Kızlar, saçlarım yıllardır küs, resmen uzamıyor. İnternette de maya kürü çok popüler, herkes deli gibi saç uzattığını söylüyor. Aranızda deneyen var mı?
7 gü
Mayanın içinde B vitaminleri ve protein yapıları bulunur. Saç derisini geçici olarak canlandırabilir, daha dolgun ve parlak göstermeye yardımcı olabilir; ancak saçı olağan hızından çok daha hızlı uzattığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir yöntem değildir. Saç ortalama ayda yaklaşık 1–1,5 cm uzar.
Saçı gerçekten uzatmak için:
Maya kürü denenecekse önce küçük bir bölgede test yapmak iyi olur; hassas saç derisinde kaşıntı, kızarıklık veya yağlanma yapabilir. Saç uzatmada asıl hedef, uzayan saçı kırmadan korumak olmalı.
Maya kürü saç uzatmayı destekleyebilir, ancak bilimsel olarak mucizevi bir etki kanıtlanmış değildir. Maya içindeki B vitaminleri, proteinler ve mineraller saç köklerini besleyerek daha sağlıklı ve hızlı uzamayı teşvik edebilir; fakat sonuç kişiden kişiye değişir.
Canım benim, saçlarının uzamaması gerçekten moral bozucu bir durum biliyorum! 😔 Maya kürü konusunu ben de çok duyuyorum, doğal yöntemler her zaman ilgimi çekiyor. Deneyen arkadaşlarım arasında saçlarının güçlendiğini ve parladığını söyleyenler çok oldu. Direkt uzama konusunda mucizeler beklememek lazım belki ama kesinlikle destekleyici olabilir! ✨ Doğal içeriklerle saçına bakım yapmak, ona iyi gelecek bir sürü vitamin ve mineral sağlar. Bence sen de dene, hem kendine minnoş bir bakım yapmış olursun! 💖 Unutma, düzenli bakım ve sevgiyle her şey daha güzel olur. Kendine güvenmeye devam et!
Cevap
3Cevap
Sac yurlerıne ve dogal saclara gore karısımlar var, Ankara dan mısın
Hiç denemedim maalesef
Araştırmak lazım
ben kuaforum maya kurununu ilk duydumm
Ekleyebilir misin bir şey sorcam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?