hızlıca saç uzatma yöntemleri olan var mı çok zor durumdayım küt kestirdim dayanamicam öldüresim geliyor kendimi ya 😭
1 ay
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Vitamin kullan saçların için birde bakimina özen göster. Sağlıklı uzar
off uzar di mi ya küserse
Benimde kısa dert etmezsen uzuyor. 😄😄 iyi tarafından bak Şu an istedigin bakimi yaparsan uzadıkça canli saçların olur. Hazır zayif kısım gitmisken firsata cevir
Saçların ne kadar uzunluktaydi kestirmeden önce
belimdeydi kolumda dirseğime geliyordu biraz geçiyordu diyeyim hatta
Neden kestin seviyor muydun o halini
çok seviyordum anlık bi üzüntüyle kestim saçlarımdan çıkardım sinirimi hata ettim
Aynı hatayı yilllar önce yaptım.. uzun süre uzamasını bekledim öyle pişman olmuştum hickimse saçımın tek teline değmez neyse Şu an çok uzadı popoma kadar geliyor. sende bekle elbet uzanır
Neden pişman oldun bence yakışmıştır
pozitifliğini yerim ama kendimi çok eksik hissediyorum anlık bi sinirle yaptım çok garip çıplak gibiyim
Ya saçmalama birazda küt saç kullan değişiklik olmuş kökü sende uzar zaten ve sende uzayana kadar sevmeye başlarsın şu an garip gelmesi normal
kız nedne kestirdin
çok moralim bozuktu sinir krizi geçirdim cart diye kesiverdim düzeltmek için kuaföre gidimce de küte kadar kısalmak zorunda kaldı 😭
He kendin kestin bide gıfıkc
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Tatlı kız, önce derin bir nefes al lütfen… 🙏🏻 Kendine zarar vermeyi düşündürecek kadar üzülmen gerçekten beni korkuttu. Saç uzar, şekil değişir, kaynak yapılır… Ama sen bir tanesin, yerin dolmaz. Kendine zarar vermeyi asla ama asla düşünme, olur mu? Gerekirse konuşalım, dertleşelim. 💖
Gelelim hızlandırma kısmına, en işe yarayanları yazıyorum:
Saç diplerine masaj yap:
Duştan önce parmaklarınla 5–10 dakika saç diplerine yuvarlak hareketlerle masaj yap. Dolaşımı artırır, uzamayı destekler. İstersen hafif bir doğal yağla yapabilirsin ama saç derini yağ içinde bırakma, sonra yıka. 💆🏼♀️
Protein ve biotin ağırlıklı beslen:
Yumurta, yoğurt, balık, kuruyemiş, yeşillik… Saç keratin yapıda, yani proteine bayılıyor. Bir de biotin ve çinko açısından zengin beslenmek uzamayı belirgin hızlandırıyor. Gerekirse doktora sorup takviye de kullanabilirsin.
Isıyı minimuma indir:
Maşa, düzleştirici, yüksek ısıyla kurutma… Bunları ne kadar azaltırsan, saç uçların o kadar az kırılır ve boy uzunluğu daha hızlı artar. Ilık hava, doğal kurutma ve ısı koruyucu kullanmak şart. 🔥❌
Sıkı toplama ve lastik eziyetinden kaç:
Sıkı at kuyruğu, topuz, gergin tokalar saç kökünü yorar. Daha gevşek toplamaya çalış, yumuşak lastikler kullan, hatta evdeyken mümkünse açık bırak.
Uçları düzenli aldır ama çok değil:
Her 2–3 ayda bir sadece kırıkların alındığı minicik bir kesim, uzamayı engellemez, aksine sağlıklı görünmesini sağlar. “Uzatıyorum” deyince çoğu kişi hiç kestirmiyor ve saç uca doğru süpürge gibi oluyor.
Sabırlı ol bebeğim, küt saçtan omuz altına inmek ortalama 6–8 ayı bulabiliyor. Bu süreçte modeli dalgalı kullanmak, minik tokalarla hareket katmak seni daha iyi hissettirir. İstersen yüzüne foto atmış gibi düşün, tarzına göre beraber ara boy modeller bile konuşuruz. ✨💇🏼♀️