Saçlarım dalgalı saçlarımı düzleştirince hemen bozuluyor çok kırılıyor bunun için krem veya iyi bir düzleştirici biliyor musunuz? Saçlarım dalgalı ve düzleştirince hemen bozuluyor ben de rahatsız oluyorum bunun için iyi bir düzleştirici veya saç kremi var mı?Saçlarımı düzleştirince hemen bozuluyor
Saçlarım dalgalı, saçlarımı düzleştirince hemen bozuluyor. Krem ya da düzleştirici önerir misiniz?
Öncelikle merhaba. Aynı dertten bende muzdarip olduğum için sorunu görür görmez geldim. Dalgalı saçlara sahip olmak güzel, fakat şekil alması bazen zor olabiliyor. Saçlarını düzleştirdiğin zaman çok kısa zaman sonra tekrar eski halini alır, çünkü saç yapın düzleştiriciye uygun olmayabilir. Birkaç yöntemle bu durumun nasıl üstesinden gelebileceğini anlatacağım.
Saçları düzleştirince neden kısa süre sonra bozulur?
Saçlarımıza şekil verdiğimiz zaman bozulması belki de dakikaları alıyor. Bunun nedeni ise; saç yapının düzleştiriciye veya diğer saç şekillendirici ürünlere uygun olmamasından kaynaklanıyor. Saç yapın ince telli ve dalgalı olduğu için düzleştirsen bile hemen eski halini alacaktır. Saçların dalgalı olduğu halde, saç maşası ile dalga modeli vermek istediğin zaman ise; bukleler saçlarında daha uzun süre kalabilir, çünkü doğuştan saçların dalgalı olduğu için maşa şekli ona yabancı gelmeyecektir. Saçlarını düzleştirdiğin zaman saçların eşit olarak düzleşmez, saç uçların hala buklelerini korur ve bir müddet sonra yine dalgalı saçlara geri dönersin. Bu işin ne kadar sıkıcı ve sorunlu olduğunu biliyorum, fakat saç yapından dolayı böyle bir durumla karşı karşıya geliyoruz. Bu sorunu aşmak için neler yapabiliriz, biraz düşünelim. :)
Saçlara şekil verdiğimizde bozulmaması için ne yapabiliriz?
Saçlarımıza şekil verdiğimiz zaman kalıcı olmasa da, birkaç saat tutması için birkaç yöntem deneyebiliriz;
-Saçları düzleştirmeden önce kolay şekil alması için bakım kremi uygulayabiliriz. Çünkü saçlara uyguladığımız her krem veya ürün, saç yapısını kısa sürede olsa düzenler ve böylelikle şekil alması kolaylaşır. Bu yöntem maalesef kalıcı bir yöntem olmamalıysa birlikte, sadece anı kurtarmak için yarayacaktır.
-Saçlarını yanlış tekniklerle düzleştiriyor olabilir misin? Özellikle saçların ısı tutmadığı için saç tutamlarını düzleştirici de biraz daha fazla tutmalısın. Bu süreçte ısı ayarının orta olmasına lütfen dikkat et. Yüksek ısı da olduğu zaman saçlarının yanması muhtemel olur. Saç tutamlarını iki parmak kalınlığında al ve biraz fazla bekleterek düzleştir, bu sayede etkisini daha hızlı gösterecektir.
-Saçların ıslak olduğu zaman asla düzleştirme. Bu belki de yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesidir. Islak saça uygulanan saç şekillendiriciler, asla tutmaz ve saçın dengesini ciddi anlamda bozabilir. Mutlaka saçlarını kuruttuktan sonra şekil vermelisin. Bunun yanında ısıya dayanıklı krem veya sprey ürünler kullanabilirsin.
-Saçlarına saç spreyi sıkabilirsin, fakat bunu sadece özel günlerde yapmanı öneriyorum. Saç spreyleri gitgide saçın dengesini bozabilir. Özel günlerde saç spreyi sıkmalı ve gün bittiği zaman mutlaka saçlar yıkanmalı. Özel gün harici saçlarını düzleştirdiğin zaman saçlarına deniz suyu spreyi de sıkabilirsin. Deniz suyu spreyi saçlara şekil verdikten sonra onları koruması için uygulanır. Hem doğal, hemde saçlarını bir yandan beslemesi de, saçlarına iyi gelecek.
Saçlarını yeniden keşfetmek ister misin? Yeni Dyson Corrale ile dümdüz saçlarının keyfini çıkar!
Yeni teknolojinin en son icadı ve bebeği olan Dyson Corrale saç düzleştiriciyi duydun mu? Duymaman o kadar imkansız ki, çünkü adını tüm ülkelere duyurmayı başardı. Öyle ki, diğer tüm saç düzleştirici ürünlerden oldukça ayrı ve onlarca özelliği mevcut. Sana Dyson Corrale'nin özelliklerinden bahsetmek istiyorum;
Dyson Corrale kablolu ve kablosuz kullanım olarak üretilmiştir. İster kablolu olarak, istersen kablosuz olarak kullanabilirsin. Kablolu saç düzleştiricinin ne kadar zor olduğunu bildiğimiz için hep kablosuz bir saç düzleştirici hayal etmiştik, gerçek oldu.
Dyson Corrale, şarjlı bir saç düzleştiricidir. 70 dakika kadar kısa bir süre de şarj oluyor ve yaklaşık yarım saat kullanım sağlıyor. Yarım saat bize yeter de artar bile!
Esnek plakaları ve güçlü materyalleri sayesinde en düşük ısı ayarında bile saçları kusursuz şekilde düzleştiriyor. Esnek plakaları, saç tutamlarının kırılmasını ve zarar girmesini önlüyor, diğer güçlü materyalleri ise saçların sağlıklı bir şekilde dümdüz olmasını hedefliyor.
Dyson Corrale, saç tellerini nazikçe bir araya getiriyor ve eşit olarak düzleşmesini sağlıyor. Yani sen bir an olsun kontrolü kaybedersen veya saç tutamında fazla bekletirsen bile esnek plakalar sayesinde bu tür sorunla karşı karşıya gelmemiş oluyorsun. Çünkü Dyson Corrale tüm saç tellerinin aynı anda ve zamanda düzleşmesini sağlıyor.
Dyson Corrale'nin üzerinde tuş takımları bulunuyor. Bu tuş takımları ısı ayarını kolayca sağlaman için sade olarak tasarlanmış. En düşük ayarda bile saçlarını kusursuz düzleştirdiği için, diğer ısı ayarlarını keşfetmen uzun zamanını alabilir.
Dyson Corrale'nin özel bir çantası bulunuyor ve manyetik bir tasarım olduğu için uçuş moduna alarak yolculuğa çıkabilirsin. Her yere beraberinde götürebiliceğin için saçların ne kadar şanslı olduğunu fark edecektir.
Dyson Corrale'nin birkaç özelliğini sana sıraladım. Daha bu harika teknolojiyi deneme veya kullanma fırsatım olmadı ama o kadar çok araştırdım ki! Saçlarımın sağlığı ve görüntü güzelliği için diğer saç düzleştiricileri kullanıp, saçlarımın dengesini bozacağım yere, Dyson Corrale'yi kullanıp, saçlarımın ömrünü her gün uzatabilirim. Göz alıcı canlılık ve saç şekilleri için benim tercihim Dyson Corrale olacaktır.
Selamlar, Elbette önerebilirim. Saçlarımız şüphesiz en değerli hazinemiz. Onları korumak için canla başla mücadele ediyoruz. Her gün tarıyor, şekiller veriyoruz. Zararlı ısılardan ne kadar koruyabiliyoruz dersiniz? İşte tam da bu yüzden imdadınıza yetişen, bir teknoloji harikası olan Dyson Airwrap'la tanışmaya ne dersiniz? Sizi hem Dyson Airwrapla tanıştırmak hem de saç şekillendirici alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgilendirmek isterim.
Saç Düzleştirici Alırken Nelere Dikkat Edilir?
Şüphesiz saçlarımıza vereceği zararın en az olmasına dikkat etmekte fayda var. İlk bakacağımız nokta, tercih edenlerin saçlarına ne tür hasarlar bırakmış ya da hasar bırakmış mıdır onu araştırmak. Teknoloji sayesinde bu araştırmayı kolaylıkla yapabilirsiniz. Sizden önce tercih edenlerin yorumlarına göre karar verebilirsiniz. Bir sonraki araştırmanız da ürünün özellikleri, ne gibi özellikleriyle saçlarınızın şekillenmesine yardımcı olacak? Bunlara dikkat ederek almanızı öneririm. Sizleri, zararsız ve özellikleriyle gözlerinizde kalpler çıkartacak Dyson Airwrap' la tanıştıralım.
Dyson'un pürüzsüzleştirici Fırçasıyla Düz Ve Pürüzsüz Saçlar Hayal Değil
Dyson' un pürüzsüzleştirci fırçası sayesinde mükemmel düzlükteki saçlara fırçaların özel tasarımlı Coanda etkisi sayesinde kavuşabilirsinsiniz. Saçlarınız bu zararsız şekillendirmenin verdiği rahatlıklayken size de gün boyu saçlarınızla muhteşem görünmenin keyfini çıkarmak kalır.
Farkını Konuşturmayı Sevenler İçin: Farklı Saç Başlıkları
Saçlarımızı yalnızca tek modelle sınırlandırmak elbette doğamızda yok. Farklı saç stilleri denemek istemek en doğal hakkımız. İşte sırf bu yüzden Dyson birden çok saç başlığına sahip ve istediğiniz zaman başlığını değiştirebiliyorsunuz. İster düz, ister kıvırcık, isterseniz de dalgalı tamamen tercih sizin.
Saç Aparatlarınızı Ve Saç Şekillendiricinizi Saklamanız İçin Özel Tasarımlı Saklama Kutusu
Saç şekillendiricinizi iyi korumanız gerekiyor çünkü çok hassas olan saçlarınızda tekrar tekrar kullanacaksınız. Sıradan saç şekillendiricilerin çoğu zaman saklama kutusu bile olmayabiliyor. Dyson yine saçlarımızı düşünmüş ve onlar için bir de özel saklama kutusu tasarlamış. Bu kutu deri ve yumuşak kumaşla kaplandığından saç şekillendiriciniz uzun yıllar kendini koruyabilir.
İsteseniz De Saçınızı Yakamayacaksınız: Akıllı Isı Kontrolüyle Saçlarınızı Güvende Tutun
Siz saçlarınızı şekillendirirken bazen ısı ayarının farkında olamıyor olabilirsiniz. Ama buna artık gerek yok. Dyson akıllı ısı ayarıyla, hava akımındaki sıcaklığı ölçerek 150 derece altında ısıyı kontrol altına alır ve saçlarınızın yıpranmadan şekillenmesini sağlar.
Benimde saçım hafif dalgalı nerdeyse hiç düzlestirmiyorum yılda bir iki kez oluyor anca yani saçım evet bazen dağınık olsada gür ve gösterişli olmasını seviyorum ve çok düzleştirmek zaten saçı maffeder
Düz olmasını istersen hiç düzleştiriciyle felan uğraşma. Keratin bakımı yaptır. 5 ay rahat düz kullanırsın. Banyodan çıkınca bile kuaförden çıkmış gibi oluyor. Yılda 2 kere yapıyorum ben. Malzemeler keratin ve düzleştirici. Kolay gelsin.
En İyi Görüşler