Kuru ve Sert Saçlarıma Rağmen Saç Uzatmak İstiyorum. Çözüm Önerisi Var Mı?

Arkadaşlar iyi günler öncelikle; Benim sorunum saçlarımla ilgili... Saçlarımı belime kadar uzatmayı düşünüyordum. 4 ay önce omuz hizasında kestirdim. Fiyat-performans oranına göre iyi sayılabilecek bir market şampuanının serisini aldım. Marka belirtmemde bir sorun yoktur umarım hatta ismini de vereyim. Saçlarımın kırılmadan uzamasını sağlamak amacıyla Gliss Ultimate Repair (siyah renkli olan) kullandığım seri. Şampuan + Saç Kremi + Saç Maskesi + Durulanmayan Saç Kremi şeklinde 4'lü her yıkamada kullanıyordum. Saçlarım zaten kuru olduğu için geç yağlanıyor. Bu yüzden haftada 2-3 kereden fazla yıkamıyorum saçlarımı. Hatta 2 benim için en ideali ve en çok uyguladığım. Bu ürünleri kullanım talimatlarına harfiyen uygun kullanıyorum. Ne eksik ne fazla bir şey. Ek olarak tüm bunlardan sonra Elseve Extraordinary Oil 6 Mucizevi yağ ve Argan Oil Hair Treatment ile saçlarıma yağ bakımı yapıyordum. Hatta saçlarıma manda boynuzundan yapılma tarak dışında bir şey değdirmem. Saçlarımı hayatımda boyatmadım. Fön, maşa vb. ısıl işlem vs. asla uygulamam. Saç kurutma makinası bile kullanmam, doğal kendi halinde kurumaya bırakırım. 2-3 ay boyunca her şey yolunda gidiyordu. Ne olduysa son yıkamada oldu. Saçlarım kurumuş, mat, cansız, incelmiş, rengi açılmış, kırılmış ve sertleşmiş görünüyor. Üstelik dökülüyor. Elimle dokunup hafifçe sürttüğümde çalı gibi haşır huşur ses duyuyorum. Şöyle bir parmaklarımı geçirip elimle tarayayım dediğimde kopma sesi.. Bu ürünlerin içeriğinde silikon var. Acaba saçlarıma bu yüzden mi zarar verdi? Ama silikonsuz ürün kullandığımda da daha berbat oluyor saçlarım. Bitkisel şampuan baktım ama fiyat konusunda malum en ucuzu 30 liradan başlıyor bildiklerim. Bugün kan tahlili yaptırmaya gittim vitamin mineral eksikliği var mı diye. Sonuçları çıkacak bakalım ona göre. Yediklerime de çok dikkat ederim halbuki. Bir öneriniz var mı?
Kuru ve Sert Saçlarıma Rağmen Saç Uzatmak İstiyorum. Çözüm Önerisi Var Mı?