Saçlarımızın sağlığını korumak için birçok detaya dikkat ediyoruz. Kullandığımız yastık kılıfının bile saçlarımız için önemi büyük. Peki uyurken saçlar nasıl olmalı?
Uyurken saç nasıl olmalı?
Uyurken saç nasıl olmalı?
Öncelikle şunu söylemek istiyorum; uyurken yapılan saçtan ziyade, saçlar ıslakken uzamak çok zararlı. Saçların kırılmalarına, yıpranmalarına yol açıyor. Gece yatmadan önce duş alıyorsanız saçlarınızı mutlaka kurutun derim. Yazın serinlik veriyor diye saçlarımızı kurutmadan da uyuyabiliyoruz ancak bu saçlarımız için yaptığımız bir kötülük.
Saçların elektriklenmemesi için yastık kılıfı nasıl olmalı?
Pamuklu yastık kılıfları maalesef saçların kabarmasına yol açıyor. Bunu önlemek için yastık kılıfınız ipek olmalıdır. Bu sayede saçlarınız kırılmaz ve elektriklenmez. Peki gece uyurken saçlar nasıl olmalı?
Gece yatarken saçlar nasıl olmalı?
Gece yatarken saçlar nasıl olmalı?
Gece uyurken ben saçlarımı örüyorum. Bu sade hem elektriklenmenin hem de kırılmaların önüne geçiyorum. Özellikle yeni duş alıp ördüysem saçlarım çok güzel kıvırcık oluyor ve açtığımda çok güzel kokuyor. Örmeden önce saç şekillendirici bakım kremi ya da saç bakım yağı da uyguluyorum.
Uyurken saçlar toplanmalı mı?
Saçlarınızı öremeyecek kadar yorgun hissediyorsanız, salık bırakmak yerine toplamalısınız. Çünkü bu şekilde saç sağlığınızı koruyabilirsiniz. Salık saçlarla uyumak saçların kırılmasına yol açıyor. Kırılan saçlar da güçsüzleşiyor ve kolayca yıpranıyor.
Yatmadan önce saçlara nasıl bakım yapılır?
Yatmadan önce saçlara bakım
Saçlarınızı yıkamasanız bile gece uyumadan önce durulanmayan saç maskeleri, bakım yağları uygulayabilirsiniz. Bu sayede saçlarınızın nem dengesini korumuş, saçlarınızı beslemiş olursunuz. Geceleri hücrelerimiz yenilenir ve uyumadan önce saç bakımı yapmak çok faydalıdır. Üşeniyorsanız, sadece saçlarınızı tarayıp, toplayarak bile saç sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Uzmanlar saçları taramak için de doğal kıllardan yapılmış fırça tarakların kullanılmasını öneriyor. Bu fırçalar saçları zorlamıyor, kırılmalara yol açmıyor.
Ben saçımı serbest bırakıp yatıyorum çünkü ben uyurken biraz deli yatarım o yüzden toplasam bile dağılıyor. Nasıl olsa sabah tararım diyerek saçımı serbest bırakıyorum.
Açık olması daha sağlıklı. Saçlarını hergün sıkı bir şekilde toplamak ya da bütün gece boyunca toplu kalması baş ağrılarına sebep olur, saçlarının seyrekleşmesine, kopmasına, kafa derinde kırmızı noktalar çıkmasına sebep olurmuş. E, dağınık bir şekilde yani sıkı toplamadan daha hafif toplarsanda, saçı sıkıştırdığı için uzamasını etkileyecek. Saçların örüp yatanlar, sabah kalkar kalkmaz örüp, hazırlanana kadar öyle bırakabilir, bütün gece kalan örgüler kadar dalgalı olmayabilir. Bunun içinde piyasada saçı şekillendiren bir sürü yağlar kremler var onları sürüp örer ya da modeller yaparsanız daha iyi şekil alabilir. Herneyse sadece akşam yüzüne gelmesin diye toplayanlarda eşarp gibi bir bandana edinip yatarken onu kullanabilir. Böylesi daha sağlıklı diyorlar.
Merhaba, gece yatarken saçların toplu veya dağınık olmasının saç açısından farkını bilmesem de, çoğu kuaförün örerek uyumanın saç kırılmalarını azalttığını söylediğini biliyorum. Ayrıca, yağlı ciltlerde saçın yanakları kapaması ile gece boyunca yağlanmaya devam eden cilt için de iyi gelmediğini ve yanaklarda sivilceye sebep olduğunu söylüyorlar. Bu yüzden hem saç sağlığı hem cilt için, saçlarını örerek uyumanı öneririm. :)
En İyi Cevaplar