Arkadaşlar birkaç yerde duydum filan saç uzunsa eğer çok dipten kesersen saç küser falan. Sonra bazı organların küsmesi varmış doğru mu? Yoksa ben cahil miyim beni mi kandırdılar?Saç küser mi?
Saç küsmesini birçoğumuz duymuşuzdur aslında. Özellikle ''saçlarını dipten kestirme küser, bir daha uzamaz'' gibi cümlelere şahit olmuşuzdur. Peki saç küsmesi nedir, saç neden küser?
Saç küser mi?
Saç küser mi?
Özellikle kadınların zaman zaman yaşadığı, saçın uzamasının durması, eskisi kadar canlı görünmemesi durumuna saç küsmesi denir. Saçlar küser ve eskisi kadar hızlı uzamaz, canlı görünmez.
Saç neden küser?
Saç neden küser?
Saçlarınız küstüyse bunun elbette ki bir sebebi vardır. Özellikle arka arkaya kesilen saçlar küser ve uzaması yavaşlar. Aynı zamanda bakımı ihmal edilen saçlar da küsüp, uzamayı durduracaktır. Saçlarınız küstüyse özel bir bakıma ihtiyaç duyuyordur.
Saç kestirince küser mi?
Saç kestirince küser mi?
Saçlarınızı art arda kestirmek küsmesine neden olabilir. Bu durumda uzaması duracak ya da çok yavaş uzayacaktır. Küsen saçlarda cansız görünüm ve dökülmeler de gözlemlenebilir.
Saç nasıl küser?
Saç nasıl küser?
Saçlarınızın küstüğünü uzamasının durmasından ya da yavaşlamasından rahatlıkla anlayabilirsiniz. Sağlıklı saçlar ayda ortalama 1-1,5 cm civarında uzamaktadır. Saçlarınızda aylar geçmesine rağmen uzama gözlemleyemiyorsanız, saçlarınız muhtemelen küsmüştür.
Küsen saçlar nasıl barıştırılır?
1. Saç tipine uygun şampuan seçimi
Şampuan saç bakımımızın en önemli parçalarından bir tanesidir. Şampuanınızı saç tipinize uygun seçerseniz, saç probleminizin üstesinden çok çabuk gelebilirsiniz. Aynı zamanda saçlarınız daha sağlıklı görünür ve küsmez.
2. Doğal yağlarla nemlendirme desteği
Kuru saçları kendi haline bırakmak da küsmesine sebebiyet verebilir. Saçlarımızın günlük olarak ihtiyaç duyduğu nemi mutlaka sağlamamız gerekir. Badem yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı gibi doğal yağlarla saçlarınıza destek verebilirsiniz.
3. Düzenli yıkama önemli!
Saçlarınızın temiz olması daha güçlü olmasını, yıpratıcı etkilere daha fazla karşı koymasını sağlar. Saçlarınıza yıkama rutini oluşturup ona uymanız gerekmektedir. Suyun sıcaklığına dikkat! Her zaman ılık su tercih edin, bu sayede saç sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Evet saç küsmesi var kaş küsmesi bile var. Mesela ben bir kuaföre gittim saçımı kestim saçım 5 ay oldu uzamadi küstü eli yaramadı kadının baktım uzamıyor başka kuaföre gittim ucundan aldırdım uzasın diye uzadı eli yaradı yani herkesin eli yaramıyor bazen. Saç korkması da deniliyor buna
Saçın uzunsa ve bir anda çok kestiririsen saç buna küser yani uzamaya bilir kestirceksen aşırı kaçmayacak şekilde kestir bu kesim saçın kendine gelmesini sağlar
Evet öyle diyorlar. Saçın bir kere küstünmü daha uzamaz falan diyorlar gerçekten o kadar doğruki. Benimde saçlarım bir aralar o kadar inat ve geç uzuyorduki. Yani şahsen ben inanıyorum öyle birşeyin olduğuna falan ya. Gerçekten saçın yavaş uzamasını sağlıyor. Özellkle saçlarını çok kestiğin zaman uzaması gerçekten de yavaşlıyor saç küsüyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
her şey küser… şu arabayı ucuz diye aldım de küser… gelen iş teklifi basit de küser…
her şey ilgi sevgi değer kıymet bekler ister….
olmayınca araba bozulur… işler bozulur… her şey küser
En İyi Cevaplar