Uzamayan, yanmış, yıpranan, kırılan, gürlüğü sönen ve dökülen saçlar uzun saç aşıkları için büyük dert olmaktan çıkıyor..Güçlü saçlarUzun, parlak ve hacimli saçlara sahip olmak aslında o kadarda zor değildir. Merak ediyor musunuz? Öyleyse buyrun;
Sirke: Saçlarınız ve saç deriniz boyanın kimyasalları yüzünden bir hasar gördü, yandı ise kimyasal reaksiyonu durdurabilecek bir panzehirdir sirke. Yanan saça ya da saçlı derideki bölgeye bolca sirke döküp biraz beklettikten sonra bolca soğuk su ile durulama yapın.
Su: Saçların kırılmasına neden olan kurumanın getirdiği elastikiyet kaybıdır. Boş bir sprey kabına saf su, gül suyu veya mineralli su koyup gün içerisinde zaman zaman saçlarınızı kaldırarak uç ve boylara uyguladığınızda saçınızın uzaması hızlanacaktır.
Beyaz Sabun: Saçlarınız dökülüyor, sönük duruyor ise beyaz sabun deri gözeneklerinizi temizleyecek ve saçınızın nefes almasını sağlayacaktır. Ardından kurutma makinenizi uzaktan tutup saçlarınızı baş aşağı kuruttuğunuzda saçlarınızın nasıl hacimlendiğine şaşıracaksınız. Bu uygulamayı da istediğiniz sağlıklı görünüme ulaşana dek haftada 1 defa yapabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken en önemli unsur saçları ne çok soğuk nede çok sıcak yıkamaktır. Her iki durumda saçın ph dengesini bozar. Sağlıklı, parlak, gür ve uzun saçlar için saçlarınıza gereken bakımı gösterin. Saçlarınızla barışın...
Hızlı uzayan saçlara bakım yapılmadığında matlaşır ve yıpranır. Güçlü ve parlak saçlara kavuşmak hepimizin hayali. Yıpranmış, mat ve güçsüz saçlar bakımsız bir görümün sağlar ve güzelliğinizi gölgeler. Güçlü ve parlak saçlar ise kendinize verdiğiniz değerin bir göstergesidir ve tüm dikkatleri üzerinize çeker. Saçınızın ihtiyacı olan bakımı doğru şekilde uyguladığınız zaman güçlü ve parlak saçlara kavuşmanız oldukça kolay. Ben de sizler için birkaç öneride bulunmak isterim.
Güçlü saçlar için saç diplerinize masaj yapın
Sağlıklı saçlar için şampuanı uygularken saç diplerinize parmak uçlarınız ile masaj yapın. Masaj ile saç diplerinde biriken ürünler temizlenir ve kan akışı hızlanır. İyice temizlenen deri nefes alır ve daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde uzar.
Parlak saçlar için duşun sonunda soğuk su ve sirke kullanın
Duştan çıkmadan hemen önce yarım litre soğuk su ve yarım çay bardağı elma sirkesi karışımını saçınıza dökün. Soğuk su ve sirkenin saçı parlatma özelliği sayesinde saçınız ışıl ışıl ve canlı bir görünüme kavuşacak.
Maske uygulayın!
Mat ve güçsüz saçları en hızlı şekilde sağlığına kavuşturmanın en kolay yöntemi maske uygulamak. Yarım avokado, 1 yumurtanın sarısı ve 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını karıştırın ve dipten uca saçlarınıza uygulayıp 1 saat bekletin. Bu maske saçlarınızı onaracak, parlatacak ve eski gücüne kavuşturacak.
UV korumalı saç ürünleri kullanın
Cildimizi güneş ışınlarından korumak için nasıl ki güneş kremi kullanıyorsak saçlarımız içinde UV korumalı ürünler kullanmalıyız. Bu konuda benim en güvendiğim ürün Elidor Güçlü ve Parlak şampuan. Şampuan saç bakımında kullanılan en önemli ürün. Bu yüzden kullandığımız şampuanın özelliklerinin saçımızın ihtiyacına uygun olmasına dikkat etmeliyiz. Elidor Güçlü ve Parlak Şampuan içerisindeki B5 vitamini ve UV koruması ile saçımızı gün içerisinde maruz kaldığı matlaşma ve yıpranma etkilerine karşı koruyor. Saçı yumuşatıyor, güçlendiriyor. Dipten uca saçlarınız göz alıcı parlaklığı ile ışıldıyor.
Sirke iyi gelebilir evet ama ben bikaç damla saçımı yıkamıştım kokusu midemi bulandırd saçımı yıka yıka kokusu çıkmadı.. oyuzden sirke demeyin.. ayrıca sabunların bütün versyonları saçı sertleştirir ve döker.. diğer konuya gelirsek ben köy suyuyla temiz suyla saçımı yıkamama rağmen uzamıyor.. bunlar biraz boş şeyler yani.. bioxsin şampuan aldım 40 tl.. onu kullanıyorum artık dökülmem durdu saçım toparlanmaya başladı.. birtek onu tavsiye ederim.
Valla şekerim ben özellikle kara sarımsak ve Taşköprü sarimsagini güzelce ezip o yağlı suyunu çıkarınca saclarimin diplerine güzel yedirip kafama bonemi takip en az bir saat bekletiyorum sonra normal düşümü alıyorum bunu haftada iki kez yapıyorum gerçekten saçlarıma canlılık veriyor dokulmeyi durduruyor şu an saçlarım uzun saçlarımı arkadan topuz yapıyorum ve harika tavsiye ederim şekerim yanlız sarimsagin yagini çıkarıp sürdüğünde hafif yanma ve kaşıntı oluyor ama geçici sonuçta saçın fucrelerini uyandırıyor
Beyaz sabun saçı kazık gibi yapıyor aşırı derecede saçı kurutuyor nasıl uzatsın, su saç uzatsaydı vucudumuzda dhil yüzümüzdeki tüm kıl tüy ne varsa uzardı pek beğenmedim.
Ana Sayfa > Saç Bakım > Sorular > Sarmaşık gibi hızla uzayan, hacimli, parlak ve güçlü saçlar için 3 mükemmel tüyo! Saçlarınızla yeniden barışmaya var mısınız?
En İyi Cevaplar