Üç adımda saç detoksu! Saç detoksu deneyimleriniz nasıl sonuçlandı?

Saç detoksu nedir?
‘Detoks’ kelimesinin toksinlerden arınma anlamına geldiğini biliyoruz. ‘Saç detoksu’ ise bildiğiniz detoksla benzer bir anlam taşıyor. Bu kez saçlarınızda biriken yağ, toz, kir, aşırı sebum ve saç şekillendiricilerinin kalıntılarından arınmak için detoks yapıyorsunuz. Saç detoksu sürecini kendi içinde 3 aşamaya ayırıyoruz. Şimdi gelelim saç detoksunu adım adım daha yakından tanımaya.
1. Adım: Saçları arındırma
Saç detoksunun belki de en önemli adımı saçları her türlü kalıntıdan iyi bir şekilde arındırmak ve folliküllerin nefes almasını sağlamaktır. Eğer saç derisi yeterince temizlenmemişse sonrasındaki bakım uygulamaları da pek etki etmeyeceği için anlamını yitirir. Dolayısıyla ilk olarak saç derisini ve saçın tamamını temizlemek ve arındırmak gerekiyor.

2. Adım: Saçları tekrar güçlendirme
Saçları iyice temizleyip arındırdıktan sonra zayıf düşerek kırılmaya ve dökülmeye yatkın hale gelmiş saç tellerinin toparlanmasında sıra. Bu aşamada saçları doğal bakım uygulamalarıyla güçlendirirken, bir taraftan da tekrar yıpranmasına neden olacak işlemlere ara vermeniz gerekiyor. Yani saç detoksu süresince boyama gibi kimyasal işlemlerden; kurutma, maşa ya da düzleştirme gibi ısıl işlemlerden tamamen uzak durmanız gerekiyor.

3. Adım: Saçların onarılması
Saçların arındırılması ve tekrar güçlenmesi sağlandıktan sonra tam anlamıyla onarıcı bakımların yapılma vakti gelmiş demektir. Yanmış, kopmak üzere olan, çatallaşan kırık saç uçları bu aşamada tekrar hayata döndürülür. Yoğun ve etkili bakımların yapıldığı bu adımda da güçlendirme aşamasında olduğu gibi saçı yıpratacak her türlü işlemden uzak durmanız gerekiyor. Bakımları aksatmamalı ve düzenli şekilde en az haftada 1 kez uygulamalısınız. Saç detoksu bakımlarınızı evde kendiniz zahmetsizce hazırlayabileceğiniz gibi piyasada kullanıma sunulmuş saç detoksu ürünlerinden de faydalanabilirsiniz.

Saç detoksu yaptınız mı? Elde ettiğiniz sonuçlar nasıldı?