Saçımı kumrala boyamayı düşünüyorum. Ufak bir kısmında deneme yaptım ve hafif yeşilimsi bir kumral oldu. yeşermiş saça mor şampuan iyi gelir mi? İçine mavi boya karıştırmayı öneren de oldu. Bunun gibi önerebileceğiniz bir şey var mı? Bu arada saçım şu an platin sarı. Ulaşmak istediğim renk de altta. Tam olarak saçtaki yeşillik nasıl gider?
Merhaba, Ufak bir boyama hatası yapmışsın. Bu çok normal bir şey aslında. İstemediğimiz renkler ortaya çıkabilir. Bunun için sana birkaç tavsiyede bulunmak isterim. Bu sorunla saçlarını boyayan herkes karşılaşabilir. O yüzden panik yapmamanı öneriyorum ilk etapta sana. Çünkü panik yaparsan yanlış işlemler yaparak saçlarını daha da kötü bir hale getirebilirsin. O halde sana bir kaç öneride bulunacağım. Bu verdiğim önerilere dikkat edersen sorun kalmayacağını düşünüyorum. Hadi bakalım önerilere geçelim mi?
Saç neden yeşerir?
Öncelikle saç yeşermesinin en büyük nedenlerden bir tanesi de yanlış boya ve renk seçimidir. Bu noktada dikkat etmemiz gereken ilk şey aldığımız boya markasına dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer saçlarını sık boyuyorsan da yeşermeye neden olabilir. Çünkü sıkça boyanan saçlarda boya pigmentleri saça tutunmayabilir ve istemediğimiz renkler ortaya çıkabilir.
Saçtaki yeşillik nasıl geçer?
Bu vereceğim karışım sayesinde yeşile dönen saçlarını kurtarabilirsin. İlk olarak saçlarının sığabileceği kocaman bir kaseye yarım su bardağı su, 1/4 oranında sirke ekleyip karıştır ve tüm saçına uygula. Daha sonra saçların sirkeli suyun içindeyken 2 yemel kaşığı karbonat ekleyip köpürttükten sonra 2-3 dakika daha bekle ve saçlarının durula.
Yeşermiş saça mor şampuan iyi gelir mi?
Genelde mor şampuan gri, sarı gibi saç renklerinin korunması için kullanılır. Ayrıca saç renginin canlılığını korumada da önemli bir etken. Yeşermiş saça mor şampuan iyi gelebilir. Fakat bu noktada da düzenli bir kullanım şart. "Saçtaki yeşillik nasıl gider?" Sorusuyla mor şampuan pek bağdaşmayan bir şey olsa da, mor şampuanın saçı korumadaki ve saç rengini iyileştirici özelliği göz önüne alındığında gayet tabii mor şampuanın bu noktada da gücünü görebiliriz.
Umarım bu bilgiler için işine yaramıştır. Saçlarını ayrıca bir dahaki boyamada dediğim gibi daha kaliteli bir boya ve boya rengi seçerek boyarsan ve sık sık boyama yapmazsan bu sorunla çok karşılaşabileceğini düşünmüyorum. İyi günler dilerim.
uzın süre sarı saç kullanan biri olarak küllü renkler saçı yeşertir sarı tonlarında ise turunculuklar oluşur. Bunlardan kurtulmanın tek yolu mor şampuan kullanmak internetden araştrabilirsn
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
bugün boyadım şu an yeşerme yok. ama bir dahaki boyamada mavi boya kat diyen oldu. acaba işe yarar mı ki