Bitler saç derisinden kan emerek beslenirler ve saçta kolayca çoğalırlar. Bit yumurtaları yani sirkeler saça sıkıca tutunur ve ayırması bir hayli zordur. Bunun için bit şampuanları, ilaçları bulunmakta. Ancak merak edilen konulardan biri de saç boyasının bitleri uzaklaştırıp uzaklaştırmadığıdır. Peki saç boyası gerçekten bitleri öldürüyor mu?
Bit boyalı saça mı, boyasız saça mı gelir?
Bit boyalı saça mı, boyasız saça mı gelir?
Bitler doğada da birkaç gün yaşayabiliyor. İnsandan insana ya da doğadan insana kolayca bulaşabiliyor. Saçların boyalı ya da boyasız olması fark etmiyor. Bitler genel olarak saç derisinden kan emmekle ilgileniyor :)
Saç boyası bitleri öldürür mü?
Saç boyası bitleri öldürür mü?
Saç boyalarının içerisinde birçok kimyasal bulunuyor. Saç boyası bitleri saçlardan uzaklaştırır, öldürür ancak bit yumurtalarına yani sirkelere herhangi bir etki etmez. Dolayısıyla bu sirkeler yine bit olup saçlarınızda çoğalacaklardır. Oryal tamamen kimyasal bir işlem olduğu için bit ve sirkeler üzerinde daha etkilidir ancak yine de tek başına yetersiz kalır. Oryal kullanıp saçlarınızı açtırdıktan sonra mutlaka ince dişli tarak kullanıp bit ve sirkeleri saçlarınızdan uzaklaştırmanız gerekmektedir. Dilerseniz bitlerden kurtulmanın kesin çözümlerinden destek alabilirsiniz. Bunun için birçok ilaç ve bit şampuanı bulunmakta.
Bitlerden kurtulmanın en hızlı yolu nedir?
Bitlerden kurtulmanın en hızlı yolu
Bit ve sirke tedavisi için kullanılan Paranit şampuan ve içerisinde bulunan tarak kısa süre içerisinde saçlarınızı tertemiz hale getirebilir. Duşta saçlarınızı güzelce şampuanlayın, diplere masaj hareketleriyle iyice yedirin. Sonrasında saçlarınızı durulayın. Tararken acımaması için saç kremi kullanmanızı ya da saç açıcı spreylerden yardım almanızı öneririm. İncecik dişleri bulunan tarağı sayesinde bit ve sirkeler kolay bir şekilde saçlardan uzaklaştırılabiliyor. Birkaç kullanım sonrası saçlarınızın tertemiz olacağını göreceksiniz :)
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
gelir. benimkide boyalı ama sirke var sacımda baya
tabiki bir sürü yöntemi var ben kuaförde ücret karsılıgı temziliyorum bile onun haricinde sac kremi tarak yöntemi vs var istiyorsan yardımcı olabilirim
En İyi Cevaplar