Merhaba arkadaşlar :) Daha yeni üye olmama rağmen paylaşamadan duramadım :) öncelikle ince kıvırcık ya da düz belli olmayan hiç saçı uzamayan çok dertli bir insanım. Ama son zamanlarda #hindistanyağı mucizesiyle bende saçlarımı uzatmayı başardım :)) Önce sade bir şekilde kullandım, haftada 2 kere saçıma sürüp uyudum ılık suyla yıkadım bu gayet işe yaradı saçlarım 3 hafta sonra 2 santim kadar uzadı. Daha sonra çam terebentin ve evingen ampul koydum içine. bu sayede saçlarım daha hızlı uzadı ve dökülmesi durdu. Sorularınız varsa yorum yapabilirsiniz :)Hindistan Cevizi Yağı Saç Uzatır mı?
Uzatır elbette saçları daha hızlı uzatmaya ve kalınlaştırmaya yardımcı olur hindistan cevizi yağı saç derinizi sağlıklı tutar ve saçınızın daha iyi uzamasına yardımcı olur içindeki yüksek yağ içeriği kafa derisi tahrişini pullanmayı ve kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olur saçların ihtiyaç duyduğu nemi karşılayarak kurumaların önüne geçer saçlara doğal bir parlaklık kazandırır özellikle güçsüz olan saç uçlarında meydana gelen kırılmaların da önüne geçer.
Hindistan cevizi yağı uzun yıllardır cilt ve saç bakımı için kullanılmaktadır. Faydaları ise saymakla bitmez, resmen doğal bir mucize :) Bazıları sadece saçlarında ve saç derisinde Hindistan cevizi yağı kullanır çünkü saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olduğuna inanırlar. Bunun gerçekten etkili olup olmadığına bakalım mı? Hindistan cevizi yağı ile saç uzatmak mümkün mü?
Hindistan cevizi yağı saç uzatır mı?
Hindistan cevizi yağı saç uzatır mı?
Hindistan cevizi yağının saçların daha hızlı uzamasını sağlayıp sağlamayacağı konusunda henüz bir araştırma olmasa da, kullananlar tarafından saçları uzattığı kesinleşmiştir diye düşünüyorum :) Çünkü saçlara ve saç derisine birçok faydası bulunuyor, saç sağlığına destek oluyor. Sağlıklı saçlar da hızlıca uzuyor :)
Hindistan cevizi yağı saçı ne kadar sürede uzatır?
Bunun için belirlenmiş bir süre yoktur ancak, Hindistan cevizi yağını haftada 1-2 kez düzenli olarak kullanmanız gerekmektedir. Sağlıklı saçların aylık uzama seviyesi 1-1,5 santim civarındadır.
Hindistan cevizi yağının saça faydaları nelerdir?
Hindistan cevizi yağının saça faydaları
Sağlıklı saç kökünden başlar. Hindistan cevizi yağı saç derinizi sağlıklı tutar ve saçınızın daha iyi uzamasına yardımcı olur.
Hindistan cevizi yağı saç derisinde meydana gelen kaşıntılı rahatsızlıkların önlenmesine de destek olur.
Hindistan cevizi yağı doğal bir doymuş yağdır. İçindeki yüksek yağ içeriği kafa derisi tahrişini, pullanmayı ve kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olur.
Saçların ihtiyaç duyduğu nemi karşılayarak, kurumaların önüne geçer.
Saçlara doğal bir parlaklık kazandırır.
Saç telleri tarafından kolayca emilir ve saçları güçlendirir. Özellikle güçsüz olan saç uçlarında meydana gelen kırılmaların önüne geçer.
Kurutmadan veya ısıyla şekillendirmeden önce ıslak saça az miktarda hindistancevizi yağı kullanmak saçı ısı hasarından koruyabilir.
Hindistan cevizi yağı saçlar için nasıl kullanılır?
Hindistan cevizi yağı saçlar için nasıl kullanılır?
En iyi sonuçlar için rafine edilmemiş, işlenmemiş hindistancevizi yağına (hatta sızma hindistan cevizi yağına) ihtiyacınız var. Hindistan cevizi yağı doğal olarak diğer yağlardan daha serttir, bu nedenle kavanozu ilk açtığınızda katılaşmış veya sıvı halde değilse endişelenmeyin. Elinize az miktarda hindistancevizi yağı alıp ovalayarak veya bir kaşık dolusu tavaya alıp eriyene kadar ısıtarak eritebilirsiniz. Sürülebilir kıvama geldiğinde, Hindistan cevizi yağını saçınıza dağıtmak için geniş dişli bir tarak kullanın. Baştan sona nemlendirme için diplerden başlayıp, saçınızın uçlarına kadar devam edin. 30 dakika beklettikten sonra saçınızı normal şekilde yıkayın. :)
Hindistan Cevizi yağının mucizesini zaten herkes bilir ama bir şey paylaşmaki istedim. Bundan birkaç ay önce saçıma bir sürü uygulama yaptım. İlk önce saçlarımı açtım. Sarı olarak kullandım sonra siyaha döndüm. Daha sonra tekrar açtım Pembe ve mavi olarak kullandım. Canım sıkıldı, tekrardan saçlarımı açtım ve gökkuşağı gibi yaptım. Sonra tekrardan açarak pembeye döndüm. Bunların hepsini sık aralarla yaptım ve saçım doğal olarak yandı. Yanmakla beraber kurudu ve yağlanamamaya başladı. Bende bu durumdan kurtulmak için eski halini geri dönmesini istedim ve araştırmaya başladım. Araştırma yaparken bazı youtuberların videolarını izledim. Supergro Dax diye bir ürün ile karşılaştım ve bu ürünü aldım. Kullanmaya başladığımda baya faydasını gördüm. Saçlarım eski sağlığına kolayca kavuştu.
Uzatır elbette saçları daha hızlı uzatmaya ve kalınlaştırmaya yardımcı olur hindistan cevizi yağı saç derinizi sağlıklı tutar ve saçınızın daha iyi uzamasına yardımcı olur içindeki yüksek yağ içeriği kafa derisi tahrişini pullanmayı ve kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olur saçların ihtiyaç duyduğu nemi karşılayarak kurumaların önüne geçer saçlara doğal bir parlaklık kazandırır özellikle güçsüz olan saç uçlarında meydana gelen kırılmaların da önüne geçer.
Hindistan cevizi yağında bulunan Laurik asit, saç köklerini koruyarak saçın güçlenmesini sağlar. Yüksek oranda nem sağladığı için saç uçlarındaki kırıklara karşı koruyucu bir tabaka görevi görür. Saç diplerine masaj yaparak uygulandığında, saç derisini nemlendirir, kan dolaşımını arttırır.