Kuaföre gittiğimde kuafördeki beyefendiye detaylıca anlattım, saçımı griye boyatmak istediğimi daha önce hiçbir şekilde boya kullanmadığımı ve sadece uç kısımlarına istediğimi söyledim, çünkü saçım fazla yıpranır ya da beğenmezsem kestiririm diye düşünmüştüm.
Neyse kuaför tamam dedi bana bırak dedi lanet olsun nereden kabul ettiysem uç kısımlarına istemiştim ama adam bildiğin ombre yapmış kulak hizamdan yukarısı normal doğal saç rengim gerisi gri aralarda sarıya dönük renk var. Ve cidden çok pişman oldum. 250 tl aldı ve orada da tartıştım adamla sadece uçlarına istediğimi, adamın tek lafı bence böyle daha çok yakıştı sana fazla abartıyorsun falan vs.
Ben saçlarıma çok değer veren bir insanım. Ve bir aya kalmaz akar gider dedi esmer tenliyim ve saçımdaki gri renk aktığı zaman ortada civciv gibi kalacağım oryalle açılan yerler çıkacak. Sizce ne yapmalıyım? Yavaş yavaş kesti̇rsem kendi̇ doğal hali̇ne döner mi̇ saçım ya da bi̇r müddet uzattıktan sonra kesti̇rsem saçım normale döner mi̇? Saçımın küsüp uzamamasından da korkuyorum aslında.Gri saç nasıl sarıya döner?
Saçımı griye boyattım ama pişmanım, nasıl doğal haline dönerim?
Gri saç elde etmek oldukça zor ve meşakkatli işlemler gerektiriyor. En kötüsü de gri saçı elde ettikten sonra sonuçtan memnun kalmamak, kendine yakıştıramamak olsa gerek. Çünkü gri saç elde edebilmek için saçlar çok fazla açılıyor ve hasar görüyor. Buna değmesi için sonuçtan memnun kalmak istiyor insan...
Gri saç nasıl sarıya döner?
Gri saç nasıl sarıya döner?
Gri saçın sarıya dönmesi için çok fazla efor sarf etmek gerekmiyor. Çünkü zaten saçlar kısa süre sonunda sarıya dönüyor. Bunun sebebi de grinin altında açıcı olmasıdır. Gri saçı sarıya çevirmekten daha önemlisi saçların turunculaşmasını önlemektir. Çünkü gri saçtan sarıya dönerken oluşan turunculaşma probleminden birçok kişi şikayetçi.
Griden sarıya nasıl dönülür?
Griden sarıya nasıl dönülür?
Gri saçı sarıya çevirmek için saçların çok sık bir şekilde yıkanması gerekiyor. Saçlar yıkandıkça sarıya dönüyor. Turunculaşmaları önlemek için de iki yıkamada bir saçlarınıza mor şampuan kullanabilirsiniz. Mor şampuan içerisindeki mor renk pigmentleri sayesinde saçların daha küllü olmasını sağlıyor. Gri rengin kalıcılığını arttırdığı için her yıkamada kullanmanızı önermem. Zaten istediğiniz bu değil :)
Saçtaki grilik nasıl gider?
Saçtaki grilik nasıl gider?
Saçlarınızdaki griliği gidermek için saçlarınıza cila uygulaması yapmayı deneyebilirsiniz. Kumral ya da sarı renkler tercihiniz olabilir. Peki saç cilası nasıl yapılır? Seçtiğiniz renkteki saç boyasından 4 çay kaşığı bir kaba koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı oksidan ve yarım su bardağı su ilave edin. İyice karıştırın ve saçlarınıza uygulayın. Saç cilasını saçta 30 dakika bekletmek yeterli oluyor. Çok fazla boya koyarsanız, saçlarınız renk değiştirebilir. Bunun için ölçülere özen gösterin derim :)
Gri saç son yıllarda popülerliğini koruyor ve çok sık bir şekilde tercih ediliyor. Önümüzdeki yıllarda da gri saç modası devam edecek gibi görünüyor :)
Ahh bu bana güven bana bırak kuaför klişeleri. yüzden artık kuaförlere renk konusunda kendimi teslim etmiyorum. bu bir. ikincisi. kimse gidersen git gri yapmak için saçını çok açık bir sarı olana kadar açması gerekşyor zaten. gri başka türlü asla tutmaz. ve 1 ay olmadan o sarılar her halukarda çıkacak. sen boyatmadan önce araştırdın mı hiç gri saç bakımı nasıl olur vs diye. her ay gri cila yaptırman gerekir. gri zor bir renk. daha doğrusu marjinal olan her renk için geçerli bu. olan olmuş artık ama yakıştırmadıysan ya da memnun değilsen,1 ay kadar grinin akmasını ve saçının dinlenmesini bekle. daha sonra kendi saç rengine yakın koyu bir boya ile boyat. evde kendim bile yapabilirisn bunu. koyu renkler zor akar. gri tamamen kustuktan sonra boya ama koyu rengr. çabul akmasın.4 5 ay sonra bida koyu renk vurman gerekir sonra git gide uçlardan alırsın. açılmaz kolay kolay
Pek arastirmadim sadece sacin acildiktan sonra gri renk atildigini biliyorum. Bidaha bidaha biyatip sacimi yipratmak istemiyorum ince telli ve hassas biraz. Boyatmak disinda baska ne yapabilirim?
Canımın içi bunrengi atmak ve bida yıpratmamak istiyosan 1 2 ay sonra koyuya dönmek zorundasın. çok yıpratmicak bir boya ile. marka önerebilrim istersen. ama o şekilde akmış sarıyla kalamazsın ve üzerine ne boyarsan boya tekrarını isticektir. saçını en az yıpratmanın tek yolu koyunrenge dönmen. eğer hala korkuyosun boyadan sonra keratin bakımı ya da brezilya fönü yaptır saçlarına iyi gelir gerçekten de. pahalı biraz ama katkısız saf keratin bulursan kendinde yapabilirisn evde
Öyle de kurtulabilirsin tabi. kesin çözüm o. ama bence koyuya boya neden kestiresin ki. hadi diyelim boyadın memnun kaşmadın. ozaman da kestirebilirisin. kıyma bence. koyu renk çok yıpratmaz. yine de sen bilirisn
bence güzel olmuştur ama eğer beğenniyosan sen dicek bişey yok her ay az az aldır hızlı saç uzatan şeyler kullan ki saçın uzadıkça o grilik aşağıya aksın sende yavaş yavaş kestir
Ben her zamn saçımı palette 10.1 boyayan birisiyim ve bir youtuberden içine azıcık mavi boya katarsanız kızıllık gider gazıyla boyama biraz mavi boya kattım tatlı kaşığı kadar ama sonuç saçlarım resmen gri oldu tekrar boyamadan nasıl bu griden kurtulabilirim
En İyi Cevaplar