Saç dipleri kaşıntısı, derideki sorun veya başka bir nedenden kaynaklanan ve sık görülen bir rahatsızlıktır. Kadın erkek herkesin yaşayabileceği saç kaşıntısı genelde pek önemsenmese de tehlikeli hastalıkların habercisi olabilmektedir. Saç kaşıntısı hangi hastalıkların habercisidir? 🔺Bunların başında kan hastalıkları geliyor. Kan hastalıkları çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında gösterildiği için böyle bir durumda bir uzmandan yardım almanın büyük faydası vardır. 🔺Diğer hastalıklar ise mide ve bağırsak hastalıkları ve deri kuruluğudur.
Kaşıntıya ne iyi gelir, en iyi tedavi yöntemleri nelerdir?
🔺Maden suyu: Saç bakımına en iyi gelen şeylerden birisi mineral suyudur. Banyodan sonra saçlarınızı durulayacağınız bir şişe maden suyu içindeki mineraller sayesinde saçınızı besleyecek ve kaşıntının önüne geçecektir. Mineral suyundan sonra saçınızı suyla durulamanıza gerek yoktur.
🔺Kükürtlü sabun: Saçlarınızı ayrıca tuzlu suyla ya da kükürtlü sabun ile yıkayabilirsiniz.
🔺Limon suyu: Limon suyu antiseptik özelliklerinden dolayı kaşıntılı ve kuru bir kafa derisinin tedavisinde yardımcı olacaktır. Kafa derisine taze limon suyu iyice uygulayabilirsiniz. Beş dakika bekletin ve sonra saçlarınızı şampuanlayın.
🔺Aloe vera: Aloe vera jel yatıştırıcıdır. Antiinflamatuar, antibakteriyel ve mantar önleyici özellikleri, kafa derinizin sağlıklı ve pulsuz olmasını sağlar. Aloe vera ayrıca nemlendirici ve yumuşatıcı özelliklere sahiptir ve saç dökülmesini engeller saçları yumuşatır.
Saç dibi kaşıntınız var mı? Varsa kaşıntıya karşı çözümleriniz neler?
akşamın 7,5. da uyandım şaşırdım yhu ben 7,5 yatmıştım kalktım akşamın 7,5 buçugu olmuf affuke sorunuza gelince çocugun orta yaşlının son yaşlılık çagındaki insanlarda saç dibllerin kaşınmasının sebebleri gidadan olabilir tıbbi ilaçlardan olabilir tembelliginden olabilir hiç bir ilmi sebeblerden dolayı degilse kullandıgı sabun vesairelerinden olabilir çünkü sabunlar çok farklıdır merve yapragı sabunlarlan duş alırım mantarı kepegini yokeder biti kirliligi yok eder saçı gülu kılar zeytinyaglıdır yumaşıtır ellerdeki ayaklardaki mantarlarıda temizler çünkü zeytinyagıyla birlikte ardıyapragı yagıda vardır şeker hastasında da vucutlarının her yerinde kaşıntı olabilir derhal dr müracat etmelidir dahiliyye kısmına derim hayırlı akşamlar dilerim hepinize uzun oldu affuke dostlarım bence bu sebelerden bir kaçtanesini sayabildim tşkr ederim bu güzel soruyu soranlara
Saç kökü yıpranmaları, saç derisi yağlanmaları, gün içinde sürekli saç bölgesinin terlemeye bağlı olarak nemli kalması vs... Düzenli bakımla bu sorundan kurtulunabilir.
selam sana önerebileceğim bakım ürünü var bende aynı markanın başka ürününü kullanıyorum araştırmasını yap www keratinbakim com/keratin-iksir-gozenek-acici-50-ml
En İyi Cevaplar