2 yıldır perma yaptırıyorum ve herkes düzleştirince perma bozulur diyor denedim hiç bozulmadı ama merak ediyorum sizlerde bu şekilde bozulan var mı?Permalı Saç Düzleşir Mi?
Permalı saçı düzleştirince perma bozulur mu?
Beğen
Paylaş
Takip Et
gizliüye20 sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Perma uygulaması genellikle kıvırcık saça sahip olmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Kalıcılığı 2 ay ile 1 yıl arasında değişiyor. Bu değişiklik kullanılan ürünün kalitesine, içeriğine, doğru yapım tekniğine, saçın yapısına bağlı olmasından kaynaklanıyor. Tabii ki bu süre içerisinde sıkılıp farklı saç modeli denemek isteyenler olabiliyor.
Permalı saç düzleştirilir mi?
Permalı saç düzleştirilir mi?
Perma yapımında kullanılan perma ilacı saçların uzun süre boyunca şeklini korumasını sağlıyor. Dolayısıyla permalı saçlar düzleştirilebilir, yıkandıktan sonra tekrar eski halini alacak, kıvırcık olacaktır. Ancak çok yüksek ısı kullanmamaya özen gösterin, bu saçlarınızın yıpranmasına, yapısını kaybetmesine sebep olabilir.
Permalı saç düzleştirmeden sonra bozulur mu?
Permalı saç düzleştirmeden sonra bozulur mu?
Permalı saç düzleştirildikten sonra bozulmaz. Saçlar yıkanıp kurutulduktan sonra tekrar eski halini alacaktır. Kullanılan ilaç oldukça etkilidir ve yapılan permayı bozmak çok da kolay değildir. Bunun için kıvırcık saçlardan sıkıldıysanız, gönül rahatlığıyla ara ara düz saçları da tercih edebilirsiniz :)
Perma yapımında kullanılan ilaç saç bağlarını kırıp, saçları yeniden şekillendirmenin yolunu açar. Saçlar yıkanır ve ilaç uygulanarak sarılır. Sonrasında saçlar kapatılır ve 20 dakika bekletildikten sonra saçlar durulanır. Son olarak bir ilaç daha uygulanır ve saçlar açılır. Bu noktadan sonra saç kıvırcık haline kavuşmuş olur ve 2 ay ile 1 yıl arasında kalıcılığı vardır :)
Permalı saç boyanır mı?
Permalı saç boyanır mı?
Perma hakkında en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de permalı saçın boyanıp boyanmayacağıdır. Özellikle açıcı kullanılan işlemler perma sonrasında ilk 1 hafta önerilmiyor. Saçın kısa süre içerisinde çok fazla işleme maruz kalması saçlarınızı yıpratabilir. Ancak permadan bir iki hafta sonra saçlarınızı boyayabilirsiniz, saç boyamak permanın bozulmasına yol açmayacaktır.
Hemen bozulması mümkün değil çünkü ilaç uyguluyorlar saç tellerinin kıvrılması için. Sürekli düzleştirirsen dalgalı olmaya başlar. Biraz saçın yapısıyla da alakalı. Merak edip yaptırmıştım, yaptırdığım yerdeki kuaför 5-6 ay sürer geçmesi demişti. Ama 1 yıl sonra gitti etkisi. (Ben hiç düzleştirmedim o süre içinde.)
Sürekli yapmazsan sıkıntı olmaz. Dikkat etmen gereken şey saçı nemli tutmak. Kuruyup elektriklenince kötü görünüyor. Saçı nemlendirmek için spreyler var ya, ben onlardan kullanıyordum, kurumasını engelliyor.
En İyi Cevaplar