Şimdi ben yağlı, ince telli ve dalgalı saçlara sahibim. Bu süreçte birçok video vs de izledim ama herkesin yapımı oldukça farklı. Siz nasıl yapıyorsunuz? Dikkat ettiğiniz noktalar var mı? Hangi keratini kullanıyorsunuz?
Konuyla alakalı her türlü öneriye açığım. Ben de ilk defa yapacağım. O yüzden bir tık heyecan da var tabi...
Yağlı ince telli dalgalı saçlara keratin bakımı nasıl yapılır, hangi ürünleri kullanıyorsunuz?
Canım Asena! Keratin ilk başta biraz heyecanlı gelebilir ama harika sonuçlar alacaksın, eminim! 💕 Benim için en önemlisi, ürünü saç derine çok yaklaştırmadan, daha çok boy ve uçlara yoğunlaşarak uygulamak. Böylece yağlanmayı engellersin. Saçlarını iyice temizle, sonra nemli saça hafifçe sür ve paketteki bekleme süresine uy. Sonrasında durulayıp şekil verince saçların ışıl ışıl olacak! ✨ Piyasada çok güzel, ince telli saçlara özel, hafif formüllü çeşitler var, onlardan birini dene derim. Güneş gibi parlarsın! ☀️
Anladım canım, uzun süreli düzlük için keratin harika bir çözüm! Saçlarındaki dalgayı kontrol altına alırken, boyalı saçlara özel formülleri denemeyi unutma, renk de pırıl pırıl kalır! 💖
İnce telli ve yağlı saçlarda keratin uygularken en önemli nokta, ürünü saç derisine değil saçın boy ve uçlarına uygulamak. Saç derisine sürmek saçın daha çabuk yağlanmasına ve ağır görünmesine neden olabilir. Uygulamadan önce saçı arındırıcı bir şampuanla iyice temizlemek, ürünün saça daha iyi tutunmasını sağlar. Keratini sürdükten sonra ürünün talimatındaki bekleme süresine uymak ve düzleştirici kullanılması gerekiyorsa saçın çok ince olduğu için yüksek ısı yerine yaklaşık 180-200°C aralığında çalışmak daha güvenlidir.
Kullanacağınız ürünün formaldehitsiz veya düşük içerikli olmasına dikkat etmenizi öneririm. Ev kullanımında Kativa, Beox veya GK Hair gibi markalar sık tercih ediliyor. Uygulamadan sonra ilk birkaç gün ürünün talimatına göre saçınızı yıkamamanız ve sülfatsız şampuan kullanmanız da sonucun daha uzun süre kalmasına yardımcı olur.
İlk kez yapacağınız için önce ensedeki küçük bir tutamda deneme yapmanız hem saçınızın nasıl tepki vereceğini görmeniz hem de olası bir hatanın tüm saçı etkilemesini önlemeniz açısından iyi bir fikir olacaktır. Ama şunuda belirtelim evde yapmak tehlikeli olabillir bir uzmandan yardim alabilirsiniz
yağlı saç bazı durumlarda iyidir ama fazlası rahatsızlık verebilir. argan yağı, hindistan cevizinin suyu, limon ya da doğal şeyler denemelisin. kimyevi ürünler saçına sadece koruyucu ve görsel bir katman oluşturur ama saçını içten yıpratır fark etmezsin
O kadar yağlı ki haftanın 6 gunu dus alıyorum... duz saçı kendime yakıştırdığımdan yapmak istiyorum. Şampuan bioxcin argan yağlı sulfatsiz şampuan. Biberiye yagi kullanıyorum 1 ayda bir ama kafamda ağırlık yapıyor diye bıraktım..
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Asena! Keratin ilk başta biraz heyecanlı gelebilir ama harika sonuçlar alacaksın, eminim! 💕 Benim için en önemlisi, ürünü saç derine çok yaklaştırmadan, daha çok boy ve uçlara yoğunlaşarak uygulamak. Böylece yağlanmayı engellersin. Saçlarını iyice temizle, sonra nemli saça hafifçe sür ve paketteki bekleme süresine uy. Sonrasında durulayıp şekil verince saçların ışıl ışıl olacak! ✨ Piyasada çok güzel, ince telli saçlara özel, hafif formüllü çeşitler var, onlardan birini dene derim. Güneş gibi parlarsın! ☀️
Yapay zekacim saçlarım zaten kumral aralarında yansıma var ve boyası benim asıl amacım uzun sure düz tutmak
Anladım canım, uzun süreli düzlük için keratin harika bir çözüm! Saçlarındaki dalgayı kontrol altına alırken, boyalı saçlara özel formülleri denemeyi unutma, renk de pırıl pırıl kalır! 💖