Arkadaşlar saçım kıvırcık ve kabarık bu yüzden keratin bakım yapmayı düşünüyorum ama saçımın düz olmasını istemiyorum, yine kıvırcık kalsın istiyorum. Sadece hem parlar hem de kabarıklığı belki azalır diye yapmak istiyorum, sizce yaptırmalı mıyım? Veya daha önce keratin bakım yaptıran var mı?Kıvırcık saça keratin bakım yapılır mı?
Keratin bakım, evde bakım yapmakla onarılamayacak kadar yıpranmış saçlara sahip olanların tercih ettiği uygulamalardan bir tanesidir. Saça canlılık verir ve ince saç tellerini kalınlaştırır. Kalıcılığı 3-6 ay kadar sürer, kullanılan malzemeye göre bu süre değişiklik gösterebilir.
Kıvırcık saça keratin bakımı yapılır mı?
Kıvırcık saça keratin bakımı yapılır mı?
Keratin bakımı her saç tipine uygulanmaktadır. Keratin bakım işleminin kalıcılığını arttırmak için saçlar sülfatsız, parabensiz şampuanlarla yıkanır. Bu sayede saçların canlılığı, sağlıklı görünümü uzun süre boyunca dayanıklı olur.
Dalgalı saça keratin bakımı etki eder mi?
Keratin bakımı her saç tipine etki ediyor. Saçları kökten uca onaran, uzun süre güçlü tutan bir işlemdir. Aynı zamanda saçların pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlar. Özellikle açıcılardan yıpranmış saçlar için keratin bakımı tavsiye edilir.
Keratin bakımı kıvırcık saçı bozar mı?
Keratin bakımı kıvırcık saçı bozar mı?
Kıvırcık saça keratin bakımı yapılır mı sorusunun cevabını verdiğimize göre, yapıldıktan sonra yaşanabilecek sorunlara bakalım. Keratin bakımı yaptırıldıktan sonra saçlar 3-6 ay boyunca düz kalır. Bunun sebebi keratin yüklemesi yapıldıktan sonra, saçlara iyice işlemesi için ısı uygulanmasıdır. Böylelikle saçlarda uzun süreli bir düzlük elde edilir. Fakat endişelenmeyin! Kıvırcık saçlarınız 3-6 ay süre sonunda eski haline gelecektir.
Keratin bakımı kıvırcık saçı düzleştirir mi?
Keratin bakımı kıvırcık saçı düzleştirir mi?
Keratinin saç düzleştirici etkisi vardır, aynı zamanda keratin bakımı sonrasında uygulanan ısı işlemi sayesinde bu düzlük 3-6 ay boyunca kalıcı kale gelir. Ancak dediğim gibi, saçlarınız yapısını tamamen kaybetmez. Bu süre sonunda saçlarınız yine kıvırcık halini alacaktır.
Keratin bakımının faydaları nelerdir?
Saçların pürüzsüz görünmesini sağlar.
İncelen saç tellerini kalınlaştırarak, saçların daha gür görünmesine destek olur.
Saçları kökten uca onarır.
Saç tellerini kaplayarak saçları dış etkenlere karşı korur.
Saçların daha canlı görünmesine destek olur.
Kuru saçlar için nemlendirici etkisi vardır.
Saçlara doğal bir parlaklık verir.
Deforme olmuş saçların sağlıklı görünmesini sağlar.
Kuaförlerdeki keratin bakımdan bahsediyorsan evet düzleştirir saçı. Pırasa gibi düz olmaz tabii ama saçının o kıvırcık yapısını bozacaktır. Keratin bakımı yaptırmadan da saçına keratin uygulayabilirsin ama. Bunun için Elidor'un Anında Onarıcı Bakım Serum Bakım Kremi'ni kullanabilirsin.
Benim saçlarım kıvırcık değil ama dalgalı, ben de keratin bakım yaptırıp bozmak istemedim o yapıyı. O yüzden bu kreme başladım. Zaten vaadi "anında" onarım, yani ilk kullanımda değişikliği görebiliyorsun. Aynı zamanda dikkat etmen gereken başka şeyler de var:
Islak saçlarına yağ kullan.
Saçların hala ıslakken bakım yağları kullanabilirsin. Bu buklelerini parlak tutmanı sağlar.
Saçlarını kuruturken havlu kullanma.
Saçlarının kabarmasına neden olur bu. Başını öne doğru eğ ve saçlarını hafifçe sıkarak suyunu akıt. Bu kadarı yeterli.
Vigo kullan.
Kıvırcık saçların o yapısını koruması çok önemli. Bu sebeple saçlarını kuruturken vigo kullanmayı ihmal etme. Zaten Elidor serum bakım kremi kullandığın için saçların yumuşak ve bakımlı görünecek, karışacağından korkma yani.
Saçlarını aşağıdan yukarıya doğru tara.
Biliyorsun ki saçlar en fazla uçlarda karışır. En tepeden taramaya başlayıp aşağıda zorlandığında saçların kabarır. Bunun yerine saçlarının uçlarından başla, uçlarındaki karışıklıkları aç ve sonra tamamını tara. Daha sağlıklı böyle.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Keratin bakım, saçının düzleşmesini ve etkisi geçene kadar öyle kalmasını da sağlar. Sen saçının şekli aynı kalsın ama aynı zamanda onarılsın ve kabarmasın istiyorsun. Bunlar bakımla mümkün olan şeyler. Öncelikle kabarmasını önlemek için aşırı ısıdan uzak tut saçlarını, yıkarken de çok az miktarda zeytinyağı ve balla birlikte masaj yap.
Ayrıca kullanıp memnun kaldığım, tavsiye edeceğim bir ürün var; Elidor Anında Onarıcı Serum Bakım Kremi.İstediğin keratin bakımı, bu üründe mevcut. Saçın temel yapı taşı olan keratinle saçları besleyip onarıyor, güç katıyor, hem de bunu ilk yıkamadan itibaren yapıyor. Ayrıca badem yağı içeriğiyle de saça ihtiyacı olan nemi kazandırıyor, parlaklık veriyor. Böylece onarılmış ve güzel şekil alan saçlara sahip oluyorsun.
Bu arada aklında bulunsun. Bu krem saçtan kolayca durulanıyor ve saça ağırlık yapmıyor. Dolayısıyla saç yağlı gibi görünmüyor. Kokusu da çok güzel 🌺
tabiki rahatlıkla yapabilirsin ama keratin bakımı yapacaksın brezilya fönü değil karıştırma ;) benim tavsiyem keratinli onarıcı full set kullanman olacaktır.
Elbette olur neden olmasın. Keratin bakım özellikle kıvırcık saçlar için iyi. Kıvırcık saça sahip isen 24 saat boyunca veya 1,2 gün boyunca saçlarının düz kalmasını sağlayabilirsin. Öncelikle saçını tara ve bu keratini sür. Ardından ılık su ile yıka saçlarını ve hemen sonrasında saçlarını düzleştirici var ise onunla iyice düz yap.
Keratin bakımını kıvırcık ve dalgalı saçlı kişiler de tercih edebilir tabi her ne kadar saçlarının düz olmasını isteyenler bu işlemi uygulatsa da keratin saçların onarılmasını bakımını ve düzleşmesini sağlar düz saçlar her zaman bakımlı ve kolay şekli alabilen saç tipidir o yüzden kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur
Keratin bakımını kıvırcık ve dalgalı saçlı kişiler de tercih edebilir tabi her ne kadar saçlarının düz olmasını isteyenler bu işlemi uygulatsa da keratin saçların onarılmasını bakımını ve düzleşmesini sağlar düz saçlar her zaman bakımlı ve kolay şekli alabilen saç tipidir o yüzden kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur
Merhaba benim saçım çok kıvırcık, kuru ve kabarık yapıda. Nativebase diye bir keratin bakım yaptırdım ve çok memnun kaldım. öncelikle kuruluk kalmıyor saçta ve kuruluktan kaynaklanan kabarık çalı görüntüsünden eser kalmıyor:) Saçın kıvırcıklıgı 1-2 tık açılıyor öyle dümdüz olmuyor. ben kuaföre 400 tl ye yaptırdım 3-4 ay gitti. şimdi bu markayı satın aldım evde denicem. kuaföre 400 tl verene kadar uygulaması çok basit oldupundan hammadeyi kendim alıp uygulicam. sevgiler
Sade bakim icin yaptik ama buklelerim bozuldu.2yil oldu halâ bi garip. Işıl işlem uygulamadigimiz halde uzun bekleyince kivirciktan hafif dalgalı oldu önce sonra buklelet eski gibi olmadı, sondü-ki kuaför öyle olmaz. eskiye döner demişti
Bende aynı dertten muzdaripim. Saçım aşırı kuru ve kıvırcık. Aşırı dolaşıyor. Keratin ile düzleşmesini istemiyorum. Şimdi en azından düzleştirmek istemediğim zaman köpük sürüyorum kıvırcık kullanabiliyorum. Ama keratin de bu mümkün olmayacak.
En İyi Cevaplar