Merhabalar canım gel sana yardımcı olayım kıvırcık saçın en büyük sorunu kabarması, dolaşması ve buklelerinin bozulmasıdır. Bende kıvırcık saçlıyım ve bunlarla nasıl başa çıktığımı hangi bakım ürünlerini kullandığımı gel sana anlatayım.
Kıvırcık saçın kabarması nasıl engellenir?
Sık sık saç taramak hem saçlarımızı çabuk döker hem de kıvırcık saçları çok sık taramak saçın buklelerini bozar, saçı dalgalı bir hale getirir haliyle dalgalı saç da çok kabarır bunun için kıvırcık saçları pek taramamalıyız.
Kıvırcık saçların buklesini nasıl koruruz?
Ben saçımın buklelerini korumak için sürekli örüp örüp açıyorum bu sayede buklelerim belirgin oluyor, 3 ayda 1 kırıkları aldırmak da kıvırcık saçlarımızın dolaşmasını engeller bunun yanında her gün duş almak saçın ph dengesini bozacağı için aynı zamanda saçımızın şeklini de bozar bu da buklelere veda etmek demek ama benim en önemli bukle belirginleştiricim:
Elidor 7/24 Belirgin Bukleler Şekillendirici Bakım Kremi ile bukleler hizaya gelsin!
Elidor 7/24 Belirgin Bukleler Şekillendirici Bakım Kremi elastin ve badem sütü içeriğiyle kıvırcık, bukle saçların hakkından geliyor Şekillendirmesi zor olan buklelerin tane tane görünmesini sağlarken, kabarıklığın da önüne geçiyor. Saç modelinin gün boyu korunmasını sağlıyor. Islak saçlara diplere değdirmeden uygulanıyor ve sonrasında saçlar istenildiği gibi şekillendiriliyor. Ben saçlarımı kıvırcık yaptığımda mutlaka kullanıyorum :) Hem saçları yumuşacık yapıyor hem de saç modelinin uzun süre kalıcı olmasını sağlıyor.
Selamlar, Kıvırcık saç öncelikle diğer saç türlerine göre epey zahmet isteyen bir saç türüdür. Çünkü hemen kuruyabilir, elektriklenebilir ve kabarabilir. Bu yüzden de bakımı konusunda bilgi sahibi olmanızda fayda var. Görüntüsü her ne kadar hoş olsa da, bakımı da o kadar emek ister. Ama işin sonunda belirgin buklelerinizle havanızdan geçilmeyecektir. Eğer hazırsanız sizlere kıvırcık saç için bakım önerileri ve bukle belirginleştirici krem tavsiyesinde bulunmak istiyorum.
Saçların İçin Doğru Şampuanı Ve Kremi Belirle!
Elbette ki işin başında doğru şampuan olmalı çünkü saçlarımızın temizliği doğru şampuan seçimine emanet. Bu yüzden de doğru şampuanı seçtiğinizden emin olmanız gerekiyor ve saç yapınıza uygun olması gerekiyor. Eğer bu konuda doğru bir adım atarsanız, zincirin ilk basamağını tamamlamış olursunuz. Şampuandan sonra da şüphesiz en doğru seçim krem olmalı. Şampuandan sonra uygulayacağınız kremin kullanımına dikkat etmelisiniz çünkü saçlarınız bu yüzden şekilsiz görünebilir. Saç diplerinize değdirmeden, saç tellerinizin aralarına uygulayıp tarayarak, doğru bir işlem yapmış olacaksınızdır.
Havlu Değil, Tişörtle Saçlarınızı Kurulayın!
Aslında bu işlem bütün saç tipleri için geçerlidir. Havlu saçın elektriklenmesine ve kabarmasına neden olduğu için saçlar için pek önerilmez. Bu yüzden havlu yerine saçlarınızı pamuklu bir tişört yardımıyla kurularsanız, kabarıklığı önleyebilirsiniz.
Geniş Dişli Tarak Kullanın!
Kıvırcık saçlarınızın buklelerine zarar vermemek adına, sıkı değil de geniş dişli tarak yardımıyla tararsanız buklelerinizi koruyabilirsiniz. Böylelikle düğümlenen bukleleriniz kolaylıkla açılacağından, bukleleriniz zarar görmeyecektir.
Yazımın başında da belirttiğim gibi kıvırcık saçlar çok çabuk kuruyabilir bu yüzden neme ihtiyaç duyarlar. Kuru ve cansız saçlarınız için bukle belirginleştirici kullanmanız gerekmektedir. Bukle belirginleştiricisiyle kaybolan nem geri kazanılır. Sizlere önerim Elidor, Belirgin Bukleler 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi olacaktır. Durulama gerektirmediğinden nemli saçlarınıza, saçlarınızın yoğunluğuna göre uygulayıp saçınızı taramanız gerekiyor. Daha sonrasında istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Banyodakyen tarakla tarama ama parmaklarinla acmaya çalış. Banyodan ciktiktan sonra saclarina elidorun kremini sur uclarina öyle kurula Kuruturken kivircik sac için fon makineyle kurut tamamen kurutma biraz da kendi kendine kurusun. Biraz da hindistan cevizi surebilirsi uclarina Ama daha guzel sonuc icin sacinin her yerine hindistan ceviz yagi sur 2 saat kalsin sonra banyoua gir ozaman da parlar