceğim kadar kestirdim ve omuzlarıma geldi. Renginden de hiç memnun değilim. Kahve yapmak istiyorum. Yanan saç boya tutar mı?Yanmış saç boyanır mı?
Platin saç macerası maalesef her zaman olumlu sonuçlanmıyor. Saçlarda platin renk elde edilmek için açıcı kullanılıyor, açıcı da saçları yakma, yıpratma potansiyeline sahip. Fazla bekletildiğinde, yanlış uygulandığında saçlara zarar veriyor.
Saçların yandığı nasıl anlaşılır?
Saçların yandığı nasıl anlaşılır?
Açıcıdan sonra saçlarınızın yanıp yanmadığını anlamak için saçlarınız nemli olmalıdır. Nemli saçlarınızdan küçük bir tutam alın ve yavaşça çekin. Saçlarınız lastik gibi uzuyor, devamında ise kopuyorsa yanmıştır. Bundan sonra sizi zor bir süreç bekliyor :)
Yanmış saç boyanır mı?
Yanmış saç boyanır mı?
Yanmış saçlarınızı tekrar boyamak için bir süre beklemenizi öneririm. Saçlarınızın sadece uçları yandıysa, kestirerek kurtulabilirsiniz. Ancak tamamen yanmışsa yoğun bir bakıma ihtiyacı var demektir. Bu sebeple yanan saç tekrar boyanır mı konusunda aceleci davranmamanızı tavsiye ederim. Peki kendimizi iyi hissetmiyor, mutlaka boyamak istiyorsak ne yapacağız? Yanmış saça boya yapılır mı? Evet yanmış saçlara da boya tutabilir.
Yanmış saç ne zaman boyanır?
Yanmış saçlarınızı boyamadan önce sağlığına kavuşturmanız öneriliyor. Keratin bakım gibi saçları hızlıca toparlayan uygulamaları tercih edebilirsiniz. Onun dışında ev yapımı maskeler, saçlarınıza uygun bakım ürünleri saçlarınızın kısa sürede toparlanmasına yardımcı olacaktır. Saçlarınız sağlığına kavuştuktan sonra da istediğiniz gibi boyayabilirsiniz.
Yanmış saçlara nasıl bakım yapılır?
Yanmış saçlara nasıl bakım yapılır?
Yanmış saçlarınızın var olan renginden memnun değilseniz, koyu renklere boyayabilir sonrasında bakım yapmaya başlayabilirsiniz.
Şampuan ve bakım kremlerinde onarıcı bakım türlerini tercih edebilirsiniz.
Özellikle saçlarınızın toparlanması için biotin ihtiyacını karşılamanız gerekmektedir. Bu da bazı şampuan ve bakım kremlerinde mevcuttur.
Badem yağı, hindistan cevizi yağı gibi saçları besleyen doğal yağları haftada bir olacak şekilde saçlarınıza uygulayabilirsiniz.
Aşırı ısı kullanımına bir süre ara verebilirsiniz. Saçlarınızı doğal yöntemlerle şekillendirmeye mümkün olduğu kadar dikkat edin.
Saçlarınızı dinlendirmek için 3 günde bir yıkamayı tercih edebilirsiniz. Yıkamak için de ılık su tercih edebilirsiniz.
Evet yaa bir arkadaşım da sürekli rengarenk boyuyor daha ilk kez açıcıdan dolayı yandı bilmiyorum tutar gibi geliyor bana da 7.1 filan... teşekkür ederim rahatlatıcı yorumun için canımm
Akması mühim değil platine dönmemesi yeterli olur orta kahve boyayacağım açık kahveye dönebilir. Evet maalesef uçları lastik gibi o halde önceden limon suyu ile bekleteyim
Önemli olan saçının sağlıklı olması öncelikle boyadan yanan saçlardan kurtulman için yaklaşık 4 ay kadar saçının boya düzleştirici gibi işlemlerden uzak durması gerekiyo saçın boyalı olsa bile alttan kendi saçının çıkmasını beklemelisin ki tekrar sağlıklı saçlara ulaşabilesin.
Saçların daha çok yıpranır bence kesinlikle yaptırma. Bak benim de saçım boyaya boya çok yıprandı en son siyaha boyadım 1 ay falan geçti uzun süre hiçbir işlem yapmayacağım hatta keratin bakımı için de bir çok markayla karşılaştım ama liquid keratin baya profesyonel geldi bana youtube da izlemesi çok yorumları da iyi yanan ve yıpranan saçlar için set varmış kuaförelere verilen paranın yanında bana baya uygun geldi kullananınız ya da bilgisi olan var mı?
Keratin bakımı anlatıldığı kadar işe yarayan bir şey mi? Veya her kuaför yapabilir mi? Para verip keratin adı altında soyulmak istemiyorum yaa... orjinali sahtesi var mıdır bu işin?
Ama canım yanmış yıpranmış saçlara en az 3 ay diyolar kel dolaşmak istemiyosan veya keçi tüyü gibi saçlarla yapma anlıyorum seni bende sac konusunda takıntılıyım ama sonradan hep guzel gezmek varken 2 3 ay hicbirsey degildir
En İyi Cevaplar