Hayır bence alakası yok. Eskiden ne kadar uzarsa kadın olursun diye fazla uzatılırmış ama bu çok eski devirlerdeki uygulama.. Bence kimse eskiden uzundu şimdi modern kadın olmak için saçımı kısa yapayım demiyor ki çoğu kadın saçını uzatıyor.
Bana uzun saçlılar genelde pis pis bakıp, otobüste vb dirsek atarken, kısa saçlılar sadece üfleyip çantalarını üstüme doğru savuruyor genelde zulümlerinin daha naif olması açısından kısa saçlı bayanlar daha modern. (!) Not: bu arada kendilerinin her yanına sürtünen berkecanlara gık demiyorlar tabii...
tomboy ya da butch lar lazım değil bana.. kadın, kadın gibi olacak.. saçları bir uçuştu mu aklını başından alacak.. mümkünse de beline dek uzatacak saçlarını.. kısa saçlı kadın açıkçası , modern değil , maskülen kadındır.. erkeksi kadınla da işim olmaz.. saçlarıyla uğraşmak istemeyen kadın işte kısaca..
ben bu kadar kisa degil omuzlarima kadar geliyor ama o kadar rahat ki. saclarim ince ve seyrek oldugu icin uzun oldugunda pirasa gibi duruyordu disardaki kizlar gibi durmuyordu yani sonra ceneme kadar kestirdim ve sacimkendine geldi ve yuzume de yakisti simdi omuzlarima geliyor kiriklarini aldirdim ve cok rahat bakimi da kolay
Düşüncem Kısa saçlı kadınların daha kendine güvenli ve baskın olmasına yardımcı oluyor hep kısa saçlı bir kız arkaşım olsun istemişimdir kendine güven önemli faktör tabiki kestirenin çevresel arkadaş kitlesinin IQ seviyeside önemli 😀
Merhaba Modern saç modeli diye bir şey yoktur. Sadece modern kadın ve onun muhteşem düşünceleri vardır Bunun için saç makyaj vb. ihtiyaç duymaz Okuduğunuz için teşekkürler Sevgiyle kalın efendim*
Erkeğe özenmenin simgesidir ve modern kadın balonunun erkek özentisi fake kadın olduğunu düşünürsek. ( saç uzunluğuyla cinsiyetin bir alakası yok ancak sembolik olarak daha güçlü ve marjinal görünme isteğinin yansımasıdır. )
Ben saçımı mecburiyetten kestirmiştim fotoğrafta ilk karedeki kadın gibiydi kesinlikle moderni simgelemiyor olduğunu söyleyebilirim. Şu sıralar fazlasıyla yaygın bu saç tipi fakat ben pek beğenmiyorum. Tabi kişide duruşuna göre de değişir
yani şimdi şakşuka söyleyen adamın saçlarıda sarı kıvançınkide kişiyle karakterle alakası çok demek istesiğim olay saçta bitmiyor her kısa saçlı modern olmayacağı gibi her modern de kısa saçlı olmayacak mesela madonna mesela m. curie
Modern kadın simgesi demiyelim de.. biraz depresyon, biraz da dökülme etkisi.. kadınları, saçlarını kısaltmaya değişikliğe itiyo.. her kadın da değil belki ama bazı kadınlarda da hoş durduğu da bir gerçek..
Simge diyemeyiz. Çünkü modernizm saçın uzun ya da kısa oluşu ile sınırlandırılacak bir şey değil. Ama kısa saçın bazı kadınları fazlasıyla çekici kıldığı da bir gerçek. İlk model gayet güzel örneğin.
Onu bunu bilmemde 1 ci fotodaki gibi eyer bir kiz öyle sac modeli kullaniyorsa acaip bakimli titiz kizdir sölim yani karsiniza cikarsa fazla kulllanamayacaginiz kiz tipleri 😄😄😄
Herkese yakışmaz ama genelde çok yoğun çalışan kadınlar kestirir öyle fazla uğraşmamak için benim çevremde öyle en azından modernlikle alâkalı olduğunu düşünmüyorum
Ne alakası var. Ona bakarsak her göreceli ve saçma sapan şey modernlik anlamına mı gelmeli. Herkes kendine yakışanı yapar olur biter. Eger o modernlikse herkes tek tip dolaşsın ortalıkta.
Hayır rahat ve kullanışlı oldugu icin 😊 ilk kez kisa kestirdim saçımı cok rahat ve kolay oluyor sacimi yapmasi yilamasi kurutmasi taramasi tavsiye ederim 😊😊
Kısa ama fazla kısa da olmasın. Yukardaki gözlüklü olmayan fotoğraf takı kız gibi kısa yeterli daha kısa biraz erkek gibi görünür yukardaki gözlüklü kız gibi oda... bence 1 kıza uzun saç gider.
herkes yüüzüne yakışan modeli seçer bunun kısa olması modern oldugu anlamına gelmez saçla modernlik diye birsey olmaz tabi dikkat cekmek icin abartılı şeyler yapanlarda var
Kadındaki kısa saç kendisine duyduğu özgüveni sembolize eder. Kısa saçlı kadın özgüveni ifade eder. Bazı arkadaşlar element uydurmasın bir yerinden. Rica değil
Tuğba Büyüküstün misal olarak çok hoş taşıyor. Genelde uzun saçla uğraşmak istemiyorum diyen kişiler tercih ediyor. Bence saç bir kadını dişi gösteriyor.
İnsanı Modern olmak dış görünüş değil fikirleri yapar... Bu dünyayı terk ettiğinde kimse kısa olan saçını veya giydiğini kıyafeti değil dünyaya bıraktığın fikirleri hatırlar...
En İyi Cevaplar