Kafaya koydum mikro kaynak yaptıracağım lakin kısa süre kullanacaksam o paracığa yazık. Kaynak saç kullanımı hakkında bilgisi olan var mı? Mikro kaynak fiyat aralığı konusunda da bilgi verirseniz harika olur. Uzun saç her zaman iyidir tabii ama mikro kaynak zararları var mı?Mikro kaynak saçBilgisi olan var mı?
Kaynaktan memnunum yaklaşık 3 ay olacak. Tabii ki ufak tefek dolanmalar artık meydana gelmeye başladı.
Açıkçası itiraf etmem gerekiyor olması gerektiği kadar kullanamadım kaynağı. Çünkü dipleri çok iyi kurutmanız gerekiyor. Çok çok iyi tanımanız gerekiyor, iyi bakmanız gerekiyor. Yani kaynak bakım isteyen bir şey, ilk zamanlarda çok hevesliydim çok iyi bakıyordum ama sonlara doğru artık birazcık hayat tempom buna izin vermemeye başladı. Ufak tefek dolanmalar başladı. Neredeyse 3 ay olduğu için bunlar normal gidip en kısa sürede bulanık bölümleri de açtıracağım.
Çok memnunum hiçbir acısı yok hiçbir batması yok çok çok rahatlıkla kullanıyorum. Çıkarttırdığım zaman bir daha bakacağım eğer halen bir yıpranma yoksa tekrar yaptırabilirim.
Mikro kaynak kısa saçtan sıkılıp, çabucak uzun saçlara kavuşmak isteyenlerin kurtarıcısı oluyor. Mikro kaynak saç yapma süresi değişiklik gösterebiliyor fakat ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak bu konu hakkında bilgi vermek istiyorum.
Mikro kaynak nedir? Kaynak saç nasıl takılır
Mikro kaynak nedir?
Mikro saç kaynak, kaynak teknikleri arasında en çok tercih edilendir. Çünkü şeffaf kapsüllerle, çok ince tutamlar halinde saçlara ekleme yapılır. Yani saçların kaynak olduğu belli olmaz ve doğal durur. Kendisine görünmez saç kaynak diyebiliriz :) Boncuk kaynak gibi saçlara batma yapmaz.
Mikro kaynak saç ne kadar kullanılır?
Mikro kaynak saçın diğer kaynak türlerine göre kullanım süresi daha uzundur. Mikro kaynak kaç ay kullanılır diye merak edenler için cevabı vermiş olayım. Saçlarımızın uzama hızına göre 4 ila 9 ay arasında değişmektedir. Saçlar uzadıkça kaynaklar aşağı inecek, görünmeye başlayacaktır. Dolayısıyla mikro kaynak ne kadar dayanır konusu da biraz saç uzama hızımıza bağlıdır. O zaman çıkarttırmak için yaptırdığınız yere gidebilirsiniz. Saçlar sizin olacağı için uygun bir fiyata tekrar taktırabilirsiniz. Yani kullanıp atacağım ne işime yarayacak diye düşünmeyin.
Mikro kaynak nasıl çıkartılır, saç yenilenmesi ne kadar sürer?
Mikro kaynak nasıl çıkartılır
Saçlar uzayıp kaynaklar da aşağı indikten sonra çıkartılması takılmasından daha kolay olur. Saçlarınızda herhangi bir acı hissetmezsiniz. Saçlarınızı hiç dinlendirmeden tekrardan taktırabilirsiniz. Fakat benim önerim kendi saçlarınıza bir süre bakım yapmanız, dinlendirmenizden yanadır.
Mikro kaynak saç zararları nelerdir?
Mikro kaynak saç zararları
Saçlara mikro kaynak takıldıysa, saçlar diplerinden taranmıyor.
Saç derisinde meydana gelen kepek, kabuklanma gibi problemleri tedavi etmek zor olabiliyor.
Kırılan, kopan saç telleri mikro kaynağın birleştiği yerde kalıyor. Mikro kaynağı kullandığınız süre içerisinde orada birikiyor ve sağlıklı saç tellerinizle karışıyor.
Mikro kaynak incecik saç tellerine takılıyor. İlk günlerde saç derisinde hassasiyet gözlemlenebilir çünkü saç derisini aşağı doru çekiyor.
Mikro kaynağın ince telli ve güçsüz saçlara takılması önerilmiyor. Ağırlıktan dolayı saç tellerinde kopma meydana gelebiliyor.
Saçlarınızı kurutmak için üstün çaba sarf etmeniz gerekiyor çünkü hemen kurumuyorlar.
Eğer diplerinizi çok fazla kaşırsanız yara olma ihtimali çok yüksek.
Mikro kaynak saç fiyatları nedir?
Yapılan yere, saçın kalitesine göre fiyat değişkenlik gösterebilir. Ortalama bir rakam vermek gerekiyorsa; 700 TL ile 4000 TL arasında değişiyor. Daha pahalı yapan yerler de var ama daha ucuzu yok :) Zaten güzel bir işçilik istiyor, e saçın parası da eklenince normal fiyatlar bana göre.
Mikro kaynak kullananlar memnun mu?
Mikro kaynak saç, saçları gürleştirmek ve uzatmak için kullanılıyor. Dolayısıyla kullananlar amaçlarına ulaşmış, heveslerini almış oluyor ve genel olarak memnun kalıyorlar. Ben de kullandığım süre içerisinde oldukça memnundum, çünkü saçlarımın uzun olmasını istiyordum ve mikro kaynak sayesinde bu isteğim gerçekleşmişti :)
Belki bir okuyan olurda fayda m dokunur şu ara moda olan kopuksuz şampuan bir çok ağır kimyasal içeriyor normal sampuanlardan çok daha zararlı ve gamze eksi bir videosunda şundan bahsetti normalar de saçı kendi rengi ancak aylar öncesinden kalan boyayi dahi kopuksuz şampuan akitmis ayrıca saç kremi saç ucu içindir dibine gelmesi uzun saça zarar kizlar iyi geceler
Sonrasında kesinlikle çok pişman olacağınızı söyleyebilirim. Saçı çok yıpratan bir işlem. Vereceğiniz ücrete kesinlikle değmez, hele 2-3 ay gibi kısa sürelerde kullandıktan sonra saçlarınızı görünce keşke dersinzi.
Ne alaka? Ben kullandim bir sorun bile olmadi 3 ay sonra cikarttim. Şu an 4 aylil mikro var sacta. Insanlari korkutmayin saciniz saglikli gürse ve profosyonel bir kuaför yapiyorsa hic bisey olmaz
Ben yaptırdım ama şöyle söyliyim o saçı size takıyorlar taktıktan sonra 1 ay harika duruyor sonraa fön çeke çeke ykaya yıkaya saçları azalıyor fire veriyor inceliyor ve kendi saçınıza bakım yapamıyorsunuz ben o zaman 1800 vermiştim şimdi saçımı uzatmaya çalışıyorum siz de öyle yapın bence
Yanan saçlarımı 5 ay önce yaptırdım mikro kaynak. Çıkartıp tekrar takılması lazım 3 ayda bir. Adam akıllı taranmıyor karışıyor. Sağlıklı kalan saçı da yıpratıyor söküyor ve sağlıklı uzamasına engel oluyor. Bugün çıkarttım ve takmıcam bir daha. Kendi saçlarım adam akıllı uzayamamış bile. Önermiyorum. Kuaförlerde müşteri ve para kaybetmemek için kötülemiyor. Bence bakımlarla biraz da kestirerek kendi saçı kullanıp sağlıkla uzatmak daha mantıklı. Çünkü çıkınca yıprandığını düzelmediğini görüyorsn yine taktırırıyorsn. Yine çıkınca aynı kötülükte. Kör bir döngü.
Ben iki kez yaptırdım yaptırdığıniz yer saçınızın uzunluğu yoğunluğu her şey etkiliyor bence ilk yaptırdığımda saçım uzundu kürek kemiklerim hizasında gürdu ve saçlarım kivircik bı de kıvırcık kaynak yaptırdım 2 ayda karıştı saçımdan cikartmadim uzun süre en son saçlarımı kısacık kesmek zorunda kaldım. Sonra yaptırdığımda saçlarım omuz hizasındaydi yani kısaydı şimdi hala saçımda dört ay olacak bı hafta sonra ve eklettigim saçlar kıvırcık değil dalgalı hatta tariyorum düz gibi oluyo saçta karışma yok hiç bı ay daha kullanırım gibi bence saçın uzunluğu kivircikligi yani benim deneyiminde bunlar çok önemliydi kıvırcık kaynağı tariyamiyorsunuz bile e doğal olarak karışıyor ben bunu sürekli tariyorum hepsi taramakla alakalı kışın yaptırdım 10 günde 15 günde bı yıkadım sürekli yıkamaya da gerek yok
Bu tür yapay saçlar direkt gerçek saçınıza işlemle uygulandığı için hem alacağınız saç temiz hiyjenik ve çok ağır kimyasal işlemlerden geçmemiş olması hem de kaynak yaptıracağınız yerin de profesyonel bilgili teknisyenler tarafından takılması gerekir. Yoksa kaş yapayım derken göz çıkarmayın.
Mikrokaynak yaptırmak kesinlikle pişmanlıktır. Saçlara takılan kaynaklar bir süre sonra tarama, ağırlık, takılmalar nedeniyle kendi saçınızın da kopmasına neden oluyor. Saçlar söküldüğünde yüzde 50 oranında ilk saçınıza göre azalıyor. Eğer gerçekten deneyimlemek istemiyorsanız kesinlikle yaptırmayın. O kadar pişmanım ki... hele ki ince telli saçlar asla ama asla bir çözüm olmayacaktır. Bana inanabilirsiniz.
Eğer ilk kez yaptıracaksan hiç bulaşmamanı tavsiye ederim çünkü kaynak öyle bir şey ki kendi dipteki saçlarını tamamen feda ediyorsun ve maksimum 4 ay sonra düşünsene çıkarmak zorundasın ya da düşüyor saçının boyutları farklı kafanda besleme saçı denilen kafayı canlandır öylesin. yani bir kere kaynak yaptırdığın zaman ömür boyu kaynak yaptırırsın fiyatları da ciddi artmış. ben bugun 4. kez kaynak yaptırdım.
Ben bugün yaptircam 2 bin TL boyadan kopan yanan saçlarım için kurtarıcı olduğunu düşünüyorum kaldı ki saç gerçek dipler uzadıkça çıkartıp tekrar kullanabiliyorsunuz ne kadar dikkatli kullanırsanız o kadar uzun ömürlü benim arkadaşım 3 yıldır aynı kaynak saçı kullanıyor
6 ayda bir çıkartılıp saç dinlendiriliyor diye biliyorum ben mikro kaynakta takılırken de çıkartılırken de asla acımaz, 2bin tl isteyen yere de gidip yaptırma zaten fazla abartılı bir fiyat o.
Mikro yaptırma hem çok para hem de saçı mahvediyor çünkü sökerken saçlar hep kopuyor. Normal çıtçıt yaptır saçının uzama hızına göre 4-6 ay aralığında kullanabilirsin
Ben 10 yildan uzun suredir kullaniyorum, en fazla 3 4 kere degismisimdir, cok kullanisli. Son aldigim 500tl civarında 8. parcaydi birlestirip 4 parca yaptim (ense kalim genis, ust kalin, yanlar ince genis) ve takip sacimla birlikte kestirip ayni renge boyayip uygun sekilde duzenlettim. Kullanimi cok daha kolaylasti
Sen de haklısın. O halde gördüğüm kadarıyla anlatayım. Senelerdir gittiğim kuaför arkadaş genelde saçlarına kaynak yapıyor sökerken acı çektiğini fark ediyorum hala neden kullanıyor merak ediyorum. Ayriyeten banyosu filan ne bilim bana temiz gelmiyor.
Ben 4 aydır kullanıyorum. Uzun saçlarım boyadan yandığı için tekrar uzun olmasını istediğim için yaptırdım. Memnunum. Arada karışıyo dipler ama açmak zor olmuyo. Görüntüsüne değer. Başlangıçta saçı da satın aldığınız için ücret yüksek. çıkarttırıcağım zaman 400 tlye söküp tekrar takıcaklar. O da emeğin karşılığı zaten. Tavsiyem kendi saçınızın renginde yaptırmanız. Saçınıza boya sürmeden sağlıklı bi şekilde dipten uzamasını izleyebilirsiniz.
kaliteli saç alın guzel bılen kuaföre taktırın sorun yasanmaz kaynak ıstemezsenız cıt cıt yaptırın ıstedıgınız zaman takıp cıkarabılırısnız bızde var her cesıt
Ben 3 ay diye biliyorum, daha fazla kullananlar da oluyor ama çok kullanışlı olmadığını duydum. daha detaylı bilgi şurdan alabilirsin. www. tembelogrenci. org/medikal-kaynak-nedir/
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kız kardeşim 800 tl ye yaptırdı ama bu mu emin değilim
Saçınıza yaptırdığınız kaynaktan memnun musunuz?
Kaynaktan memnunum yaklaşık 3 ay olacak. Tabii ki ufak tefek dolanmalar artık meydana gelmeye başladı.
Açıkçası itiraf etmem gerekiyor olması gerektiği kadar kullanamadım kaynağı. Çünkü dipleri çok iyi kurutmanız gerekiyor. Çok çok iyi tanımanız gerekiyor, iyi bakmanız gerekiyor. Yani kaynak bakım isteyen bir şey, ilk zamanlarda çok hevesliydim çok iyi bakıyordum ama sonlara doğru artık birazcık hayat tempom buna izin vermemeye başladı. Ufak tefek dolanmalar başladı. Neredeyse 3 ay olduğu için bunlar normal gidip en kısa sürede bulanık bölümleri de açtıracağım.
Çok memnunum hiçbir acısı yok hiçbir batması yok çok çok rahatlıkla kullanıyorum. Çıkarttırdığım zaman bir daha bakacağım eğer halen bir yıpranma yoksa tekrar yaptırabilirim.
2 ay oldu yaptirali gayette memnunum doğru bakım yıkama hiç bisy olmuyor